Zobacz pełną wersję : mocno wzdety brzuch
Witam:)
Panowie dwa tyg temu pochlalem 3 dni pod rzad (!!!) prosze o zrozumienie ;) 23 urodziny do czegos zobowiazuja, pozatym wycyrklowalem tak zeby akurat skonczyc cykl, wiec bylem miedzy cyklami. 3 dni jadlem prawie ze doslownie gowno... od tamtej pory jestem na roztrenowaniu ale minimum 3 treningi w tyg (lajtowe) zaliczam. Bardzo mocno wzdelo mi brzuch, az sie przerazilem. Czym to konkretnie moze byc spowodowane? Staram sie go wciagac ale i tak jest slabo. A jak siedze to masakra. I mowie uczciwie ze przed tym chlaniem tak nie bylo.
mi sie wydaje, ze tluszczyku przybylo nieco (lapie go bardzo latwo) ale na bank to sam tluszczyk nie jest.
moze troszke miesnie zjechaly, ale tez chyba to nie to.
A jak zjem i popije woda to brzuch ja u 50latka (bez obraz Herman;) ).
Jakies sposoby? czy tylko ostry trening...
Zaznaczam ze mam tak od 2 tyg :(
Acha i prosze o madre porady - slyszysz narg? jak walnelem literowke to nie skupiaj sie na niej, ok? pozdro ;)
najt ty mnie pytasz? :D
zielona herbata? ok sprobuje, tylko nie wiem wlasnie czy te magiczne dwa tygodnie to nie za pozno na herbate :( boje sie ze to cos powazniejszego, bo po pierwszych dniach myslalem ze sie wysram i bedzie ok a tu lipa :(
Grochos według mnie podrażniłes wątrobe. Czy masz bóle z prawej strony pod żebrami? Myśle że powinienes zrobić kilkudniową diete tzn bez kawy razowego pieczywa, przypraw i wszelkich potraw wzdymających.Bierz leki typowo na watrobe, hepatil, essencjale a mnie pomagała rapacholina. Nie przejmuj sie powinno przejśc.Wątroba musi troche odpocząć i będzie dobrze.
fallenursus
25-01-10, 19:45
zla dieta
/end thread
To było po części stwierdzenie z mojej strony z domieszką nie pewności w tej kwestii , ale po piciu zawsze wątrona dostaje jeszcze jak sie duzo i dlugo pije to ojoj - wiec koniec imprezy dziekuje , dobranoc !
fallen - moglbys rozwinac? zla dieta wogole? hm nie wydaj mi sie, ew. jesli chodzilo Ci o junk food przez te 3 dni to ok:)
fallenursus
25-01-10, 19:54
zla diete utrzymujesz. ze jesz zdrowo to nie znaczy ze twoj organizm dobrze to przyjmuje. po pierwsze przestan pic podczas posilkow.:)
masz zgagi?
szukaj posta kowalx'a na ten temat:)
czegos masz za malo lub za duzo w stosunku do czegos innego i cie gazuje.
jak znajdziesz ten post Kowala to wklej :smile:
Nie bede zakladal nowego tematu wiec zapytam tu
A jak zaczalem od niedawna stosowac jako taka diete(nie jakas scisla,poprostu wiecej bialka itp rano przed treningiem,po treningu i na noc no i obiadki jakie mama zrobi) i mam bole w prawym boku pod zebrami(watroba raczej),okrutne bole w okolicy pepka(jelito cienkie?) i zgage delikatna(od soboty w sumie sie zaczela) to co mam robic?cos z ta "dieta" nie tak czy to tylko reakcja organizmu na te rzeczy ktore jem i niedlugo sie przyzwyczai?brac jakies leki(jak tak to jakie?)?
Prosilbym was o pomoc bo to sie staje troche uciazliwe choc dopiero 2 dni to mam...:/
I mam podobnie jak kolega troche wzdety brzuch:/
no nic puki co roztrenowanie to pojade ze dwa trzy dni na warzywkach i wodzie, kolo 15.02chce wejsc na redukcje to taka mini dietka tez sie przyda... moze racja ze bebechy nie wytrzymuja od chlania, tym bardzieje ze zdaza sie zadko jednak dosc syto.... dzieki koledzy.
fallenursus
25-01-10, 22:05
sprubuj jakies tabsy na gaz. tu nie ma lekarzy i nie dajemy diagnoz. moze jesz za malo warzyw i zakwasiles organizm, zalezy jak ekstrymalnie olewales jedzenie wczesnie,moze masz uczolenie na laktoze a nie wiesz..ch..Cie w sumie wie. ale przewaznie przesidka na ''diete'' tym bardziej wysokobialkowa wiaze sie z kilkoma dniami a czasami i 2 tygodnie rozncyh dyskomfortow trawiennych.
No wiem ze nie ma lekarzy ale chcialem sie dowiedziec cokolwiek na ten temat bo moze ktos z was mial podobne problemy...no co jak co ale warzyw jem stanowczo za malo i podobnie bylo przed zaczeciem stosowania "diety"...wczesniej to moje jedzenie bylo na odwal sie;p co bylo w lodowce bac w barku(chodzi o slodycze xD) to sie zjadalo i nie patrzylo na nic:D
trzeba zaczac wszamac warzywa w takim razie:)bo to bedzie jedna z przyczyn czemu mam zgage i bole brzucha i zobaczymy czy sie poprawi...a z bolem w boku trzeba bedzie przecierpiec:P
dzieki Fallen:)