Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : pytania odnosnie treningu

toomak
23-01-10, 19:55
Witam mam pytanie odnoscie paru cwiczeń a dokladniej ćw. Klatki i pleców :

Klatka
- wyciskanie sztangi na płaskiej 4x10-8
- wyciskanie sztangielek na skosie w góre 4x10-8
- wyciskanie sztangi skos w dół 4x10-8
- rozpiętki na płaskiej 3-4x12-10

Plecy
- Podciąganie
- wiosłowanie sztangą wąsko 4x12-8
- wiosłowanie sztangielką 4x12-10
- ściąganie drążka wyciągu do karku 4x12-8

I pytania są takie :

-chcę zmniejszyć "rowek" na klacie i czy w treningu robic wyciskanie sztangi skos w dół na wąsko i styka czy np. robić w domu jakieś pompki na wąsko lub coś dorzucić do treningu ?

-plecki robić wiosłowanie sztangą czy zmienic to na wiosłowanie półsztangą ? co będzie lepsze?

Jak cos fote moge cyknąć i pokazać jak to wygląda obecnie :D

piap1
23-01-10, 20:27
Daj fote zobaczymy jak to wyglada.Jeśli chodzi o trening pleców proponuje na jednym treningu dawac ściąganie wyciągu do klaty a na drugim za plecy no i obowiązkowo martwy ciąg jeśli mozesz bo to najważniejsze ćwiczenie na plecy przynajmniej dla mnie.Pozdro

toomak
23-01-10, 20:35
a czy podciaganie nad chwytem nie zastąpia drążka do kaltki ? Mam możliwość do martwego ciągu (jak by co siłownia profesjonalna z masa sprzetu ) Fote dorzuce troche później bo niemam dostępu do aparatu ... Więc jak proponujesz wygląd treninug pleców ( uwzględniając martwy ciąg) -- trening jest masowy ofc

piap1
23-01-10, 21:15
Napisales Podciaganie wiec nie wiedzialem jakie.Skoro tak to rzeczywiście niema sensu dawac ściągania do klatki bo to prawie to samo.Na każdym treningu staraj sie zmieniać kolejność ćwiczeń.Marty ciąg rob na końcu bo wtedy masz plecy rozgrzane i nie zakładał dużego ciężaru tylko rob dobrze technicznie.

piap1
23-01-10, 21:18
Zmieniał tez ćwiczenia zamiast np wioskowania jednoracz mozesz dac np Wioslowanie polszatanga czasami tez dzień dobry mozesz wrzucić na plecy jest dużo dużo ćwiczeń ale martwego i drażka nic nie zastąpi !

szycha77
24-01-10, 00:00
Napisales Podciaganie wiec nie wiedzialem jakie.Skoro tak to rzeczywiście niema sensu dawac ściągania do klatki bo to prawie to samo.
Od kiedy podciąganie i ściąganie drążka do klaty to jest prawie to samo?

Podciąganie.
Wiosłowanie sztangą (sztangielką)
Ściaganie nachwytem (podchwytem) do klatki
Mc

Ściąganie do klatki
Wiosłowanie sztangą (sztangielką)
Ściąganie za kark lub ściąganie podchwytem
Mc

Ewentualnie jako 4 lub 5 ćwiczenie przyciąganie wąsko do brzucha. Rozpiętki rób pomiędzy wyciskaniami.

A co do rowka to porób wyciskanie szerokim chwytem.

BoloYeung
24-01-10, 11:41
wywal sciaganie drązka do karku i wstaw sobie przyciąganie konca sztangi to klaty w opadzie tłowia
na klate rób przy tych ćwiczeniach po 3 serie

toomak
24-01-10, 12:48
hmm teraz zauwazylem ze nie sprecyzowałem pojęcia z rowkiem . Chcę go głównie zmniejszyć w dolnej części klatki bo jest tam pomiedzy 'cyckami' troche przestrzeni ;p tak jak widac na zdjęciu niżej , foto zrobione jakieś 2-3 tyg temu. Rowek nie jest aż taki i ogolnie w tym zdjęciu mi chodzi o pokazanie czego mam na mysli i jak wlasnie go sie poozbyc ?;>

http://img190.imageshack.us/img190/8404/11111md.jpg

szycha77
24-01-10, 14:56
Po luknięciu na fotę, proponuję Ci najpierw popracować nad masą.

