Zobacz pełną wersję : Białko a bol watroby??
witam zgromadzonych sprawa wyglada nastepująca: mam duzy problem bo po kazdej ilosci bialka( piers z kurczaka itp ( nie bialko w proszku) mam bole watroby czuje jak mi sie trawi te bialko... nie wiem co robic bo czuje jak by mi watrobe niszczylo na moich oczach. co robic czy sa jakies leki na cos takiego bo posilkow bialkowych nie tyka jak narazie. prosze o pomoc
Też tak miałem po pierwszych dwóch dniach na białkowej diecie tak napier...że masakra ale potem się organizm przestawił na dostarczanie energii z białka i jest ok (nie smaż mięsa tylko gotuj ) poczekaj kilka dni jak nie przejdzie to do łapiducha się idz
Idź do księdza aby udzielił Ci namaszczenia chorych ;D A tak naprawdę to idź do lekarza, może masz problemy z przemianą materii... ; /
Chlopaki wy sie znacie czy tylko tak piszecie aby punktow na lapac?? bo widze, ze wasza wiedza jest mala bo bialko jest ciezko strawne ale strawne.Prowadzilem diete bialkowa od maja do sierpnia(w lipcu sobie zarzucilem masacre 1 pudelko) w 2009 a teraz mam problemy bo nie moge sobie diety zrobic glupie piersi z kurczaka i ryz bo odrazu mam niestrawnosc czuje te bialko na watrobie- piecze, prosze o pomoc, z gory dziekuje
Zasięgnij rady u lekarza albo w aptece poproś o specyfik na niestrawność.
fallenursus
25-01-10, 22:49
witam zgromadzonych sprawa wyglada nastepująca: mam duzy problem bo po kazdej ilosci bialka( piers z kurczaka itp ( nie bialko w proszku) mam bole watroby czuje jak mi sie trawi te bialko... nie wiem co robic bo czuje jak by mi watrobe niszczylo na moich oczach. co robic czy sa jakies leki na cos takiego bo posilkow bialkowych nie tyka jak narazie. prosze o pomoc
rozpisz diete
dinozaur tak a on na pewno ma w swojej diecie 400gram białka nie przesadzaj :whistle: wiadomo pierwsza dieta to pewno jest 2g na kg
Jakie źródla białka pochłaniasz?? Napisz wszystkie. Ja też tak miałem jak spożywałem ok 2,7g na KMC. Zjechałem do 2,2 i już było git.
nie mam zadnej diety aktualnie chcem zjesc sobie ryz z piersiami to czuje bol po pol h , chcem zjesc sereknwiejski to czuje bol itp , nie mam zadnej diety bo sie torche przestraszylem.
fallenursus
26-01-10, 20:15
watroba boli czy wogole brzuch?
więcej warzyw... takich gotowanych na wodzie/parze...
i na 99% Ci przejdzie...
nie utrzymujesz równowagi kwasowo-zasadowej...
minerały+wit pochodzące z warzyw to podstawa dla diety bogatej w białko
i wsio w tym temacie