Zobacz pełną wersję : Ostrowia upadek
tak jak w temacie spółdzielnia mleczarska w Ostrowi mazowieckiej ogłosiła upadłość... więc róbcie zapasy białka sobie jeśli wam pasuje, iformacja z dzisiaj z kuriera mazowieckiego.
wiesz ile może trwać postępowanie upadłośćiowe?? długo...;)
ale dobre info
http://allegro.pl/item885156736_bialko_serwatka_mega_hit_wiaderko_os trowia.html
nie ma to jak robienie ludzi w balona
w sumie nic zlego nie robia ale uwazajcie na takei cos bo niektorzy np. wystawiaja aukcje z bialkiem a nie piszą skladu, a sprzedają bialko zdemiralizowane i tam jest w sumie tylko laktoza oO ...
ile to potrwa to nie wiem, ale można sie skrzyknąć i zakupić większą partie bezpośredio od nich i rozdzielić. A z czasem nie wiadomo czy nie drożej sprzedać hehe :) ale ten tutaj napisał, żę laktoza 75 %
też mysle że wszystko ok, sklad podany jest.
Jedyne co z ostrowii lubiłem to ich serki białe - były naprawde git ;)
no ładnie ku*wa. mam nadzieje ze jeszcze troche pociagna i w sumie to tłumaczy podwyżke ceny tego białka. kupywałem po 28 a jest teraz za 32 chyba
a jak to wkońcu jest? łowickie i ostrowia pochodzi z jedego producenta? co to to WPC?
łowickie bedize nadal dostepne? bo nie siedze w białkach za bardzo ;]
Puls Biznesu
20-01-2010, 09:37
"Mleczarską Ostrowię czeka zmiana właściciela. Konkurencyjny Polmlek wydzierżawił już przeżywający problemy finansowe zakład Ostrowia i chce go kupić ale bez długów - informuje Puls Biznesu."
a Sosenka wpc to skrót od whey protein concentrate
oblukałem i sadze ze białka bede dalej produkowane przez nowego własciciela
jezeli ktos przejmie zaklad to WPC beda produkowac bo cena WPC vs serwatka to chyba jeden z bardziej dochodowych intersow.
ostrowia jest z ostrowii , a łowickie nie wiadomo ale pewnie z łowicza bo z tego co pamiętam to tam też jest mleczarnia. chyba śmietane z taką ludowo ubraną dziewczyną robią :P
Czytałem wiele opinii że te białko to badziewie i nic więcej, nie opłaca się za bardzo tego kupować. Dużo osób tak twierdzi. Nie próbowałem tego, ale skoro takie słabe jest, to jest mi to obojętne czy spółka upadnie czy też nie.
Lepiej dołożyć troszeczkę i kupić coś godnego uwagi, efektownego.
ostrowia wpc 80% byłą dobrym (jest) produktem badania wskazywały na to że trzymała wartosci podane na etykiecie...
smak może i był do d*py ale za tą cene i tak było warto kupować...
jesli ostrowia zniknie z rynku to czuje ze lowickie pojdzie do góry cenowo
Akurat się przymierzałem do kupna wiaderka, a tu taki psikus :>
Ciekawe co z łowickim będzie.
panowie ale naprawde nie bojcie sie, w Polsce jest naście instalacji do produkcji WPC. Pojawi się luka to ktoś inny odpali. Jakości ostrowii nie będzie ciężko dorównać choć moim zdaniem była i będzie na rynku jeszcze wiele lat.
Cena łowickiego może wtedy skoczyć troche wyżej ale dobrze ze w naszym prawie jest cos takiego ze nie mogą bezpodstawnie podnosić cen.
a ja myślałem że jest wolny rynek ;)
właśnie powiem Ci że ostatnio w tym siedziałem troche i troche jest inaczej niż myślałem, nie chce mi sie teraz rozpisywać za bardzo ale np. droższe połączenia do play nie są przypadkiem bo jest to ustalone, aby firma mogła stanąć na nogi. bo z play połączenia masz już normalnie. wyleciało mi ze łba jak to sie wszystko nazywa, moze dlatego ze juz pozno.
Thunderbreaker
23-01-10, 13:50
To jakie białko kupować jak już nie będzie ostrowii?
ale będzie więc nie wiem po co to rozkminiac
ja oglądałem w dzienniku ze ostrowie wykupi polmlek ale razem z zadłużeniem i postawi ta firme na nogi wiec białko raczej będzie nadal ale mi tam ono nie wchodzilo ;d
Oto jak swoje zdanie na temat Ostrowi i Łowickiego wyraził Akop Szostak, Mistrz Europy w Kulturystyce Klasycznej juniorów kat. open 2009 i Brązowy medalista Mistrzostw Świata w Kulturystyce Klasycznej juniorów kat. Open.
1. Jak dla mnie to za dużo ma:
- wartość energetyczna (kcal), dla porównania 80% WPC ActivLabs ma o 100 kcal mnie !
- za dużo tłuszczy
- za dużo węglowodanów (gdzie głownie to laktoza)- może to powodować nietolerancję pokarmowe !
2. W składnikach zbyt dużo dodatków zakwaszających !
3. Brak enzymów trawiennych (dziś praktycznie standard)
4. Nie zawiera dodatków peptydowych (dziś praktycznie standard)
Dla tego uważam ze nie jest to odpowiedni produkt. Jest on pół produktem, nadającym się do wzbogacania produktów mlecznych ale nie jako suplement diety !
3. Brak enzymów trawiennych (dziś praktycznie standard) - nie ocenił naszego sanepidu który uznaje je za leki :P
...
jakby co to nic nie zmieniałem w twojej wypowiedzi tylko przez przypadek mi się źle kliknęło i dlatego jest podpis że edytowałem :P sry
Ja mam pytanie dotyczące ostrowi, jako załącznik skład w 100 g, chodzi mi o aminokwasy egzogenne czyli tak zwane BCAA. Nie mam zbytnio kasy na odżywki, lepiej kupić wolne aminokwasy, czy takie białko w którym są już zawarte aminy?