toomak
24-01-10, 15:27
tu jest jedna rzecz ... nie moge nabrac masy,taka budowa ciala organizm blablabla i tez dodatkowo niechce wyglądać jak rasowy kulturysta - nie obrażając nikogo . Obecnie ważę jakies 83-84kg przy 190cm ..

michal_f
24-01-10, 15:33
jak nie mozesz nabrac masy to jak Ty chcesz zmniejszyc ten rowek ?
Mase mozna zwiekszyc jedynie dobra dieta i odpowiednim treningiem a po sylwetce widze ze dieta napewno nie jest masowa :smile:

szycha77
24-01-10, 15:37
Żeby poprawić rowek, trza wpierw nabrać masy. Jak klaciora będzie większa, to łatwiej o poprawki. Bo na razie (nie obraż się) moja narzeczona ma większą.
A jak trudno Ci nabrać masy, to proponuję gainera lu kretę. Oczywiście zależy od stażu. I najwazniejsze "DIETKA"

D3
24-01-10, 15:56
Kolejny Mr. Oświęcim, ale już na zapas się martwi jakimś nie istniejącym rowkiem.

Człowieku, klatę masz płaską jak deskę do prasowania, gdyby nie te suty to bym wręcz twierdził, że jej nie masz! Weź się za porządne masowanie, czyli trening/dieta/suplementacja, a nie zawracaj tutaj poważnym ludziom gitary o jakimś rowku. Chyba pomyliło ci się z rowem poniżej kości ogonowej.

szycha77
24-01-10, 16:23
Klaciorka gładka jak pupcia niemowlaka , he he

toomak
24-01-10, 22:53
to juz jak tak sie czepiacie ... jak wczesniej - foto sprzed 2-3 tygodni... po 2. okolo roku przerwy ... 3.srodki finansowe (student - nie mogłem teraz sobie pozwolić na gainera - jutro srodki sie zwieksza i cos zakupie) ... 4. jest obecnie dieta ale podczas sesji i okresu przed sesyjnego ciezko trzymac sie DIETY... chyba juz teraz macie odpowiedzi na swoje pytania .. jeszcze chcecie sie posmiac ? ja z normalnym pytaniem wy se jajo robicie ...

D3
24-01-10, 23:04
To po cholerę zamieszczasz foty jak sam wiesz, że było i jest kiepsko? Idź do babci, babcie są od pocieszania wnusiów. Nie masz żadnego rowka widocznego zdaj sobie z tego sprawę przy tak płaskiej klacie!

toomak
24-01-10, 23:13
no to dlatego tu napisalem bo chciałem otrzymac jakieś konkretne odpowiedzi i raczej 'profesjonalne' a nie poniżanie ... mam gdzies takie cos cya ...

szycha77
24-01-10, 23:46
Panie Toomak, popracuj Pan nad masą a dopiero potem, martw się Pan o "regulację" rowka. To jest rada wujcia Sławcia, no!
P.S. I nie ma co się obrażać:rockon:

toomak
25-01-10, 00:02
ja sie nie oobrażam tylko nie kminie tego ... pisze tutaj bo chcę dowiedzieć się coś od osób bardziej doświadczonych a nie zeby sie ponasmiewac ... wystarczy toomak ... na pana trzeba miec wygląd i pieniądze ;p .. Nie można bylo tak napisac i z bani :errf:

to teraz troche zmieniajac ... do jakies masy dazyc powinienem ? ide zaraz na 'suple' zobaczyc jakiegos gainerka

szycha77
25-01-10, 00:45
To samo napisaliśmy wczesniej, tj. ja i Michał, żebyś zwiększył mase a Ty wyjechałeś ze nie chcesz wyglądac jak rasowy kulturysta.

toomak
25-01-10, 07:42
juz wsio wiem i proponuje do zamkniecia

D3
25-01-10, 08:18
no to dlatego tu napisalem bo chciałem otrzymac jakieś konkretne odpowiedzi i raczej 'profesjonalne' a nie poniżanie ... mam gdzies takie cos cya ...

Potrzebowałeś, aby ktoś ci tutaj potwierdził, że nie masz rowka i płaską klatę? Niedowidzisz? Staary, okulista ci się kłania, a poniżanie jest potrzebne, bo coraz więcej dzieci się tym szanownym sportem zajmuje z poziomem intelektualnym 0 co urąga temu sportowi. Zacznij jeść jak facet i faken hard trening i wróć najwcześniej za rok. Wtedy pogadamy o Twoim "rowku".

toomak
25-01-10, 09:51
dla mnie to inaczej .... ale juz nvm ...