PDA

Zobacz pełną wersję : Jaka Dieta na rzeźbe...?

Madox_18
25-01-07, 21:50
Siema wszystkim :)
mam zamiar zrzucić tłuszcz ale przy tym wyrzeźbić się.. lecz czytałem że tak jest trudno.. ale mimo to chciałbym temu podołać...
od 16 dni robie A6w tylko czy wieczorami 20-21 jest to dobra pora? a poza tym mam treningi piłki nożnej...
chciałbym stracić reszte tłuszczu która mi została do "odsłonięcia mięśni" jest niewielka ale mimo wszystko mięśni nie widać (szczególnie ta ostatnia "mała fałda" :/ denerwuje mnie to) myślę i jestem przekonany że to kwestia diety...

Więc tu pojawia się moje pytanie. Czy możecie ułożyć mi diete na rzeźbe przy najmniejszej utracie mięśni? Moje posiłki dotychczas wyglądają tak...

rano 7:00
koktajl białkowy bądź jajecznica z 2 jajek, mleko, 1 kanapka chleba razowego

I śniadanie 10:10 (przerwa w szkole)
chleb razowy z szynką i ogórkiem bądź twarożkiem i kilka łyków mleka

II śniadanie 13:00 (też w szkole)
i to samo:

Obiad 16:00
bądź to co jest w domu lub jakieś mięsko twarożek i herbata

17:00 - trening (piłka nożna)

19:00 posiłek potreningowy
koktajl (jogurt, 2 bialka i 1 żółtko, mleko w proszku 2 łyżeczki, rodzynki bądź miód)

20-21 A6W

22:00 czasami po A6W zjem twarożek bądź puszke tuńczyka

Więc to jest mój plan posiłków nie wiem czy dobry na rzeźbę... proszę o opinie i poprawki..

treningi piłki nożnej mam (wtorek, czwartek,piątek,sobota) A6W oczywiście codziennie.. do tego wcinam Thermo Speed Extreme

Marcin909
26-01-07, 15:34
jedz podstawowoe posiłki a miedzy posiłakmi nic!!
i poprostu cwicz
gdzie ten tłuszcz masz?

ADI1616
26-01-07, 20:44
gdzie ten tłuszcz masz? na głowie :lol: przecież jasne że na brzuchu
szczególnie ta ostatnia "mała fałda" :/ denerwuje mnie to
jedz podstawowoe posiłki a miedzy posiłakmi nic!! znowu mnie rozbawiłeś :lol: Ludziska jak wy możecie takie głupoty wypisywać. Według tego wynika że ma się najeść schabowego z kartoflami a potem zjeść naleśniki i iść na pizze :lol: . Jeżeli chcesz schudnąć to oczywiście nadal stosuj a6W najlepiej do tego jeszcze biegaj możesz jeszcze dożucić trening na skakance też sporo pomaga :twisted: A co do diety to
koktajl (jogurt, 2 bialka i 1 żółtko, mleko w proszku 2 łyżeczki, rodzynki bądź miód) odradzam koktajle rodzynki a w szczególności miód. W twojej diecie jest dużo nietrafności i radzę poszukać w innych postach w tym dziale tam jest sporo dobrych diet na rzeźbę :twisted: Według mnie a6W powinno się ćwiczyć przed 19 :twisted:
22:00 czasami po A6W zjem twarożek bądź puszke tuńczyka a co do tego to konkretna klapa bo wątpie że idziesz spać o 1.00 bo odstęp od ostatniego posiłku przed spaniem nie powinien być większy niż 3 godziny. Pozdro :twisted:

zizu
27-01-07, 12:15
a co do tego to konkretna klapa bo wątpie że idziesz spać o 1.00 bo odstęp od ostatniego posiłku przed spaniem nie powinien być większy niż 3 godziny. Pozdro :twisted:

co ty pierdolisz :D
gówno prawda,jesli po treningu zje bialeczko to nic sie nie stanie :) a pomoze w rozwju tkanki miesniowej, a jesli bedzie robil 6w i nic nie zje to bedzie leciala i masa miesniowa i tluszczowa:D bedzie wygladal jak patyk :D

ano 7:00
koktajl białkowy bądź jajecznica z 2 jajek, mleko, 1 kanapka chleba razowego

I śniadanie 10:10 (przerwa w szkole)

II śniadanie 13:00 (też w szkole)
i to samo:

