Zobacz pełną wersję : brak efektów.
witam . Ćwicze od 6 miesięcy , i praktycznie nie mam efektów > od początku w biceps poszlo mi 3 cm( 2 cm w pierwsze 2 miesiące) , na klate biore tyle co w sierpniu czyli 88 kg , masa to tylko z 68 na 74 kg . Mam plan treningowy , 4 dni w tygodniu 12 seri na duze partie 9 na małe dieta może nie jest idealna ale jem zawsze okolo 5-6 posiłków. nie wiem dlaczego wszystko stoi w miesjcu.
MOŻE MIELIŚCIE PODOBNY PRONLEM POMÓŻCIE
A co ty myślisz że zaraz będziesz Coleman???
Często to są syzyfowe prace.Cierpliwości...
Dla przykładu podam Ci że ja przez 3 miesiące na dobrej diecie,supalch i niezłym towarze zrobiłem 4kg masy i 2 cm w bicepsie...i około 20kg na ławie...
ale o to chodzi ze od tych 4 miesiecy nic nie idzie szczególnie w biceps i w siłe poprostu NIC
To zmień trening....
Pokombinuj coś...
Ćwiczenia,ilość powtórzeń itp...
też myślę , żeby zwiekszyc liczbe pow np. 18,16,16,14 , ale nie wiem czy to będzie dobre dla ektomorfika.
też myślę , żeby zwiekszyc liczbe pow np. 18,16,16,14 , ale nie wiem czy to będzie dobre dla ektomorfika.
glupota. robisz mase wkoncu.
A jedziesz ciągle tym samym planem ? :happy:
nie , robiłem split przez kilka pierwszych miesięcy pózniej 5x5 teraz znów split. Nie wiem ile powtórzen w serich bedzie odpowiednich.
A może nie zwiększasz obciążenia? Jak na klatę jedziesz 88 to dodaj pare kilo nawet jakbyś wycisnął tylko 4 razy + 2 z pomocą, trzeba zszokować te mieśnie to się obudzą i zaczną rosnąć :twisted:
slim shady
17-01-10, 15:18
a może tak o diecie byś pomyślał ? dzięki diecie rośniemy, trening tylko stymuluje mięśnie do wzrostu
Chłopie... czym Ty się przejmujesz? Ja ćwiczyłem przez siedem miesięcy z dietą i zero przyrostów w ramieniu, wadze i nikłe przyrosty w sile.
Trzeba być cierpliwym...
a ile robisz powtórzeń bo ja np. 12, 10, 8, 6, i niekiedy do 4 lub nawet 2 schodzę no i normalnie z progresem ciężaru co serie
a ile robisz powtórzeń bo ja np. 12, 10, 8, 6, i niekiedy do 4 lub nawet 2 schodzę no i normalnie z progresem ciężaru co serie
robię tez tyle co Ty . czasami 12 10 10 8 . na nogi robie troche wiecej ale cwicze sam i jeszcze w domu więc ciezko mi zarzucic na barki duzy cięzar.
Chłopie... czym Ty się przejmujesz? Ja ćwiczyłem przez siedem miesięcy z dietą i zero przyrostów w ramieniu, wadze i nikłe przyrosty w sile.
Trzeba być cierpliwym...
Tzn ja sie tym tak straszne nie przejmuje :P . Nie miałes przyrostów przez 7 msc , a co zrobiłeś zeby znów sie pojawiły;>?
Prowadzisz "jakąś" diete?? Zmieniłeś ten plan??
w diecie nie mam wyliczonych białka WW i tłuszczy poprostu staram sie ich jesć duzo, chodz ostatnio często zbiera mnie na wymioty po treningu . Zmieniłem kilka cwiczen i ich kolejnośc .;)
STAGNACJA- Chociaż po 6cu m-ąc mało prawdopodne.
Odpuść trening na jakieś 10 dni, po czym ostro zasuwaj.
TECHNIKA- Może żle technicznie wykonujesz cwiczenia?
MONOTONNOŚĆ- Zmieniaj ćwiczenia, kolejność, serie, powtórzenia. Zmień sztangę na sztangielki i odwrotnie.
GENY- Może nie masz predyspozycji do bycia wielkim? Wtedy nie trzeba się załamywać. Trza robić swojeclap
Wytrwałość i cierpliwość w tym sporcie są ważne. Pozdro.
Dieta może niema diety :)
zrub przerwe,uzupelnij diete,mase zrobisz najszybciej przykladajac sie najbardziej do duzych parti miesniowych tj PLECY-martwy ciag i NOGI-przysiady z sztanga na karku,nie wiem jak z kasa stoisz ale kreatynke tez moglbys juz sobie kupic. tak to jest ze na poczatku rosnie wszystko super, pozniej niestety zaczynaja sie schody;(
robiełem 2 tygodnie przerwy w święta. od tam tej pory przytyłem ze 3 kg ale wczeniej też tyle mi spadło . Ale i tak jestem zadowolony.Też wydaje mi sie że mam słaba genetykę , ćwiczenia robie raczej dobrze technicznie . kreatyne brałem ale nic mi to nie dało ( napewno piłem za mało wody) więc spróbuje jeszcze raz . Z dietą nie jest tak źle , bez diety tez powinny być przecież jakies efekty.. ;P
a jaka krete miales ze ci nic nie poszlo?
i niestety stary ale to jest sport w ktorym na efekty niestety trzeba czekac;)
no niestety ;( mono vitalmaxa
bo nie było diety zrozum zjesz urośniesz wiem z doświadczenia bo popełniałem błedy
Z dietą nie jest tak źle , bez diety tez powinny być przecież jakies efekty.. ;P
Dokształć się najpierw w tym zakresie, a potem zajmij się wypisywaniem mądrości.
ćwiczenia robie raczej dobrze technicznie - RACZEJ?
Z dietą nie jest tak źle , bez diety tez powinny być przecież jakies efekty..- NIE ŻARTUJ
TECHNIKA+DIETA+REGENERACJA=WYNIKI!!!
P.S. o suplach nie wspomnę, bo to co napisałeś to jest żałosne.
Dokształć się najpierw w tym zakresie, a potem zajmij się wypisywaniem mądrości.
W całości się z Toba wujek zgadzam!!! PIĄTKAclap