PDA

Zobacz pełną wersję : trening dla 14latka

ixy
10-01-10, 17:59
Witam
mam 14 lat 178wzrostu i 63kg wagi.Prosze was abyscie podalii mi cwiczenia domowe na klate,brzuszek, biceps, triceps, barki, i motyle.
posiadam 2xhantle po 10kg regulowane.moge cwiczyc codziennie po 1h moge tez sie wybrac na silownie ale tylko raz na tydzien z powodu szkoly.prosze o podanie mi cwiczen.

z gory dziekuje

grochos
10-01-10, 18:03
ja obstaje przy pilce noznej i plywani:) najlepsza ogolno rozwojowka... ew. pompki, pol przysiady, drazek, i brzuszki... tyle

piterossx2
10-01-10, 18:04
A ja polecam taki oto trening: http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.asp

ixy
10-01-10, 19:29
własnie plywalem 3 lata wyczynowo chce pozadnie przypakowac bo chce sie zapisac na jakas sztuke walki wiec potrzebna mi jest porzadna budowa ciala

mtm
10-01-10, 20:56
do treningu to narazie ACT masz w podwieszonych .

+ zerknij
- http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=15375

Radek1989
10-01-10, 22:10
Jakbyś nie pakował to w tym wieku nie będziesz miał sylwetki Stalone :) Skup się na domatorze i ogólnorozwojówkach , w twoim wieku itak dobrze że nie chcesz siedzieć tylko przed kompem i za to masz plus ... Łapać za cięzary moim zdaniem jest jeszcze za wcześnie a w tym wieku ew. przyrosty będą wyglądały śmiesznie i zakładam się , że schudniesz , a pewnie chcesz przytyć ...:)

P.S
Do sztuk walki nie trzeba masy ;) Właśnie najlepsza satysfakcja jest jak jesteś średniej budowy a możesz wlać koksom :) Na siłkę przyjdzie czas ... ;] Myślę , że jak zaczniesz za rok powolutku hankeilki , a w wieku 16 lat normalny trening to by było w sam raz :)

ixy
19-01-10, 18:32
no widac juz skutki akurat waga 63kg na 178cm wzrostu jest chyba dobra.Dzieki za wszystko widze juz duzą poprawe (bary triceps klata brzuszek)dzieki szczegolnie 11mtm i piterossowiktorzy pokazal mi ze nie trzeba wcale chodzic na silownie zeby miec fajne miesnie

mtm
19-01-10, 18:39
Jak będziesz ważyć 80 przy tym wzroście to będzie w miarę fajnie :rockon:

Tibex
19-01-10, 18:45
Jak będziesz ważyć 80 przy tym wzroście to będzie w miarę fajnie :rockon:

Wątpię to nie ten wiek. W tym wieku przyrosty są b. małe więc nie ma możliwości aby waga przerosła wzrost w predyspozycjach dobrej wagi. Chyba że będzie to tłuszcz

KwasiK
19-01-10, 19:13
Wyjaśnij mi dlaczego w takim wieku mają być małe przyrosty??

mtm
19-01-10, 20:42
znowu Hajterzy sie czepiają angry
On napisał że jest dobrze bo waży 63 kilo przy 178 .
Czy napisałem że to źle na jego wiek ?
napisałem że powinien być wzroście 178 ważyć ok.80 kilo aby było SI .
Ale nie koniecznie w tym wieku ! w przyszłości .

Przyrosty są mniejsze ponieważ najlepiej organizm rozwija się mięśniowo w wieku ok.18 lat .

teraz narazie rośnie w górę , jak wzrost powoli przyhamuje to zacznie iść w szerz .Co nie znaczy że efektów nie będzie ...

ixy
08-04-10, 20:40
11mtm mam maly problem a widze ze ty sie fajnie znasz.Moj trening to 20pompek x 5 serii brzuszki 5 serii po 50 hantle na biceps seriami 8 10 12 14 16. na bary 15 x 3 serie i na klate 30powtorzen x 1 ciezar hantli to 8kg. po paru miesiacach poszedlem ladnie w obwodzie klaty a pozatym tylko minimalny efekt klaty i troche lepiej barow.Mam zly trening czy diete bo ostatnio zaczolem jesc pelno jablek bananow itp.Co moge zrobic zeby uzyskac fajna rzezbe na wakacje??

Mates842
08-04-10, 22:44
dyskusja na poziomie widzę...o Boze dzieciaki do ksiazek a nie silownia w glowie...!!

D3
08-04-10, 22:53
nie trzeba wcale chodzic na silownie zeby miec fajne miesnie

Jasne, że nie trzeba wcale chodzić na siłownię i powiem nawet więcej, nie trzeba wcale ćwiczyć.
Oj dzieci, dzieci...