Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Połaczenie Białko-Kreatyna.?!

Odżywek1
24-01-07, 22:22
Siema. mam pytanie czy jak Biore Bialko i Kreatyne + Gainera to kazdy mowi zeby robic odstep miedzy Bialkiem a Kreatyna okolo 30 min. A co jesli Zmieszam Białko z gainerem w wodzie + Kreatyna ?? mozna tak zrobic Bo przeciez jak nie pije mleka to woda ma 0% tluszczu wiec nie dziala chyba negatywnie na działanie Kreatyny? z gory dzieki za odp.

Kakashi
24-01-07, 23:06
woda ma 0% tłuszczu ale kreatyne nie mozna łączyc z białkiem?:| nie kapuje twojego rozumowania:P nie mzoesz mieszac białka i kreatyny !! to jest podstawa!! 20-30 min odstepu musi byc zachowane!! pozdro:D

tom
24-01-07, 23:47
Ostatnie badania wykazały, że 50g białka i 50g dekstrozy daje wzrost poziomu insuliny porównywalny z 90g dekstrozy.
co ty na to?

Kakashi
24-01-07, 23:59
tom, a co ma piernik do wiatraka??:| tu nawet nikt o rzadnej dekstozie nie wspomiał:| czytaj uwaznieP:P

tom
25-01-07, 00:07
no tak dekstroza...ale jest gainer...

Kakashi
25-01-07, 00:11
a czym ty do mnie rozmawiasz:|

pierwsza zasada!! nie łacz białka i kreatyny w jednej porcji!! i tego sie trzeba trzymac...
a ja nic nie mowiłem o rzadnej dekstrozie i białku...boze...ratuj...

tom
25-01-07, 00:16
wcale nie trzeba sie tego trzymac, czesc kreatyny ulegnie rozpadowi dlatego jesli laczy sie bialko z kreatyna trzeba dac troche wiecej kredki i bedzie oki...a z dekstroza to tylko art przytoczylem dla porownania...

Kakashi
25-01-07, 00:27
tom, nie wiem skad te wnioski ze białkoi kreatyna to dobre połaczenie w jednej dawce ale jestes w błedzie...i licze na to ze szybko z niego wyjdziesz:P pozdro

tom
25-01-07, 12:28
wiem co mowie i ty jako ekspert czy tam pomocnik forum powinienes o tym wiedziec ze jednak mozna laczyc...

bejnar
25-01-07, 12:35
połączyć da sie wszystko :P gorzej z efektami

radar ma racje nie powinno sie laczyc tych supli

Prezydent_1c
25-01-07, 13:26
Białko w połaczeniu z keatyna (albo odwrotnie mozna tez napisać :P) nie da takich efektów na jakie sie oczekiwało. Poprostu jedno działa niekorzystnie na drugie. I po co brac więcej kreatyny ?? zeby ja szybciej stracić ? Troche jednak ona kosztuje :P :lol: :lol:

u.waw.pl
25-01-07, 14:36
Ktoś mógłby wytłumaczyć dlaczego brane białko w jednej porcji z kreatyną działa na nią niekorzystnie ?

Mystic
25-01-07, 16:28
Poniewaz jesli bierzesz kreatyne naczczo to twój organizm zajmuje sie tylko ta kreatyna i jest ona bardzo dobrze przyswajana a jesli bierzesz ją z białkiem to pogarsza nieco jej przyswajanie przez organizm.

tom
25-01-07, 19:33
nie powinno sie laczyc tych supli
tyle ze bialko to nie suplement tylko odzywka...
minus jest taki ze trzeba wziasc wiecej kreatyny a plus ze dostarczajac bialko odrazu po trenie
chamujesz katabolizm... :mrgreen: zawsze sa dwie strony medalu...

u.waw.pl
25-01-07, 20:14
Mystic a czy nie jest tak, że organizm lepiej przyswaja substancje, które trawi powoli ? Chyba dlatego lekarze każą brać lekarstwo po posiłku.

Więc Twoja argumentacja moim zdaniem nie jest trafna.

tom białko to suplement, bo odżywka to suplement. Wiesz co znaczy słowo "suplement" ?

- to znaczy dodatek.

A w naszym przypadku dodatek do diety.

tom
25-01-07, 21:08
hmmm czy kreatyne,hmb,l-karnityne,tribulusy mozna nazwac dodatkami???-TAK
a czy bialko lub weglowodany mozna uznac za dodatek do diety czy raczej za podstawowe skladniki diety?

Odżywek
25-01-07, 21:26
Dobra to wszystko wiem juz. pozdro

u.waw.pl
25-01-07, 21:46
tom diety nie opiera się na odżywkach białkowych ani na gainerach, one są tylko dodatkami i diety nie zastąpią, a jedynie ją uzupełnią o braki.

tom
25-01-07, 22:15
mowie bialko i weglowodany a nie odzywki bialkowe i odżywki weglowodanowe...
odzywki zawieraja podstawowe skladniki a suple dodatki rozumiesz o co mi chodzi?

u.waw.pl
25-01-07, 22:48
Nie rozumiem o co Ci chodzi, bo chyba sam nie rozumiesz, co piszesz. No sorry, ale odżywka białkowa zawiera białko, a odżywka węglowodanowa zawiera węglowodany. Jednak są to składniki wytworzone drogą chemiczną i nie mogą być podstawą diety, a jedynie dodatkiem.

tom
25-01-07, 23:35
ojej chodzi mi o bialko i wegle z naturalnych produktow to podstawa diety...dobra koncze juz:)

u.waw.pl
25-01-07, 23:46
Ok, ja też kończę dyskusję. Mnie nie przekonałeś, ale być może resztę użytkowników tak.