Zobacz pełną wersję : ważenie posiłku?prosze o pomoc
chodzi mi o posiłek który składa się z ryżu lub kaszy....woreczek z ryżem czy kaszą ma 120g po ugotowaniu 260...i teraz odsypujemy te 100 g ugotowanego czy jemy całą porcje ważoną przed ugotowaniem
Nie daj sie zwariować , te ważenie to na oko . :smile:
Zależy ile ci tego ryżu potrzeba ,
Jeśli gotujesz 120g to zjesz 120g . a to że nasiąkł wodą to inna sprawa .
slim shady
18-01-10, 21:08
jesz ten zważony przed gotowaniem
jeżeli zjem calą porcje zważoną przed gotowaniem która wynosi 100g a po gotowaniu 240g to jestem taki napełniony że coś a brzuch szkoda gadać ..i tak jest oponka...ale po takiej dawce to jest dwa razy większa tak mnie wybula dlatego ostatnio odmieżyłem sobie od tych 240g ponad 100g i było ok
slim shady
18-01-10, 21:54
to tylko woda wsiąkła w ziarna, przez co napęczniały i zwiększyły swoją objętość i od razu masę
jak robisz masę to jedz wszystko, naucz się dużo jeść
i tu bedzie mały problem bo taka ilośc ciężko mi przyswoić waże prawie 80 kg na 171cm
slim shady
18-01-10, 21:57
oblicz dokładnie zapotrzebowanie w diecie i rozłóż to tak na posiłki, żebyś dał radę
dietke wziołem gotową z rozpiski na wage 80kg..odjołem sobie nawet jeden posiłek z niej...wczesniej nie stosowałem sieę do scisłej diety jadłem tunczyki,serki,ryby,kurczki itp. wszystko co zawierało odpowiednie ilosci i było ok
slim shady
18-01-10, 22:04
naucz się jeść, najczęstszy problem ludzi robiących masę.
wszystko się waży zawsze przed obróbką termiczną.
Jak nie jesteś wstanie zjeść na raz 100 gr. ryżu, to jedz 50. Nie jedz na siłę więcej niz możesz. Też na początku nie moglem ale po pewnym czasie żołądek rozciąga się i sam woła o więcej papu:) Pozdro.