Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kreatyna w zimnej czy cieplej wodzie?

marcinpeny
25-01-10, 08:50
Witam. Czytalem kiedys na tym forum artykul ze kreatyne trzeba rozpuscic w cieplej wodzie, gdyz nie rozpuszczona trudniej sie wchlania, powoduje problemy zołądkowe i jest w znacznej czesci wydalana z organizmu... A wczoraj czytalem ze kreatyna rozpuszczana w cieplej wodzie od razu staje sie niepotrzebną kreatyniną... Jak to wkoncu jest? Prosiłbym o jakies naukowe wytlumaczenie. Pozdrawiam

D3
25-01-10, 08:56
Stary, po cholerę dzielisz włos na 4? Weź kreatynę do gęby i po prostu zapij szklanką wody i po problemie. Przy takiej ilości kreatyny co będziesz brał nie będziesz miał na 99% problemów żołądkowych. Ja teraz biorę 20g kreatyny dziennie (mono+jabłczan jeszcze 3weeks), aby się nią nasycić i żadnych problemów żołądkowych nie mam.

marcinpeny
25-01-10, 09:07
Nie musisz uzywac slow typu "po cholere" zebym zrozumial... Heh. No dobra. To skoro nie bedzie problemow zolądkowych i sie ladnie wchlonie to zrobie tak jak Ty robisz :) dzieki za odpowiedz. Ale chcialbym poznać tez opinie innych uzytkownikow.

maly25
25-01-10, 09:11
ja zawsze w letniej wodzie mieszalem i wypijalem,ale zadnych badan nie mam co sie z nia wtedy dzieje

fallenursus
25-01-10, 15:24
W letniej sie lepiejwchlania to prawda.artykul na ten temat wisi na bb.com

Sosna91
25-01-10, 15:34
ja do geby i popijalem a czy ciepla czy zima to zalezy jaką w kranie wode akurat mialem.

narg szkoda krety ;]

edit
a nie doczytalem ze jestes teraz na bombie to ok ;]

marcinpeny
25-01-10, 15:48
W letniej sie lepiejwchlania to prawda.artykul na ten temat wisi na bb.com

hmmm ok, ale w letniej sie nie rozpuszcza :P rozpusza sie dopiero w takiej prawie gorącej, lecz dającej sie wypic... Za wszelką cene mam sie starać ją rozpuscic czy np jak inni lyzke kretki w gębe i popic? :P

Patriot
25-01-10, 16:02
to bierzesz łyżeczkę krety do buzi i popijasz letnią wodą, najprostszy sposób

D3
25-01-10, 18:56
Po co chcesz rozpuścić kreatynę w wodzie? Do buzi i jedziesz! NIE KOMBINUJ JAK KOŃ POD GÓRĘ!

MolderDist
25-01-10, 23:10
Stary, po cholerę dzielisz włos na 4? Weź kreatynę do gęby i po prostu zapij szklanką wody i po problemie. Przy takiej ilości kreatyny co będziesz brał nie będziesz miał na 99% problemów żołądkowych. Ja teraz biorę 20g kreatyny dziennie (mono+jabłczan jeszcze 3weeks), aby się nią nasycić i żadnych problemów żołądkowych nie mam.

Jeszcze 3 weeks, czyli podejrzewam, że bedzie z 4 tygodnie. Po co tak długo robisz faze nasycenia? 2 tygodnie w zupełności starczą ;-)

fallenursus
25-01-10, 23:12
Jeszcze 3 weeks, czyli podejrzewam, że bedzie z 4 tygodnie. Po co tak długo robisz faze nasycenia? 2 tygodnie w zupełności starczą ;-)

to nie cykl na krecie..:twisted: