Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Efekty bez diety?

szymon86
21-01-10, 11:45
Panowie czy niestosując odpowiedniej diety, a wspomagając się jedynie mass xxl plus kreatynę (albo cokolwiek, prosiłbym o poradę co jest dobre i w miarę przystępnej cenie) da się nabrać masy?

Sosna91
21-01-10, 11:52
duzo zależy od Twoich predyspozycji genetycznych oraz typu bodowy ciała. liczy sie również to że nie mieć diety idealnej nie zawsze oznacza złe jedzenie bo jeden odżywia sie i tak dobrze, lubi jajka, ryże itp a drugi je fast foody wiec to tez ma wpływ. nikt Ci nie powie jak bedzie z Tobą.

Ezachiel
21-01-10, 11:53
nie da sie!
przeznacz kase na suple na żarcie.

wujek.maciek
21-01-10, 12:48
najlepsze co mozemy ci zaproponowac to dietanabol - bez tego mozesz brac cuda na kiju, a i tak wielki ch*j z tego bedzie. naucz sie jesc i uczciwie trenowac, to bedziesz wielki. tyle ode mnie

pozdro

Szyszek
21-01-10, 13:57
słuchajcie koledzy. mam pytanie , co polecacie za odżywkę na mase ciała, nie koniecznie na mięśni tylko na ciała, ? jak to cos pomoze to mam 178cm wzrostu i waze 65kg spędzam b.duzo czasu na siłowni cwicze juz 4 rok na sucho oprócz kreatyny i dextrozy. co mam wziąść zeby przytyc?

Sosna91
21-01-10, 14:16
jak nie konieczne na mase miesni tylko ciala to fast foody, jedz duzo na noc, hamburgery itp i przytyjesz jesli na tym Ci zalezy.

dzbanekzwd
21-01-10, 14:36
ciekawe co robiłeś na siłce przez te 4 lata jak masz 65kg:smile: jedz dużo słodyczy pizze itp a napewno będziesz miał więcej "ciała"

najt
21-01-10, 14:45
Ja bym wywalił Lays'y z 17 i dał je wraz z Colą o 22

a o 17 wrzucił z 2 frytburgery

ghetto
21-01-10, 15:29
sprobuj gainery wpieprzac...jak chcesz zgrubnac...zjedz z 5 kilo a za 2 miesiace bedziesz robil temat co na pierwsza redukcje:D

maly25
21-01-10, 16:50
słuchajcie koledzy. mam pytanie , co polecacie za odżywkę na mase ciała, nie koniecznie na mięśni tylko na ciała, ? jak to cos pomoze to mam 178cm wzrostu i waze 65kg spędzam b.duzo czasu na siłowni cwicze juz 4 rok na sucho oprócz kreatyny i dextrozy. co mam wziąść zeby przytyc?

na silowni sie nie spedza b.duzo czasu,3 razy w tygodniu po 1,5 godz.i tyle,miesnie nie rosna podczas treningu tylko w czasie odpoczynku(regeneracji)

szymon86
22-01-10, 10:55
Jakie suple możecie zaproponować, sprawdzone dające efekty?

szymon86
22-01-10, 11:19
Panowie może ktoś z Was wrzucić, jakie suple łączyć ze sobą? Może ktoś z Was zna sposób na tańsze, ale dobre odżywki/suple z równie tanią dietą? Bo nie ma co owijać w bawełnę, żeby ćwiczyć kulturystykę trzeba mieć kasę, bo sam mass xxl nie wystarczy do tego musi być jeszcze coś plus koszty związane z dietą plus karnet na siłowni, to plus/minus wydatek miesięczny 400zł. a nie każdego na to stać, więc jak ktoś robi efekty za niedużą kasę to proszę o podpowiedź, na pewno to będzie pomoc nie tylko dla mnie, ale i dla inncyh forumowiczów. Pozdrawiam.

