Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : makrela wędzona



darek87
14-01-10, 20:14
czy makrela wędzona to dobre źródło białka? po smaku wnioskuje ze ma również sporo tłuszczy.... ?

alder
14-01-10, 22:22
ok 20% fatu i prawie tyle samo białka. jednak są to rybie tłuszcze ;] ważne by nie łączyć ze zbyt dużą ilością węgli. niekiedy na raz zjem z 250g takiej ryby bo lubię. właśnie chyba po nią jadę ;p

mtm
14-01-10, 22:24
Dobra , i zdrowe tłuszcze .

Azrin
15-01-10, 14:41
ja jem tylko taką rybe, jest bardzo zdrowa, ma sporo białka no i do tego ma zdrowe tłuszcze,

slim shady
15-01-10, 15:11
tylko nie przesadzaj z wędzonym żarciem

bullet
15-01-10, 15:29
makrela rządzi- a do tego ser twarogowy polany oliwą i na wieczor idelne jedzenie.

jaca666
15-01-10, 15:45
Raz na jakiś czas i na masie bo to sama sól...

alder
15-01-10, 21:25
a do tego ser twarogowy polany oliwą i na wieczor idelne jedzenie.

w sumie w twarogu jest trochę fatu (fakt, gorszego) co spowalnia i tak wolno wchłanialną kazeinę.

slim shady
15-01-10, 21:35
Produkty wędzone zawierają dużą ilość sodu oraz substancje kancerogenne więc wychodzi niekorzystnie.

alder
15-01-10, 21:44
tak ale wszystko i tak zależy od genetyki. jeśli nie dane ci jest mieć raka, to możesz palić fajkę za fajką i żreć wędzone, a i tak go nie dostaniesz.