Zobacz pełną wersję : trening dla 18latki
barki wyciskanie sztangielek tzw arnold 2x30, i hantle w bok 4x15; nogi sztanga i przysiady i na suwnicy lezac na brzuchu i na plecach; biceps najpierw rozgrzac, szeroki chwyt sztangi zygzakowatej 2x30 maly ciezar,zeby zrobil pelne ruchy, pozniej sztanga normalnie 2x30, potem modlitewnik pojedynczo hantlem 3x15 i na koniec triceps o udo 2x15 tak zeby zrobic te 30 powtorzen; klatka to rozpietki na maszynie na poczatku, potem lezac na plecach w poziomie 3x15 hantlami, potem skos suwnica 2x15
wtorek: nogi + brzuch + barki
czwartek: triceps + plecy
sobota: klatka + biceps
na siłownie uczeszczam już dość długo, lecz ćwiczyłam bez planu, bo mój brat jakoś nie mógł mi rozpiski zrobić i dopiero niedawno doczekałam sie na coś takiego. ostatnio niestety musiałam odpuścić, gdyż przeciążyłam lewy bark i miałam z tym trochę kłopotów. od lutego mam zamiar z powrotem solidnie się przyłożyć, zależy mi na szybkich efektach. co o tym sądzicie ? czekam na sugestie, gdyż przyda mi sie pomoc kogoś bardziej zaangażowanego :))
tylko się ze mnie nie śmiejcie, dopiero zaczynam się w to konkretniej wkręcać ;p
slim shady
20-01-10, 22:42
Polecam zacząć najpierw od tego treningu przez ok miesiąc potem pomyślimy nad czymś konkretniejszym.
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=100
Jaki masz cel treningu bo nie sprecyzowałaś ? Jak wygląda u Ciebie dieta ?
arnoldki bym ogolnie odpuscil tak na przyszlosc przynajmniej na poczatku- swietne cwiczenie ale zaltwilem sobie tak bark na 2 miechy. reszta j.w.
przede wszystkim chce poprawić ogólną kondycję, wzmocnić się i rozbudować masę mięśniową, najbardziej zależy mi na barkach, bicepsie i tricepsie(jeżeli chodzi o rzeźbę). co do diety to hmm.. w sumie jak narazie jem to na co mam ochotę, co do tego wskazówki też by mi się przydały. mam ok.165cm wzrostu i ważę jakieś 55kg, może nawet troszkę mniej. jeśli walnę jakąś gafę to wybaczcie, urocze początki ;p
slim shady
20-01-10, 23:07
jeśli chodzi o mase to powinnaś obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne i jeść z nadwyżką
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=2
przydatne tematy
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=24351
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=24355
Za chwile pewnie pojawią się zboczki, które będą chciały fotki :P Bankowo :P
Hahahaahahahae , własnie miałem o to spytać :yawn:
przykro mi ale na forum panuje zasada ze jeśli chcesz abyśmy Ci pomogli rzetelnie musisz dać fotki, wtedy bedzie nam łatwiej ocenić jakie ćwiczenia powinnaś wykonywać, wiele kobiet ma problemy z cwiczeniami na klatke wieć tutaj obowiązkowo zdjecie tej parti musi byc, pozdrawiam
jak wyzej bez tego ani rusz...
bez obaw, akurat o ten obszar się nie martwię xD
jak troche poćwiczę to może co nieco pokażę^^
na razie nie ma co, na obecne kształty nie narzekam, ale w końcu nie o to w tym chodzi, więc się wstrzymam, zawsze może być lepiej i po to tu jestem ;D a moja buźka wam raczej nie potrzebna xD
tak swoją drogą dzięki za zainteresowanie tematem, jakie jest takie jest, zawsze coś ;D szczególne dzięki dla Slim'a :))
Do ilu kg chcesz dobic??
P.S. Teraz to się zacznie szał w tym temacie ;)
o i jeśli chcesz być na bieżąco informowana o nowych postach to musisz tu podać swój nr telefonu wtedy łatwiej sie bedzie z Tobą skontaktowac.
wiesz z przybraniem masy nie byłoby problemu, rzecz w tym aby tłuszczem nie obrastac xD nie mam określonej wagi, chodzi zarówno o wizualny jak i siłowy efekt ;p oczywiście nie dążę do damskiej wersji pudziana(Haha ! pomijając prawdopodobieństwo takiego przypadku^^), ale coś tam zawsze musi być ;D
taa tel juz piszę, czekaj: 72.. hahahahahahahaha
już się tak nie troszcz, postaram sie w miarę często tu zaglądać ;D w każdym razie dzięki za dobre intencje ;D Haha !