sts
22-01-10, 11:23
Panowie może ktoś z Was wrzucić, jakie suple łączyć ze sobą? Może ktoś z Was zna sposób na tańsze, ale dobre odżywki/suple z równie tanią dietą? Bo nie ma co owijać w bawełnę, żeby ćwiczyć kulturystykę trzeba mieć kasę, bo sam mass xxl nie wystarczy do tego musi być jeszcze coś plus koszty związane z dietą plus karnet na siłowni, to plus/minus wydatek miesięczny 400zł. a nie każdego na to stać, więc jak ktoś robi efekty za niedużą kasę to proszę o podpowiedź, na pewno to będzie pomoc nie tylko dla mnie, ale i dla inncyh forumowiczów. Pozdrawiam.

kurczak ryż ryby jaja niedroga dieta

aidos20
22-01-10, 18:59
Ja jak zaczynałem przygode z silownia ważyłem tyle samo co ty przy tym samym wzroście, tez chciełem przytyc. Na pierwszy cykl wzialem kretyne i gainera z duzą ilością weglowodanów. po 2 msc babcia mnie nie poznała :lol: 10 kg wiecej ale mięśni a nie tłuszczu. Podsumuwując gainer do tego moze byc kretyna ale przedewszystkim dieta. Powodzenia

Sosna91
22-01-10, 20:16
Ja jak zaczynałem przygode z silownia ważyłem tyle samo co ty przy tym samym wzroście, tez chciełem przytyc. Na pierwszy cykl wzialem kretyne i gainera z duzą ilością weglowodanów. po 2 msc babcia mnie nie poznała :lol: 10 kg wiecej ale mięśni a nie tłuszczu. Podsumuwując gainer do tego moze byc kretyna ale przedewszystkim dieta. Powodzenia

a nudzi mi sie to napisze.

10kg 2miesiace to łądnie smalcu nabrałeś tylko ze chudy byłeś to nawet ten tłuszcz tak zle nie wyglądał, chyba ze dosypali Ci metki do krety ;]

aidos20
22-01-10, 22:57
hehe metki to raczej nie było chyba że Vitalamx stosuje takie metody :lol:. No byłem wtedy chudziutki teraz to mam odpowiednio wage do swojego wzrostu. Mój cel to 80 kg jeszce brakuje 5 kg do lata powinno być

Pozdrawiam

bullet
22-01-10, 23:05
100 tabletek metki zmieni ksztalt twojej sylwetki.
apetytu nabierzesz i nabierzesz masy. a koszt- bardzo smiesznie niski w porownaniu z odżywkami. think it over

meket26
22-01-10, 23:12
najlepszym sposobem jest poprostu sie przejadac, jedz ile sie da i jeszcze troche, a do tego najczesciej jak tylko sie da, duzo miesa przedewszystkim, kebab doskonale zrodlo bialka (troche tylko baki moga meczyc) ;P pozdr

meket26
22-01-10, 23:18
zapomnij o koksie, to jest tylko dla ludzi, ktorzy uprawiaja zawodowo sporty silowe, walki, atleci itd. poza tym jesli dojdziesz do czegos samemu bez wspomagaczy, to mysle ze na starosc nie bedziesz tego zalowal. A jezeli juz bedziesz cos chcial brac to najpierw dobrze rozeznaj sie w temacie i kupuj u ludzi zaufanych, zeby ci jakiegos scierwa nie wcisneli pozdr

szymon86
23-01-10, 00:07
Wobec tego jaką kreatynę polecacie (dokładną nazwę bym prosił)? Do tego mutant mass, co sądzicie?

BuryZenek
23-01-10, 00:34
Powiedz mi po co masz od razu jechać na odżywkach , nie lepiej po ćwiczyć jakiś czas na sucho ? Ja np. zanim wziąłem pierwszego supla minął ponad rok jestem z tego bardzo dumny jadę większość czasu na sucho i po prostu jestem pełen motywacji. Bez siłki czuje się jak bez nogi, nie wiem co by było gdybym ją stracił.

Szyszek
23-01-10, 08:39
Wiem ja ćwicze akurat 4 x w tygodniu ale chodzi mi oto ze muj trening trwa ok 3godzin .) Dzięki za pomoc.