Obiad 16:00
bądź to co jest w domu lub jakieś mięsko twarożek i herbata

17:00 - trening (piłka nożna)

19:00 posiłek potreningowy
koktajl (jogurt, 2 bialka i 1 żółtko, mleko w proszku 2 łyżeczki, rodzynki bądź miód)

20-21 A6W

22:00 czasami po A6W zjem twarożek bądź puszke tuńczyka

jesli chcesz schudnac i ladnie wygladac to zmien to :D bo masakra zclowieku :D dosc ze pijesz mleko to jeszcze pijesz mleko w proszku a pelno tam laktozy najbardziej ciezko strawnego weglowodana:D pozatym ciagle jeszp pieczywo jeszcze rodzynki :D
przeczytaj podstawowe zasady ukaladania diety na rzezbe a pozniej cos rozpisz:d bo tutaj nie chodzi o to zeby sie glodzic :d i nie dojadac bo to chuj a nie dieta :D tylko dobrze i czesto zjesc przy zachowaniu odpowiednich proporcji makro i mikro skladnikow
pozdrawiam

ADI1616
27-01-07, 17:46
gówno prawda,jesli po treningu zje bialeczko to nic sie nie stanie a pomoze w rozwju tkanki miesniowej g**** prawda jak będzie tak jadł to zamiast schudnąć to nabierze tłuszczu a to jego główny problem. Odżywiać się trzeba o odpowiedniej porze więc zastanów się człowieku co piszesz :twisted: Pozdro :twisted:

zizu
28-01-07, 00:40
g**** prawda jak będzie tak jadł to zamiast schudnąć to nabierze tłuszczu a to jego główny problem. Odżywiać się trzeba o odpowiedniej porze więc zastanów się człowieku co piszesz :twisted: Pozdro :twisted:

ty sie zastanów :) białko na noc jak najbardziej nawet przy diecie na rzezbe :) bedzie to dla niego lepsze gydz zapobiegnie rozkladniu sie tkanki miesniowej

doczytaj a dopiero pouczaj.

Madox_18
28-01-07, 12:05
Tak w roli uzupełnienia to nie jest żadna dieta tylko po prostu to co jem bo sam diety raczej nie ułożyłbym... a pieczywo... no to powiedz co mam jeść w szkole jak nie pieczywo? ... mleka nie mieszam z melkiem w proszku tylko mleko w proszku z jogurtem.. taki koklajlik jak i inne znalazłem na e-kulturystyka.pl to co do ćwiczeń już spoko... ale z tą dietą.. na prawde na forum jest mało diet na rzeźbe no i oczywiście nie chce wyglądać jak patyk tylko rozwinąć tą tkanke mieśniową kosztem tłuszczowej... czy możecie jakoś uzupełnić ten mój jadłospis (bo dietą tego nie można nazwać) w to co powinno tam się znaleźć... z góry dzięki za info :)

areneusz
28-01-07, 15:29
gówno prawda,jesli po treningu zje bialeczko to nic sie nie stanie a pomoze w rozwju tkanki miesniowej g**** prawda jak będzie tak jadł to zamiast schudnąć to nabierze tłuszczu a to jego główny problem. Odżywiać się trzeba o odpowiedniej porze więc zastanów się człowieku co piszesz :twisted: Pozdro :twisted:

Co ty piszesz człowieku, nie znasz sie to nie gadaj, białko na noc jak najbardziej polecane

Madox_18
28-01-07, 22:41
Znalazłem taką diete czy jest ok przypominam chodzi mi o rzeźbe :) jeżeli coś nie gra to proszę o poprawki :

1POSILEK
100g platkow
100g twarogu
250ml mleka
20g rodzynek
(moze jeszcze doloze okolo30g orzechow wloskich)

2POSILEK
150g razowca
100g szynki z kurczaka
maly kefir
jakis owoc

3POSILEK
100g ryzu
150g kurczaka
warzywa

4 POSILEK
100g ryzu
130g tunczyka
warzywa

5POSILEK
150g razowca
1 jajko na twardo
pare plastrow szynki
pomidor

6POSILEK
100g twarogu

lukasz_g
28-01-07, 23:55
oblicz sobie zapotrzebowanie na kalorie odejmij 500 i juz mozesz rozplanowac diete na rzezbe ze skutkiem wzrostu masy :)