I też z jakiego miasta jesteś - bo jako jedyne forum w Polsce prowadzimy indywidualne treningi z nowo zalogowanymi kobietami jak i tymi które maja jakis staż na forum.
Miasto: Olsztyn?? :P
Suplementy wchodzą w gre??
nie Olsztyn, lecz bardzo blisko, w tym wypadku mogę zaspokoić Waszą ciekawość- Mrągowo :))
suplementy owszem, myślałam już o tym, ale brat powiedział, żebym sobie na razie odpuściła ;p
Mowię tutaj o suplementach typu odżywki białkowe, "posiłki zastępcze"...;)
a chłopak Ci cos doradził ?
ależ Damagiro wiem o czym piszesz, aczkolwiek nigdy się w to nie bawiłam ;p
Nie bawiłas się hmmmm... może czas zacząć :P
hmm czemu nie ;)
w końcu czekam na porady, jestem otwarta na propozycje ;D
Propozycje mam jedną...:P mianowicie: chcesz być większa musisz dużo jeść :)
wujek.maciek
21-01-10, 00:06
odpusc sobie, dobrze ci radzi. dopracuj diete.
ja bym ci polecil jakas obiegoweczke na poczatek, a potem jakies fbw ze wskazaniem na dolne partie, tzn. posladki, czworki, dwojki i oczywiscie lydeczki (jak dla mnie musza byc dobrze zarysowane ;) wiadomo - brzuch poza konkursem - zawsze musi byc plaski.
jesli chodzi o gore, to specjalnie bym sie na tym nie skupial, a juz na pewno nie na barkach, chociaz zasada cwiczenia wszystkich grup miesniowych obowiazuje tak samo panie jak panow. no i aero naturalnie z dobrym stretchingiem.
tyle ode mnie. reszta koledzy sie zajma ;)
pozdro
taa w końcu trzeba być dużym i zdrowym xD hahahaha
jem sporo, ale chyba muszę zacząć przykładać większą uwagę do tego co i jak jem ;p
a jeszcze takie pytanie, chcesz mieć fintesową sylwetke czy taką bardziej zmasowaną?
Jak wyglądają Twoje posiłki? Co najczęściej jadasz itd
Dobra a teraz juz na powaznie - pewnie Ci chłopaka odbiła :errf:
co do góry to na tym właśnie mi zależy, podoba mi się, gdy mięśnie się odznaczają, do tego chciałabym, żeby były trochę większe. Na nogi nie narzekam, łydka zarysowana(kiedyś sporo biegałam i tak już zostało, do tego korzystna budowa tych partii). co do diety, to jutro wezmę się za czytanie tego działu :)) jak na razie jadam bardzo nieregularnie i to na co mam akurat ochotę.
Najt, a Tobie co po głowie chodzi ?^^
Jeszcze nie wiem - ok kończe nabijanie zbędnych postów.
Tylko nie bij innych dziewczyn :whistle:
fallenursus
21-01-10, 00:31
Dzien dobry. Witam na forum.
Jak pewnie juz zauwazylas z napisu pod avatarem jestem tu jedynym expertem w kazdej dziedzinie.
Odpowiem na kazde nurtujace cie pytanie na gg lub pw.
P.s. z gory dziekuje za foty.
dla ciekawskich wrzuciłam fotki do albumu^^ nie mam zbyt wielu fot na kompie(spaliłam twardzela xD), jakie są takie są, muszą Wam wystarczyć^^
mam nadzieję, że chociaż częściowo zaspokoiłam Waszą ciekawość ;p tylko nie róbmy anonsów towarzyskich xD hahahahahaha
Nie myślałaś żeby zamieszkać w Szczecinie ? :whistle:
Dzien dobry. Witam na forum.
