PDA

Zobacz pełną wersję : Ból w kolanach..

Tadel
17-01-10, 22:17
Bolą mnie kolana po próbie poloneza.. Już od kilku dni. W piątek odpuściłem sobie ćwiczenie nóg.
Sądzicie by wybrać się do ortopedy??
Jakie są dobre specyfiki na poprawę mazi stawowej (której mam mało) i regeneracje stawów - oprócz glukozaminy?
Czy to prawda że stosowanie podkładek pod pięty podczas przysiadów pomaga chronić stawy??

Tadel
17-01-10, 22:56
Może i racja Tylko czy ktoś tu zagląda?? D

Bull2
17-01-10, 23:25
czas bez cwiczen Cie wyleczy

Tadel
17-01-10, 23:35
Ale ja mam studniówkę w tą sobote.. I przed nią jeszcze 2 próby poloneza omfg..

najt
18-01-10, 14:27
Ból kolan często spowodowany jest nierównowagą mięśniową między przodzem i tyłem uda.Jedna część jest lepiej rozwinięta od drugiej, ponieważ większość chętniej pracuje nad mięśniem czworogłowym niż dwugłowym uda.

Wzmocnić go możesz na ławeczce, na której przyciągasz piety do pośladków - przy tym ćwiczeniu nie będziesz obciążał kolan :) Pamiętaj tylko , żeby ruch był wykonywany tylko nogami bez pomocy bioder - full kontrola ruchu

To jesli chodzi o kwestie wzmocnienia

o/

Tadel
18-01-10, 23:22
Ja genetycznie mam jakoś bardzo rozbudowane nogi i sądze że mięśnie byly gotowe odrazu na większe ciężary (bez ćwiczenia żadnego wcześniej kolo 90 kg w przysiadzie poszlo) ale nie koniecznie stawy były gotowe. Chociaż te 90 to raz podnosiłem tylko ale to dawno

Póki lekarz kazał mi kupić póki co Traumel w żelu i tabletkach wiec kupiłem i do tego jeszcze glukozamine z kolagenem coś moze poradzi ;)

Bull2
19-01-10, 12:20
a jak sie rozciaga kolana?

kubaCK
19-01-10, 12:35
a jak sie rozciaga kolana?

dobre pytanie hehehe:twisted: