Zobacz pełną wersję : Czy przy stackach przedtreningowych też należy pić 4-5 l wody?
Bart3miasto
19-01-10, 20:49
Witam
Jak w temacie. Przy mono są fazy nasycenia itd (spożywamy 4-5 l wody dziennie) Przy stackach gdzie są różne rodzaje kreatyny i inne składniki (mam na myśli np.Nitrobolon,Xpand itp) też należy pić tyle wody? Sądziłem,że przy tego typu boosterach nie jest to konieczne ale możliwe ,że się mylę i czy to mógłbyć powód słabego działania stacku?
dzbanekzwd
19-01-10, 20:55
kreatyna pompuje wode to raczej wskazane te 4L
Bart3miasto
19-01-10, 21:08
...nie chcę zakładać może niepotrzebnie nowego tematu ale...Do wczoraj myślałem,że branie stacku przedtreningowego zawierającego różne postacie kreatyny jest cyklem kreatynowym. Na czym polega i jak się stosuje cykl krety (booster+ mono?? )
fallenursus
19-01-10, 22:04
przedtreningowy uwazaj teraz bo to wazne PRZED TRENINGIEM! mono po.
dzbanekzwd
20-01-10, 06:51
mono z rana i po treningu a boozer tylko przed treningiem.
co do picia wody to jak szamiesz co kolwiek z supli to pić trza dużo żeby nery filtrować. Głupie witaminki z olimpu wez na noc nie pijac duzo wcześniej i mało przepijajać je to rano przy sikaniu zobaczysz jakie siki kolorowe.
MolderDist
20-01-10, 12:54
bo będzie poprostu większe stężenie
ale to nie znaczy, że wydalisz więcej niż jakbyś wypił więcej wody
do autora: pij tyle ile masz pragnienia, nie może być tak, że będzie spragniony i wszystko bedzie ok
jeśli pije mało to powinien się zmuszać bo samo pragnienie nie wystarczy, pierwsze oznaki odwodnienia też nie są od razu.
Ja zimną praktycznie nie cuzje pragnienia i jakbym się uparł to wypiłbym rano do śniadania szklanke herbaty, i moze na obiad jesli była by jakas zupa i to tyle z postaci płynnych, wiec nie wiem czy bym 1l dziennie miał, i co uważasz zę ćwicząć i biorąc suple to by wystarczyło? no to sie mylisz ;]
MolderDist
20-01-10, 13:09
ale to nie ma nic wspolnego z suplementami, bierzesz kreatyne i nagle 2 l wiecej trzeba pić - bzdura
to co jak nie bierzesz suplementów to możesz pic 1 l, a jak bierzesz to już nie?
wujek.maciek
20-01-10, 13:13
pij! woda jest niezbedna i dodatkowe 3-4 litry na pewno pomoga. nie chce mi sie wymieniac wszystkich zalet, sam na treningu wypijam przynajmniej 2 litry wody. taka ciekawostka: czytalem ostatnio w MH, o badaniach potwierdzajacych wyzszy poziom testosteronu w grupie facetow, ktorzy pili wiecej plynow od tych, ktorzy dodatkowo nic nie pili. ten krociutki art. chyba ma tytul: "testosteron lubi plywac".
pozdro
Bart3miasto
20-01-10, 17:25
..ok ,dzięki info na temat zapotrzebowania na wodę. Co do boostera przedtreningowego do brania go ...przed treningiem ;),wszystko byłoby jasne gdyby nie to ,że na opakowaniu (w tym przypadku Kreaplex z Uniwersala) jest napisane "in non-working days take one scoop between meals"albo jakoś bardzo podobnie,nie mam opakowania przed sobą.
ale to nie ma nic wspolnego z suplementami, bierzesz kreatyne i nagle 2 l wiecej trzeba pić - bzdura
to co jak nie bierzesz suplementów to możesz pic 1 l, a jak bierzesz to już nie?
to czy bierzesz kreatyne czy inne suple nie ma tu wiele do rzeczy, a sam fakt ze ćwiczysz, organizm potrzebuje wody wiec zmuszac sie trzeba jak ktos pije mało. 1litr to dla siedząćego 24h na dupie za mało na dłuższą mete. a przypomina sie zawsze o tym ludziom biorącym kreatyne bo ona troche wody zatrzymuje, dodatkowo treningi i wody moze być mało a organim Cię od razu o tym nie poinformuje.
zreszta tak jak jeszcze Wujek maciek napisał, nawet art o tym jest ale upieraj sie przy swoim i pij 0,5l\ed
MolderDist
20-01-10, 22:05
Przestan pisać głupoty i czytaj ze zrozumieniem. Gdzie pisałem, żeby pić 0,5l/ed? Nigdzie.
