Zobacz pełną wersję : moja nowa zajawka AERObowa
bylem dzisiaj pierwszy raz na takich aerobach
http://www.youtube.com/watch?v=QhbFMx45zUE
wpiszcie w www.youtube.pl indoor cycling.
lalo sie ze mnie jak ze swini.
bieganie godzine to pryszczyk w porownianiu z tym. nawet nie wiedzialem, ze mozna rozne cwiczenia wykonywac.
bylem na zajeciach typu HILL, wiec bylo troche pedalowania na samych nogach, bez siedzenia- OSTRO Hard core
w srode ide na LOW czyli podobno typowy FAT BURN.
bardzo przydatna sprawa.
polecam
fallenursus
12-01-10, 01:18
spinning prosze Pana, SPINNING :) u mnie tez sa.Mloda czasami chodzi.
blood in blood out
12-01-10, 10:15
Chyba nie ten dział:)
chodzilem z 5 miechow. az w koncu kupilem sobie rowerek spinningowy do domu. i sam napieram. ale to juz nie to samo. w grupie lepiej;)tyle ze moge krecic na czczo.
heheh, czyli widze, ze sa juz ludzie, ktorzy tego doswiadczyli :smile:
HT a powiedz jak spinujesz sam w domu to masz jakis program cwiczen, zmieniasz ustawienia rak, robisz freez-y itp??
robie na czczo tak ze wlaczam telewizor. krece stale tempo. i co 10 min robie max na stojaco przez min. na ciezkich obrotach i tak 30-40min
z ciekaowsci tylko zapytam- ile taki spin bike kosztuje??
fallenursus
12-01-10, 15:43
u nas ostatnio sprzedawali uzywane na silowni, 400 chyba
kupilem uzywke za 600zl. mam go juz dwa lata i nadal smiga bez zarzutow. a aeroby na czyms takim to wogole inna sprawa niz na rowerkach magnetycznych. polecam kazdemu. tez jak zaczalem na to chodzic to bylem podjarany straszanie:smile:
a gdzie znalezc taki rowerek? jakies linki jakbymoznabylo prosze :D
fallenursus
12-01-10, 22:18
allegro.pl poszukaj
nie podajemy linkow konkurencyjnych stron dilerskich!
:twisted:
robie na czczo tak ze wlaczam telewizor. krece stale tempo. i co 10 min robie max na stojaco przez min. na ciezkich obrotach i tak 30-40min
ht szybko na tym fat w dół leci? :D
Czy ktoś bardziej doświadczony ma może jakieś rozpiski tego typu treningów, czy po prostu wsiadac i przeplatać jak na interwalach?
^^
podstawa to non stop pedalowanie. szybciej wolniej ale ciagle krecisz (zreszta inaczej sie chyba nie da) do tego mozesz wstawwac na pedalach i krecic tak ajbys sie wspinal pod gore- nalezy wtedy zwiekszyc obciazenie bo za lekko jest zle na stojaka.
do tego jesli masz kierownice z roznymi pozycjami to mozszesz tego wlasnie uzyc.
inne cwiczenie to nisko na rekach lub tradycyjnie.
trener nam zawsze mowi aby nie jechac na rekach wyprostowanych (zablokowanych) tylko caly czas na lekko ugietych w lokciach
dobre cwiczenie to pedalownaie na stojaka i glowa w miejscu- w jednym poziomie- zamrozona.
ja jestem mega laikiem- opisalem tylko to co do tej pory widzialem na treningach.
ale wiem jedno te rowery to zajebista sprawa
bullet jak chodzisz na to to moze co jakis czas dawaj znac o nowosciach z treningu? :D
zaden problem, aczkolwiek, to troche tak jak dawac relacje z biegania :smile:
Tzn chodzi mi o jakies nowosci odnosnie dodatków. Na filmach o spinningu czasem widać jakies wymachy, rozciągania podczas jazdy ;D (tzn dokladine widzialem 2 tego typu nowości).
ty, to ja na taki jeździłem. to jest taki, że jak zapedałuję i przestanę, to i tak się kręcą jeszcze pedalska pod stopami, co nie ? można oszukiwać.
To dział doping panowie :)
to niech pan przeniesie ;]