Zobacz pełną wersję : dieta do sprawdzenia/redukcja
waga 81kg
wzrost 177cm
wiek 23
Po przebudzeniu:
magnez z wit B6 i szklanka wody
Snaidanie:
platki kukurydziane z mlekiem
Posilek
2-3 jajka na twardo + 3 kromki chleba razowego/serek wiejski+3kromki chleba
Obiad
to co mama przygotuje
Posilek
Kolacja
twarog poltlusty i 3 kromki chleba razowego
w miedzy zcasie duzo wody i owoce + treningi i aeroby
fallenursus
19-01-10, 22:32
zapomniales o omie
tu jest dział DOPING kolego..
ale co do diety to zmienil bym tak:
-te platki z mlekiem to tak wiesz no moze byc na upartego ja bym dal omlet z 7-6 bialek i 2 zoltek + platki owsiane gorskie +rodzynki mieszasz i na teflon i omlet na sniadanie jak ta lala
-jaja na twardo wywalilbym i dal np tunczyka i do tego warzywka jakies i ryz lub kasze...
-obiad jak obiad skoro redukcja zwazka na niepotrzebne wegle i nadmiar tluszczu...
-znowu jaja na twardo w dupe jego mac wywal to ...daj omlet jak wyzej pisalem, tylko troche mniej rodzyn i platkow ,okolo tak 7-6 bialek jedno zoltko
- na noc twarog lub rybka jakas nie za tlusta lub piers z kurczaka pieczona warzywa.
na noc nigdy nie szamaj owocow ,chleba,produktow macznych,zmieniaj posilki w ciagu dnia np wzamian za omlet piers z kurczaka ,ryba , spozywaj odpowiednie tluszcze i uwazaj na weglowodany bo od nich sie tyje to tyle tak z grubsza na szybkiego pozdro....
Takie tematy w dziale dieta.
u kurcze faktycznie nie ten dzial sorki nie wiem jakim cudem tu go zamiescilem
Czy moderator mzoe przeniesc ten post do odpowieniego dzialu??
waga 81kg
wzrost 177cm
wiek 23
Po przebudzeniu:
magnez z wit B6 i szklanka wody
Snaidanie:
platki kukurydziane z mlekiem - mleko na redukcji odpada
Posilek
jaki odstęp czasu pomiędzy tymi posiłkami?
Obiad
to co mama przygotuje - co najczęściej jadasz??
Posilek
jaki odstęp czasu pomiędzy tymi posiłkami?
Kolacja
twarog poltlusty i 3 kromki chleba razowego - chleb odpada (zalezy o ktorej ta kolacja)
w miedzy zcasie duzo wody i owoce + treningi i aeroby - nie za dużo tych owoców, jedz dużo warzyw.
Dieta do poprawy, poczytaj w podwieszonych.
Na redukcji mleko,chleb,żółtka na twardo i smażone,owoce oprócz śniadania i ewentualnie po treningu odpadają a co do liczenia IG to pamiętaj że liczysz cały posiłek z białkiem i zdrowymi tłuszczami a nie tylko węgle, np: masz płatki owsiane o wysokim IG a wystarczy że dodasz rodzynki to już IG spada a tak ode mnie to kasza jęczmienna jest najlepszym źródłem węgli na redukcji...
czy to prawda że zblendowane owoce mają większy IG ?
miedzy posilkami odstepy 2-3h, na obiad to przewaznie roznego rodzaju zupy, ziemniaki+surowka + miecho jakies(przewaznie jakis kotlet/kurczak)
Many ułóż jeszcze raz diete, zobacz w podwieszonych jakie pordukty powinieneś jadać.
Alder - tak to prawda, zblendowane owoce mają większy IG, ponieważ zmienia sie ich struktura (wielkość cząsteczek), przez co enzymy trawienne mają lepszy dostęp do nich.
mefisto888666
24-01-10, 15:18
a o co chodz z tym id i łączeniem produktow?Jak robie owsianke z mlekiem i rodzynkami to ma mniejszy id niz sama owsianka?A co ja dodam jeszcze jablko?
mefisto888666
24-01-10, 15:23
czyli?indekls glikemiczny pojdzie w dol czy w gore?
do tego jeszcze nie doszedłem. chyba w dół ???? raczej tak bo im wolniej tym mniej ale tu już niech expert się wypowie
Jak obliczyć IG posiłku?
Płatki owsiane 100g:
Węgle: 62,4g, IG=65, 74% węgli
Mleko 150ml:
Węgle: 7g, IG=27, 8% węgli
Sok pomarańczowy 150ml:
Węgle: 15g, IG=46, 18% węgli
Razem węgli w posiłku: 84,4g = 100%
Płatki: 74% * 65 = 48,1
Mleko: 8% * 27 = 2,2
Sok: 18% * 46 = 8,3
48,1 + 2,2 + 8,3 = 58,6 – IG posiłku
Śniadanie zamiast kukurydzy dał bym owies
kolacja wywal chleb wszamaj tuńczyka albo doładuj kurczakiem no i jak dla mnie to za duzo węgli i mało ryby z tłuszczy daj siemie lniane łyżka na sucho popij wodą albo jak masz kase to jaki wypasiony olej
Na redukcji mleko,chleb,żółtka na twardo i smażone,owoce oprócz śniadania i ewentualnie po treningu odpadają a co do liczenia IG to pamiętaj że liczysz cały posiłek z białkiem i zdrowymi tłuszczami a nie tylko węgle, np: masz płatki owsiane o wysokim IG a wystarczy że dodasz rodzynki to już IG spada a tak ode mnie to kasza jęczmienna jest najlepszym źródłem węgli na redukcji...
to z czym ja jesz i ile ? ja z węgli tylko owies na śniadanie i trochę gryczanej na obiad