Sam pije dużo wody i doskonale wiem do czego potrzebna.
A staram się wyprostować tą głupote co żeś napisał
co do picia wody to jak szamiesz co kolwiek z supli to pić trza dużo żeby nery filtrować. Głupie witaminki z olimpu wez na noc nie pijac duzo wcześniej i mało przepijajać je to rano przy sikaniu zobaczysz jakie siki kolorowe.
Jak się nie bierze suple to już wody pić nie trzeba w takich ilosciach? i co maja suple do "zapychania" nerek?
nie rozumiesz nadal, to pewnie po tej mecie ;]
nie biorąc żadnych supli i ćwicząc na sucho jak to mówią w przerwie między nimi można jak to Fallen pisał kiedys odwalać czeski film tzn można pozwolić sobie na pewne nie dociągniecia. pić wode trzeba ale jak ktoś będzie pił troche mneij przez jakiś czas nic sie nie stanie, a jeśli już wydajesz kase na coś to warto wykorzystac to w 100% i wszystko co może mieć wpływ na działanie suplementu starać sie spełnić, witaminki z olimpu nie wliczam do tego to był tylko przykład.
czy to leki czy suplementy wiele trafia do nerek bo jak wiesz aminokwasy czy witaminy głównie C i ogólnie cząsteczki o masie cząsteczkowej mniejszej od masy albuminy tam trafiają dokładnie w torebce Bowmana filtruje się płyn zwany moczem pierwotnym, składem zbliżony osocza krwi wiec im więcej płynów będze pił tym szkodliwe substancje które nie zostały strawione szybciej opuszczą organizm i nie bedą zalegać w organizmie.
znalazłem również post który napisał Dino i tez uzył słowa płukania nerek z którym ty sie nie zgadzasz
http://e-kulturystyka.info/showpost.php?p=308284&postcount=3
MolderDist
24-01-10, 00:30
Rozumiem, że Ty masz problemy po mecie? Bo ja tego nie tykałem.
Nie wiem co ty tam się rozpisujesz.
Napisałeś babola to powinineś sie poprawić a nie wymigiwać.
To czy popijesz witaminy łykiem wody, czy szklanką nie będzie miało znaczenia na przyswajalnośc, jak to zasugerowałeś.
Pozatym tak samo jak ze wszystkim tak i w piciu wody należy znać odpowiednią ilość, nadmiar rownież nie jest wskazany, np. woda w nadmiarze może odwadniać, no ale przecież Ty to wiesz.
Także pić trzeba odpowiednią ilość "a nie jak najwięcej".
"Rozumiem, że Ty masz problemy po mecie? Bo ja tego nie tykałem."
no nie tykałeś bo widzialem jak wyglądasz wiec chyba dopiero zaczynasz przygode z siłką.
Nie wiem co ty tam się rozpisujesz.
kłania sie brak wiedzy.
Napisałeś babola to powinineś sie poprawić a nie wymigiwać.
nie pisz slangami, jakies babole. i nie wymiguje bo ja caly czas moja wypowiedz z przed strony popieram argumentami wyżej a Ty tego nie robisz.
"
Pozatym tak samo jak ze wszystkim tak i w piciu wody należy znać odpowiednią ilość, nadmiar rownież nie jest wskazany, np. woda w nadmiarze może odwadniać, no ale przecież Ty to wiesz.
Także pić trzeba odpowiednią ilość "a nie jak najwięcej". "
brawo a czy autor postu pisal o tym ze nie moze ugasić pragnienia i pije po 10l?
nie. ja tylko chce uświadomić ze te 3-4l pić trzeba a nie jak najwiecej bo to różnica.
MolderDist
24-01-10, 20:31
Więc na konkretne zarzuty odpowiedaj konkretnie a nie wypisujesz poprostu wszystko co Ci tylko wpadnie do głowy.
Ciekawe jakimi argumenatmi popierasz swoją śmiechu wartą wypowiedź jak jest to kompletna bzdura <śmiech>
Cały czas czytam i się śmieje. No tak ale nie przyznasz się, że napisałeś gówno i będziesz wymyślał coraz to bardziej odbiegające od tematu wypowiedzi.