Szyszek
23-01-10, 08:48
ja cwiczyłem prawie 3 lata na sucho i przez ostatni rok zaczeło mnie cos kłusic zebym wzioł cos na mase ciała bo jestem chudy jak igła.

szymon86
23-01-10, 13:06
Pewnie lepiej ćwiczyć na sucho, ale siłownia kosztuje i to nie mało, wobec czego ćwicząc na sucho potrzeba dużo czasu, żeby coś osiągnąć. Z początku ćwiczyłem na cucho 2 miesiące. A skoro ćwicząc na sucho nic nie osiagasz to po co ćwiczyć, lepiej zająć się innym sportem niż siłownią, dlatego myślę, że czas na jakiś dopalacz stąd mój post. Pozdro.

BuryZenek
23-01-10, 17:48
Pewnie lepiej ćwiczyć na sucho, ale siłownia kosztuje i to nie mało, wobec czego ćwicząc na sucho potrzeba dużo czasu, żeby coś osiągnąć. Z początku ćwiczyłem na cucho 2 miesiące. A skoro ćwicząc na sucho nic nie osiagasz to po co ćwiczyć, lepiej zająć się innym sportem niż siłownią, dlatego myślę, że czas na jakiś dopalacz stąd mój post. Pozdro.

Zastanów się co piszesz.
Ćwiczyłeś 2 miesiące na sucho i nic Ci nie doszło łał to na prawdę długo ćwiczyłeś , wszystko zależy od genetyki. Przede wszystkim trzeba mieć motywacje jak Ty tylko będziesz patrzył na efekty to g*wno osiągniesz ,liczą się chęci a nie ,że przyjdziesz na siłownie z przymusu zrobisz co masz zrobić i do domu tak bezinteresownie.

bullet
23-01-10, 18:28
na sucho to nawet trawa nie urosnie.
podstawa to po pierwsze dieta
po drugie cwicznia
po trzecie suplementacja.

trzeba sobie uswiadomic co to znaczy na sucho.
czy to znaczy bez diety czy mozeze bez supli czy moze bez SAA.
jesli masz zamiar cwiczyc bez diety to lepiej nie cwiczyc wcale.

BuryZenek
24-01-10, 11:15
na sucho to nawet trawa nie urosnie.
podstawa to po pierwsze dieta
po drugie cwicznia
po trzecie suplementacja.

trzeba sobie uswiadomic co to znaczy na sucho.
jesli masz zamiar cwiczyc bez diety to lepiej nie cwiczyc wcale.

Znasz się jak miś na jajach , jak sprawdzałem Twój profil 15 lat stażu ? Nie do wiary a wymiary coś Ci w miejscu stają przez te 15 lat.

bullet
24-01-10, 12:48
co z powyzej napisanego nie jest prawdą????
co do mojego stazu to wszyscy na tym forum wiedza, ze 15 lat temu zaczela sie moja przygoda, z wiekszymi i mniejszymi przerwami. nie uwazam sie za zadnego kozaka ani mega mozga w dzedzinie SAA. Kolega zapytal wiec odpwiedzialem, a TY.............zamiast odpowiedziec czepiasz sie. tylko nie wiem po co i nie wiem czego chcesz sie uczepic....

BuryZenek
24-01-10, 15:10
Chodzi mi bardziej o to:

"trzeba sobie uswiadomic co to znaczy na sucho.
jesli masz zamiar cwiczyc bez diety to lepiej nie cwiczyc wcale."

Sosna91
24-01-10, 15:58
nie kłucić sie, robicie z dupy problemy, każdy inaczej to postrzega, jeden bedzie 5lat cwiczył bez supli drugi wezmie na start a 3ci na start przyladuje SAA, i to każdego wybór każdy ma swój sposób na sukces i wazne zeby mu to przyjemność sprawiało.

D3
24-01-10, 16:05
bullet to ujął najlepiej z Was wszystkich.

bullet
24-01-10, 19:19
Chodzi mi bardziej o to:

"trzeba sobie uswiadomic co to znaczy na sucho.
jesli masz zamiar cwiczyc bez diety to lepiej nie cwiczyc wcale."
no wlasnie w czym masz problem?? bo ja nie za bardzo widze sens czepiania sie o to ze sie pytam co autorzy posotow rozumieja pod slowem "na sucho" wiec podalem 3 rozne definicje i (w domysle) zapytalem o ktore z tych "na sucho" chodzi. A ty sie czepiasz. moze bardziej sprecyzujesz co Ci sie w moim poscie nie podoba, poki co tylko zacytowales.