PDA

Zobacz pełną wersję : Animal Flex na kolano

Komandos
15-01-10, 23:30
Cześć. Stoje przed pytaniem co wybrać i czy wybrać.
Jakiś czas temu miałem problem z kolanem. Bolało po wysiłku i przy kopnięciach, skokach. Miałem obawy, że to mozę być chodromolacja, jednak po kilku wizytach u ortopedy i 2 USG okazało się, iż jest to lekkie przeciążenie chrząstki międzystawowej i po 2 miesiacach przerwy od wysiłku bólu nie ma. Na siłowni cwiczę normalnie nogi, biegam, ale póki co nie gram w piłkę, wolę nie ryzykować. Lekarz powiedział mi, że to moze się nawrócić, wtedy mam przyjść ponownie. Kazał nie przeciążać mocno bo mikrourazy niszczą chrząstkę. Brałem jakieś leki "Zel" i plascedina czy coś takiego. Zapytałem się czy powininem używać jakichś suplementów, kolagenu, glukozaminy...stwierdził, że nie. Ale jak się pytałem czy buty z amortyzacją mogą pomóc to również stwierdził, że nie ;/, a to już nie prawda. Powiedział, również że sporty walki lepiej sobie odpuścić...

W każdym razie w kolanie nadal bardzo mi strzyka przy zwykłym zginaniu, koszmarnie to brzmi, ale nie boli. Myślałem, aby zacząć kurację Animal Flexem, na zregenerowanie tej chrząstki i podbudowanie stawów. Albo zmaiast animala jakiś kolagen z glukozaminą z apteki. Nie chcę za pare lat mieć zajechanej tej chrząstki.

Tylko pytanie: Czy ten animal ma jakieś skutki uboczne? Tzn. rzuca się na wątrobe, hamuje wzrost, no nie wiem, czy może jest zajebisty i można go szamać bez obaw? To samo pytanie odnośnie specyfików typu atrostop i innych z kolagenem, chrząstką rekina.

Wszelkie linki na temat fachowych opinii mile widziane, no i oczywiście wasze opinie :smile:

A, no i jak długo powinienem go brac?

Bull2
16-01-10, 11:50
w takich moze cwiczyc czy zakres ruchu za maly bedzie ?
http://www.allegro.pl/item875133752_stabilizator_kolana_ze_stab_rzepki_n eox_k_02.html

Komandos
16-01-10, 13:12
strzykac juz bedzie zawsze i tylko moze byc gorzej co nie znaczy ze przestaniesz chodzic
Jak bedziesz uprawial sporty to ci sie zjedzie to normalne masz tendencje i tyle

No niestety, co ciekawe jest to tylko w prawym kolanie, lewe bez zarzutu. Ale nie zamierzam z tego powodu rezygnować z jakichkolwiek sportów, bo niby czemu, wierzę, że da wyleczyć( podobno jak jest mało zniszaczona to mozna). Ale na pewno nie u tego lekarza bo u nich to jest na takiej zasadzie: "Żyjesz, mozesz chodzić to jest spoko, a to, że nie możesz uprawiać cięższych sportów jest nieistotne"

Jadlem animal flexa i nie czulem poprawy za to obciazal nerki bo lalem na pomaranczowo od tych substancji ktore tam sa a wiecej wody juz mi sie nie chcialo pic wiec odpuscilem i biore arthroblock olimpu i piascledine

To jednak w jakimś stopniu rzuca się na organizm :(. Co do plascediny to doktorek powiedział, że mogę sobie robić kurację raz na kwartał 30 tabletek, nie całe czas. Może z Animalem też można tak spróbować.

Warto sie zaopatrzyc w tasmy na kolana i obwiazywac przed treningiem nog gdyz to powoduje usztywnienie stawu i przy dobrym wiazaniu utrymuje go stabilnie i chrzastki nir tra tak mocnio o siebie
Sa rozne szkoly wiazania ale najlepiej na krzyz ze stabilizacja rzepki

To dobre rozwiązanie dla dużych ciężarów, ale jak ja cwiczę tylko na maszynie i wykroki to myślisz, że mi się to przyda? Bo nie robię martwego ani przysiadów ze sztanga i póki co nie zamierzam bo to jednak duże obciążenie.

Bull2
16-01-10, 13:34
ze sztanga z przodu ? na wysokosci gornej czesci cycka ? To by mi duzo ulatwilo z tym barkiem...