Jak dla mnie wypowiedzią odnoszącą się mojej sylwetki dowiodłeś tylko, że brak Ci argumentów
argumenty odnoszące się do osoby są ostatnimi w merytorycznej dyskusji
U Ciebie wogole nie ma merytorycznej dyskusji tylko pyskówka z podwórka.
A widziałeś co najwyżej stare foty, które daleko odbiegają od rzeczywistości w tym momencie.
Ale ogólnie patrząc na Twoje fotki to ogarnia mnie śmiech - sam patrząc na stare fotki obrażasz innych, a ja patrze na Twoje aktualne fotki i widze dno i myśle, że ośmieszając mnie, siebie ośmieszasz do potęgi, by wyglądasz przy mnie jak suchar.
hah i znów piszesz post w którym nawet przez chwile nie potwierdziłeś jakoś tego co pisałeś wcześniej, cały czas odnosisz sie do mojej wypowiedz którą ją argumentowałem a Ty tylko odnosisz sie do niej nie podająć własnych, <smiech>
Jak dla mnie wypowiedzią odnoszącą się mojej sylwetki dowiodłeś tylko, że brak Ci argumentów
tak bardzo, rozgryzles mnie, po prostu swoja opinie wydałem, moze i stare fotki bo z przed paru miesiecy ale przy tak niskim wzroście byłeś suchar i jesli przez ten czas sie to zmieniło bardzo w co nei wierze to ładnie musiales coś wbijać ;]
Ale ogólnie patrząc na Twoje fotki to ogarnia mnie śmiech - sam patrząc na stare fotki obrażasz innych, a ja patrze na Twoje aktualne fotki i widze dno i myśle, że ośmieszając mnie, siebie ośmieszasz do potęgi, by wyglądasz przy mnie jak suchar.
każdy ma prawo do opini wiec ją szanuje, bo nie obrażasz mnie, tak samo gadanie o tym kto wiekszy jest smieszne ale fakt osmieszyło mnie jak napisales ze wygladam przy Tobie jak suchar bo przy Twoim karłowatym wzroscie jak masz ze 100kg to wyglądasz jak klocek ;p oczywiscie wiem ze tak nie jest bo pare miesięcy temu ważyłeś bardzo mało ale dobra nie wnikam w to juz.
po prostu chodzi mi caly czas o tym ze Ty nie argumentujesz swoich wypowiedzi i są czysto teoretyczne tu nawiązuje też do innych tematów. pzdr
MolderDist
24-01-10, 21:01
Ale co ja mam argumentować jak się zgadzam przecież z Tobą, ze trzeba pić odpowiednią ilość wody?
Mówie, niezgadzam się z Twoją wypowiedzą dotyczącą witamin i dlatego mówiłem, żebyś czytał ze zrozumieniem co pisze.
Ok, nie ma co się awanturować dalej bo widze temat zszedł na temat sylwetek co oznacza koniec dyskusji.
1:0 dla Sosny od poczatku pisze on o tym ze nalezy pic duzo wody zeby filtrowac nerki...a Ty czepiasz sie juz nie wiadomo czego
MolderDist
25-01-10, 00:14
Czepiam się tego co uważam, że trzeba wyprostować, chyba logiczne? I nie wypowiadam się po to, aby potem ktoś zliczał mi, czy komuś innemu pkt.
Ale widze, że niektórzy tutaj się boją wogole dyskutować :-P
Nie spinajcie się tak, bo się Wam na twarzy nie zmieści...
Ilość wody zalezy także od diety. Pić conajmniej litr na 1000kcal. Nie zpominać o piciu wody w trakcie i po treningu...
MolderDist: gdybym sie bal dyskutowac to bym nie zakladal tutaj tematow i nie pisal postow....
kiedys ktos mi mowil ze picie wody w trakcie treningu jest zle chodzilo o to ze brzuch wypycha potem...czy to prawda czy ktos jakies chore teorie wyprowadzal? (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=10130)
z własnego doświadczenia to powiem tak. fakt jak wypijesz duzo to Ci bebech wyrzuci troche ale co serie po łyczku jest okej a te 1-1,5wypije, jedynie przy plecach stram sie nie pic duzo dopiero jak robie bica to wtedy nadrabiam, bo wygodniej mi sie po prostu tak cwiczy.