Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 15 latek, pomoc w treningu i diecie.

tifia
10-01-10, 22:58
Witam, jestem początkujący - na siłownie chodzę od 4~ miesięcy. Ćwiczę co dwa dni, oprócz tego chodzę na basen żeby zrzucić zbędny tłuszcz, a trochę tego jest . Mam 15 lat, 75kg wagi przy 175 cm wzrostu. Chciałbym prosić bardziej doświadczonych ludzi o pomoc w ułożeniu dla mnie najlepszej diety, treningu. Na pewno powinienem zrzucić ten tłuszcz, może zastosować jakiś spalacz tłuszczu, albo jeszcze coś innego ? Moje treningi wyglądają tak że co 2 dni trening siłowy, a w dni nie treningowe aeroby - rowerek/bieżnia/orbi-trek, do tego jeszcze basen.Czytałem trochę forum i wiem że dieta to podstawa, ale jakoś nie umiem się do tego porządnie zabrać, nie wiem też czy dobrze robię ćwicząc i to,i to - w niektórych tematach jest napisane że najlepiej najpierw zredukować cały tłuszcz, a dopiero potem brać się za mięśnie. Proszę o pomoc na forum, lub pod numerem gg: 4331654, jeżeli będzie potrzebne zdjęcie to moge zrobić i wrzucić. Z góry dzięki, Daniel.

szycha77
10-01-10, 23:18
W tym wieku powinieneś jeść wszystko co mama da, a z dietką poczekać do 17 roku życia (zaraz pewnie będzie krytyka, he he)
Chyba, że jesteś uparty i już koniecznie chcesz dietie? Sa linki gdzie klikasz i masz czarno na białym dietę + trening.
Czyli, że jestes na siłce 6-7 dni w tyg? PAMIETAJ O ODPOCZYNKU!!!

tifia
10-01-10, 23:40
@szycha77
Nie mówię że koniecznie chcę stosować dietę, ale przeczytałem już chyba połowe tego forum i wszędzie jest napisane że bez tego ani rusz. Na siłownie chodzę około 5 razy w tygodniu - 3 dni trening siłowy, 2 dni aeroby, a w dni w które nie jestem na siłowni chodzę na basen no i do tego mam 3 dni w tygodniu w-f w szkole. Zastanawiam się nad tym spalaczem tłuszczu, z tego co czytałem to pomaga to dużo przy odchudzaniu.

tifia
11-01-10, 15:58
Znajomi z siłowni mówią mi żebym dał sobie narazie spokój z dietą bo jestem za młody, a trening zostawić tak jak teraz, czyli : 3 dni w tygodniu - trening siłowy, 2 dni - aeroby, a w pozostałe dni basen. Czy to dobre wyjście?

scarface88
11-01-10, 16:25
Znajomi z siłowni mówią mi żebym dał sobie narazie spokój z dietą bo jestem za młody, a trening zostawić tak jak teraz, czyli : 3 dni w tygodniu - trening siłowy, 2 dni - aeroby, a w pozostałe dni basen. Czy to dobre wyjście?

Za młody na zdrowe jedzenie?

Giro
11-01-10, 18:01

Odżywiaj się zdrowo... Nie musisz wyliczać sobie dokładnie czego i ile masz jeść. Na typową dietę jeszcze przyjdzie czas. A póki co, naucz się madrze jeść...

tifia
11-01-10, 21:29
@DAMAGIRO
Czyli mam po prostu zdrowo się odżywiać i ćwiczyć tak jak teraz, tak ?

Giro
11-01-10, 21:34
Tak jest. Staraj się spożywać 5-6 posiłków dziennie. Posiłki mają być takie, abyś po ich zjedzeniu nie czuł głodu, ale także aby zbytnio Cie nie zapychały. Wprowadź do swojego jedzenia ryże, kasze, rośliny strączkowe, mięso - kurczak, indyk, ryby, wołowina. Warzywa, owoce - tego dużo. Jaja, zdrowe tłuszcze - orzechy, oliwa z oliwek... Poczytaj o zdrowym odżywianiu.

Lordunio
11-01-10, 22:09
No i nie jedz przetworów: parówek i innych gówien.

tifia
12-01-10, 15:24
A co sądzicie o tym spalaczu tłuszczu ? Może sobie to kupić ? Ma to jakieś skutki uboczne ?

Chodzi mi o coś takiego:
http://www.allegro.pl/item870772322_gat_jet_fuel_120_kaps_jetfuel_spalac z_tluszczu.html

mlody1144
12-01-10, 17:01
po co ci spalacz?? jak chodzisz na silownie i nie chcesz masy robic tylko spalic to poprostu chodz i odrzywiaj sie zdrowo w nie kosmicznych ilosciach i spalisz szybko

tifia
12-01-10, 17:15
@mlody1144
Na siłownie chodzę po to żeby spalić tłuszcz i nabrać mięśni, ten spalacz może mógłby mi pomóc szybciej spalić tłuszcz, a wtedy zajmował bym się już tylko ćwiczeniami siłowymi. :P

Giro
12-01-10, 17:49
Sukces w redukcji zapewni Ci dieta i aeroby, a nie spalacze.

tifia
12-01-10, 20:57
@DAMAGIRO
Dzięki, mam jeszcze jedno pytanie. Mianowicie - czytałem już dużo tematów na tym forum i w niektórych z nich jest napisane że najlepiej najpierw zredukować cały tłuszcz ćwicząc aeroby, a dopiero potem brać się za mięśnie i trening siłowy. Czy jak będę stosował tą dietę którą dostałem od DAMAGIRO i przy tym ćwiczył tak jak teraz, czyli 3 dni w tygodniu trening siłowy, 2 dni aeroby do tego basen w wolnym czasie, to osiągnę swój cel (czyt. spalenie tłuszczu, wyrobienie mięśni.) ?

pimols
13-01-10, 16:11
@DAMAGIRO
Dzięki, mam jeszcze jedno pytanie. Mianowicie - czytałem już dużo tematów na tym forum i w niektórych z nich jest napisane że najlepiej najpierw zredukować cały tłuszcz ćwicząc aeroby, a dopiero potem brać się za mięśnie i trening siłowy. Czy jak będę stosował tą dietę którą dostałem od DAMAGIRO i przy tym ćwiczył tak jak teraz, czyli 3 dni w tygodniu trening siłowy, 2 dni aeroby do tego basen w wolnym czasie, to osiągnę swój cel (czyt. spalenie tłuszczu, wyrobienie mięśni.) ?

osiagniesz...

Nowyy
13-01-10, 18:50
Widzę, że temat się dobrze rozwija :>, to tutaj zadam pytanie :P, a mianowicie, ma ktoś dobry trening ogólnorozwojowy ? Chcę ćwiczyć w domu ( mam ławke gryf obciążenia, hantle ) gdybyktoś dął jakiegoś fajnego linka ... byłbym wdzięczny ~! :)

Giro
13-01-10, 18:55
@DAMAGIRO

poznasz swój organizm, to wtedy osiągniesz ;)

"Nowyy" - nie ten dział, zapraszam "dla zielonych".

mlody1144
13-01-10, 20:13
nowyy wpisz w google trening ogolnorozwojowy tylko tyle a nawali ci cała sterte

tifia
13-01-10, 20:51
Dzięki wszystkim, bardzo mi pomogliście :).