Zobacz pełną wersję : trening dla 14latka
Witam
mam 14 lat 178wzrostu i 63kg wagi.Prosze was abyscie podalii mi cwiczenia domowe na klate,brzuszek, biceps, triceps, barki, i motyle.
posiadam 2xhantle po 10kg regulowane.moge cwiczyc codziennie po 1h moge tez sie wybrac na silownie ale tylko raz na tydzien z powodu szkoly.prosze o podanie mi cwiczen.
z gory dziekuje
ja obstaje przy pilce noznej i plywani:) najlepsza ogolno rozwojowka... ew. pompki, pol przysiady, drazek, i brzuszki... tyle
piterossx2
10-01-10, 18:04
A ja polecam taki oto trening: http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.asp
własnie plywalem 3 lata wyczynowo chce pozadnie przypakowac bo chce sie zapisac na jakas sztuke walki wiec potrzebna mi jest porzadna budowa ciala
do treningu to narazie ACT masz w podwieszonych .
+ zerknij
- http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=15375
Jakbyś nie pakował to w tym wieku nie będziesz miał sylwetki Stalone :) Skup się na domatorze i ogólnorozwojówkach , w twoim wieku itak dobrze że nie chcesz siedzieć tylko przed kompem i za to masz plus ... Łapać za cięzary moim zdaniem jest jeszcze za wcześnie a w tym wieku ew. przyrosty będą wyglądały śmiesznie i zakładam się , że schudniesz , a pewnie chcesz przytyć ...:)
P.S
Do sztuk walki nie trzeba masy ;) Właśnie najlepsza satysfakcja jest jak jesteś średniej budowy a możesz wlać koksom :) Na siłkę przyjdzie czas ... ;] Myślę , że jak zaczniesz za rok powolutku hankeilki , a w wieku 16 lat normalny trening to by było w sam raz :)
no widac juz skutki akurat waga 63kg na 178cm wzrostu jest chyba dobra.Dzieki za wszystko widze juz duzą poprawe (bary triceps klata brzuszek)dzieki szczegolnie 11mtm i piterossowiktorzy pokazal mi ze nie trzeba wcale chodzic na silownie zeby miec fajne miesnie
Jak będziesz ważyć 80 przy tym wzroście to będzie w miarę fajnie :rockon:
Jak będziesz ważyć 80 przy tym wzroście to będzie w miarę fajnie :rockon:
Wątpię to nie ten wiek. W tym wieku przyrosty są b. małe więc nie ma możliwości aby waga przerosła wzrost w predyspozycjach dobrej wagi. Chyba że będzie to tłuszcz
Wyjaśnij mi dlaczego w takim wieku mają być małe przyrosty??
znowu Hajterzy sie czepiają angry
On napisał że jest dobrze bo waży 63 kilo przy 178 .
Czy napisałem że to źle na jego wiek ?
napisałem że powinien być wzroście 178 ważyć ok.80 kilo aby było SI .
Ale nie koniecznie w tym wieku ! w przyszłości .
Przyrosty są mniejsze ponieważ najlepiej organizm rozwija się mięśniowo w wieku ok.18 lat .
teraz narazie rośnie w górę , jak wzrost powoli przyhamuje to zacznie iść w szerz .Co nie znaczy że efektów nie będzie ...
11mtm mam maly problem a widze ze ty sie fajnie znasz.Moj trening to 20pompek x 5 serii brzuszki 5 serii po 50 hantle na biceps seriami 8 10 12 14 16. na bary 15 x 3 serie i na klate 30powtorzen x 1 ciezar hantli to 8kg. po paru miesiacach poszedlem ladnie w obwodzie klaty a pozatym tylko minimalny efekt klaty i troche lepiej barow.Mam zly trening czy diete bo ostatnio zaczolem jesc pelno jablek bananow itp.Co moge zrobic zeby uzyskac fajna rzezbe na wakacje??
dyskusja na poziomie widzę...o Boze dzieciaki do ksiazek a nie silownia w glowie...!!
nie trzeba wcale chodzic na silownie zeby miec fajne miesnie
Jasne, że nie trzeba wcale chodzić na siłownię i powiem nawet więcej, nie trzeba wcale ćwiczyć.
Oj dzieci, dzieci...