Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Trening

NOWAHUTA
19-01-10, 16:33
Witam ;)
Mam 18 lat 170cm wzrostu i 70kg wagi.Na siłownie normalnej ( w sensie ze ze sprzetem) cwicze regularnie 3x w tygodniu(poniedzialek-klatka biceps,sroda-plecy triceps + 1 cwiczenie na kaptury,piatek- barki przedramie + jedno cwiczenie na kaptury w miedzy czasie skonczylem odzywke Shock Therapy + Storm.Wczesniej mialem stycznosc z silownia poniewaz trenuje pilke nozna w klubie(4x w tygodniu + w łikend mecz) tak wiec z racji tego rezygnuje z cwiczenia na silowni nog ktorei tak mam juz dosc dobrze wyrzezbione.Moim glownym celem jest ladne wyrzezbienie ciala(nie chce byc jakims koksem, rozjebanym w barach, tylko po prostu chce sie ladnie wyrzezbic(oycziwiscie nie chce byc tez jakims chudzina) tlusczyku troche sporo na brzuszku ale i tak pod warstwa jest kaloryferek bo kiedsy dlugo cwiczylem brzuchy teraz a dokladnie dzisiaj zaczynam rowniez a6w, klatka tez ladnie juz wyrzezbiona...i teraz pytanie odnosnie treningu gdy ten co mam nie wydaje mi sie najlepszy... chcialbym sie poradzic czy rozpoczac trening i diete na mase, czy na rzezbe oraz jakie do tego odzywki/suplementy ?

szycha77
20-01-10, 09:29
Za mało ważysz żeby się wyrzeżbić, rób masówkę.
Supli to bcaa oraz białko. Możesz gainerka łyknąć.
Podaj swój trening, tzn. jakie ćwiczenia, ilośc serii i takie tam.

Micek185
20-01-10, 12:15
Aby zacząc rzeźbe musisz zbudować odpowiednią ilość masy mięśniowej,czyli najpierw trening na mase później na rzeźbę i nie jest to kwestia 2-3m-cy tylko pewnie ok roku abyś miał dobre efekty i przy rzeźbie nie było ci widac kości,po drugie wklej plan którym aktualnie lecisz,grasz w piłke więc bedziesz potrzebował dużo energi czyli dużo kcl aby nabrać masy.następna rzecz na treningach skupisz się na dużych ciężarach i cwiczeniach wielostawowych reszte zrobi za ciebie trening piłkarski,w planie MUSISZ uwzględnic nogi pomoże ci to zbudować dobrą mase.Co do supli,jesli masz dobra diete to w zupełności micha ci wystarczy a początkowo i tak będziesz zdziwiony jak szybko ci idzie,wklej swój plan to coś pokombinujemy,
pozdro