Jak pewnie juz zauwazylas z napisu pod avatarem jestem tu jedynym expertem w kazdej dziedzinie.
bla bla spójrz na jego miejsce zamieszkania, u mnie też napis expert ujrzysz i zawsze możesz liczyć na porady w real. :twisted:
Sosna z czym do ludzi:) kolezanko gg mam w profilu udziele Ci wszelkich wskazowek. jestem ekspertem w dziedzinie "aerobow" :whistle::twisted:
nie słuchać tych noobów tylko ja pomoge realnie ;p
znam kilka cwiczen na trening wewnetrznych czesci ud i posladkow... jakby ktos chcial :D
slim shady
21-01-10, 15:45
nie męczcie jej tak zboczeńcy :P chociaż w Szczecinie możesz zamieszkać :D
co do miejsca zamieszkania to na razie zmian nie planuje, ale niedlugo trzeba bedzie zaczac o tym myslec xD
Sosna gdybys zagwarantowal doprowadzenie mojej klatki do stanu takiego jak Twoja, to bylabym nawet przychylna do porad w rl^^ hahahahahah ;D
Sosna gdybys zagwarantowal doprowadzenie mojej klatki do stanu takiego jak Twoja, to bylabym nawet przychylna do porad w rl^^ hahahahahah ;D
No to chłopaki ona już jest moja, próbujcie szczęścia gdzie indziej xD :twisted:
Jak doprowadzisz swoją klatkę do wyglądu sosny to ja sam zrezygnuje ;F
no wiesz moja rzecz jasna prezentowalaby sie duzo lepiej ;D Haha !
chociaz nie wiem czy moze byc lepiej niz aktualnie xD
hahahahaha
no wiesz moja rzecz jasna prezentowalaby sie duzo lepiej ;D Haha !
chociaz nie wiem czy moze byc lepiej niz aktualnie xD
hahahahaha
Pokaż foto ja ocenie
dobra nie bede owijał w bawełne inni experci myślą jak sie tylko do Ciebie dobrac , a Mi zależy na Twojej formie/kondycji itp chce Ci bardzo pomóc osiągnąć sel jaki sobie wyznaczyłaś , więc jak naprawe liczysz na fachową pomoc itp to pisz tylko i wyłącznie do mnie
dziekuje , dobranoc !
no Najt nie ma to jak przekonywujaca wypowiedz xD
w razie wszelkich pytan, badz watpliwosci napisze do Ciebie^^ hahahaha
jak Sosna nie podola wyzwaniu to sprawdzimy jaki z Ciebie expert ;) hahahaha
bez obaw, czasu starczy dla kazdego xD hahahahahaha
nikogo nie wybieralam, ale jakos skutecznie sie zaoferowal i to przed Toba ;D Haha !
Kozucha z Mgwo?
a ja z Mikołajek:D jak jestes z LO to ja Ci moge podoradzac^^
a no owszem Pablo z M-wa. czyzbys sie w M-wie uczyl ? ;>
co do miejsca zamieszkania to na razie zmian nie planuje, ale niedlugo trzeba bedzie zaczac o tym myslec xD
taką klate chcesz mieć ? http://www25.patrz.pl/u/f/34/97/48/349748.jpg ;p
taka mnie nie interesuje, za mala.. ;| hahahahahaha
swiruje przeciez, poprawic wyglad zawsze mozna, ale bez przesady, nie chcialabym stracic swoich atutow xD hahaha
popraw ogólną wydolność organizmu,aeroby na początek jeden dzień w tyg,po aerobach 10min rozciągania możesz o tym nie wiedzieć ale im mięsnie elastyczniejsze tym lepeij reaguja na trening i są silniejsze.następna sprawa jesli chodzisz na siłownię publiczną to spróbuj ustawić stacje i rób trening obwodowy na początek to najlepsza opcja,po wprowadzeniu w temat ułożymy ci plan z podziałem na grupy zobaczysz że to najlepsza droga,nic z pośpiechem,następna sprawa to dieta jak juz wczesniej pisałaś nie jesz w regularnych porach więc zacznij takie małe zmiany na poczatek cie nie zniechęcą a pomoga,zacznij zwracać uwagę na tabelki na produktach po pewnym czasie wejdzie ci to w krew,nie musisz od razu układać konkretnej diety ale ogranicz węgle na noc wyrzuć nie potrzebne kcl czyli fastfoody itp.
napisz jeszcze tylko do jakiego sprzętu masz dostęp to dostaniesz jakis plan którym będziesz mogła zacząć
pozdro
nie no panowie zaimponowaliście mi, jak będę się chciał sam czegoś dowiedzieć to zakładam nowe konto podaję się za kobietę i cała wiedza o kulturystyce dla mnie, tylko będę musiał wchodzić co jakiś czas kontem moderatora i usuwać oferty matrymonialne