PDA

Zobacz pełną wersję : Moja kolej

soldier
21-01-10, 01:57
Witam
Chcialbym wziąć się za siebie w końcu porzegnalem się jak na razie z wszelkimi kontuzjami a było ich parę. Ale do rzeczy.
Mam rocznikowo 20 lat 182cm. wzrostu oraz 115kg.
Chcialbym "zamienić tluszcz (którego mam w dużym nadmiarze) na mięśnie",
oczywiście w "" ponieważ takie rzeczy (chyba) nieistnieją, ale chyba rozumiecie o co mi chodzi, dla osób grubszym ten tłuszcz znika zmieniając się w takiego "miśka" co fajnie wygląda oraz jest to zdrowsze od nadmiaru tłuszczowego. Chciałbym usłyszeć wasze porady jak dojść do takiego celu?
Pewnie dieta ale również jaka chciał bym wiedzieć.
Również aeroby? także jakie?
Dochodząc do siłowni:
-Jakie najlepiej ćwiczenia
-obciążenie
-odżywki
Czekam na wasze pomysły. Pozdrawiam

fallenursus
21-01-10, 05:49
obcinasz lekko kalorie
duzo bialka
duzo wody
malo wegli
split na mase(ile fabryka dala, 10,8,6,4,2-1)
5x na tydzien aeroby po treningu silowym
multiwitamina,omega 3,jakies bialko na uzupelnienie
i ruszysz ten szmalec w szybkim tempie
i szczerze mowiac wali mnie to czy starzu ie masz i czy dopiero zaczynasz trenowac. masz samozaparcie i utrzymasz diete efekty beda na 100%. jesli nie to zjem ten laptop.

D3
21-01-10, 08:38
Masz w cholerę tematów podwieszonych, gdzie wszystko masz ładnie i pięknie wytłumaczone... działy zapraszają

soldier
21-01-10, 13:20
split na mase(ile fabryka dala, 10,8,6,4,2-1) - jestem zielony w tych tematach. Tzn. duże obciążenie a 10,8,8... ilośćpowtórzeń ?
multiwitamina - witaminy i bez silowni sie bierze

szycha77
21-01-10, 14:03
Idz na siłke i pogadaj z trenerem. Powie co jeść, jak ćwiczyć itd.
A jak Ci sie nie chce, to wpisz w google split, poczytaj tematy o diecie, treningu itd.

soldier
21-01-10, 14:41
Nie żartuj, jeżeli miał bym iść na siłkę gdzie jest trener to u mnie w mieście za karnet musiał bym zapłacić ok.120zł więc to mi się trochę nie kalkuluje skoro mam pod nosem zwykła siłownię za 60 zł. Apo coś to forum zostało utworzone w szczególności dzial dla zielonych :)
@edit split to zwykły trening dzielony znalazłem :) Tylko właśnie chodzi o obciążenie jakimi miał bym to robić

szycha77
21-01-10, 23:16
Obciążenie dobierz takie, które pozwoli Ci wykonać POPRAWNIE 6-10 powtórzeń. Jeżeli chcesz spalic tłuszczyk to aerobki i jakiś spalacz. W każdym sklepie z odżywkami są.
A co do trenera, chodziło o to, że pokazałby Ci poprawna technikę. PAMIĘTAJ: TECHNIKA, DIETA, REGENERACJA.