Zobacz pełną wersję : Połaczenie Białko-Kreatyna.?!
Siema. mam pytanie czy jak Biore Bialko i Kreatyne + Gainera to kazdy mowi zeby robic odstep miedzy Bialkiem a Kreatyna okolo 30 min. A co jesli Zmieszam Białko z gainerem w wodzie + Kreatyna ?? mozna tak zrobic Bo przeciez jak nie pije mleka to woda ma 0% tluszczu wiec nie dziala chyba negatywnie na działanie Kreatyny? z gory dzieki za odp.
woda ma 0% tłuszczu ale kreatyne nie mozna łączyc z białkiem?:| nie kapuje twojego rozumowania:P nie mzoesz mieszac białka i kreatyny !! to jest podstawa!! 20-30 min odstepu musi byc zachowane!! pozdro:D
Ostatnie badania wykazały, że 50g białka i 50g dekstrozy daje wzrost poziomu insuliny porównywalny z 90g dekstrozy.
co ty na to?
tom, a co ma piernik do wiatraka??:| tu nawet nikt o rzadnej dekstozie nie wspomiał:| czytaj uwaznieP:P
no tak dekstroza...ale jest gainer...
a czym ty do mnie rozmawiasz:|
pierwsza zasada!! nie łacz białka i kreatyny w jednej porcji!! i tego sie trzeba trzymac...
a ja nic nie mowiłem o rzadnej dekstrozie i białku...boze...ratuj...
wcale nie trzeba sie tego trzymac, czesc kreatyny ulegnie rozpadowi dlatego jesli laczy sie bialko z kreatyna trzeba dac troche wiecej kredki i bedzie oki...a z dekstroza to tylko art przytoczylem dla porownania...
tom, nie wiem skad te wnioski ze białkoi kreatyna to dobre połaczenie w jednej dawce ale jestes w błedzie...i licze na to ze szybko z niego wyjdziesz:P pozdro
wiem co mowie i ty jako ekspert czy tam pomocnik forum powinienes o tym wiedziec ze jednak mozna laczyc...
połączyć da sie wszystko :P gorzej z efektami
radar ma racje nie powinno sie laczyc tych supli
Prezydent_1c
25-01-07, 13:26
Białko w połaczeniu z keatyna (albo odwrotnie mozna tez napisać :P) nie da takich efektów na jakie sie oczekiwało. Poprostu jedno działa niekorzystnie na drugie. I po co brac więcej kreatyny ?? zeby ja szybciej stracić ? Troche jednak ona kosztuje :P :lol: :lol:
Ktoś mógłby wytłumaczyć dlaczego brane białko w jednej porcji z kreatyną działa na nią niekorzystnie ?
Poniewaz jesli bierzesz kreatyne naczczo to twój organizm zajmuje sie tylko ta kreatyna i jest ona bardzo dobrze przyswajana a jesli bierzesz ją z białkiem to pogarsza nieco jej przyswajanie przez organizm.
nie powinno sie laczyc tych supli
tyle ze bialko to nie suplement tylko odzywka...
minus jest taki ze trzeba wziasc wiecej kreatyny a plus ze dostarczajac bialko odrazu po trenie
chamujesz katabolizm... :mrgreen: zawsze sa dwie strony medalu...
Mystic a czy nie jest tak, że organizm lepiej przyswaja substancje, które trawi powoli ? Chyba dlatego lekarze każą brać lekarstwo po posiłku.
Więc Twoja argumentacja moim zdaniem nie jest trafna.
tom białko to suplement, bo odżywka to suplement. Wiesz co znaczy słowo "suplement" ?
- to znaczy dodatek.
A w naszym przypadku dodatek do diety.
hmmm czy kreatyne,hmb,l-karnityne,tribulusy mozna nazwac dodatkami???-TAK
a czy bialko lub weglowodany mozna uznac za dodatek do diety czy raczej za podstawowe skladniki diety?
Dobra to wszystko wiem juz. pozdro
tom diety nie opiera się na odżywkach białkowych ani na gainerach, one są tylko dodatkami i diety nie zastąpią, a jedynie ją uzupełnią o braki.
mowie bialko i weglowodany a nie odzywki bialkowe i odżywki weglowodanowe...
odzywki zawieraja podstawowe skladniki a suple dodatki rozumiesz o co mi chodzi?
Nie rozumiem o co Ci chodzi, bo chyba sam nie rozumiesz, co piszesz. No sorry, ale odżywka białkowa zawiera białko, a odżywka węglowodanowa zawiera węglowodany. Jednak są to składniki wytworzone drogą chemiczną i nie mogą być podstawą diety, a jedynie dodatkiem.
ojej chodzi mi o bialko i wegle z naturalnych produktow to podstawa diety...dobra koncze juz:)
Ok, ja też kończę dyskusję. Mnie nie przekonałeś, ale być może resztę użytkowników tak.