Zobacz pełną wersję : Stawy.
piterossx2
10-01-10, 16:21
Witam
Postanowiłem z kolega sprobować po 1 miesiącu cw ile podniesiemy max załozylismy 70 KG i on podniosł raz a mi podczas podnoszenia strzeliło cos w stawie i prawa reka opadła (okropny ból) bol nadal trwa juz mniejszy ,czy to moze być cos powaznego? Szybka rozgrzewka była, ale wiadomo taka byle jaka.
no wlasnie... LUDZIE ROZGRZEWAJCIE SIE bo bedzie po waszych karierach... nasamruj pozadnie altacetem, rob oklady jak bol przejdzie sprobuj delikatnie na silce trening zrobic, jak bedzie bolec do lekarza koniecznie...
Ja się rozgrzewam tak ok. 3 minuty. A raz rozgrzałem się solidnie z 15 minut, i mi ręka siadła właśnie wtedy gdy się rozgrzałem . i co?
czyli wg twojej teorii najlepiej olac rozgrzewke bo moze ona przyprawic o kontujze? haha takich bredni jeszcze nie slyszalem...
wiesz jak w twoim wypadku to sie nazywalo? nieszczesliwy zbieg wydarzen. I prosze nie uskuteczniaj teori ze lepiej zrobic jeden przysiad a pozniej probowac 200kg bo mija sie to z celem...
Gangsta Latino
10-01-10, 17:18
Ja się rozgrzewam tak ok. 3 minuty. A raz rozgrzałem się solidnie z 15 minut, i mi ręka siadła właśnie wtedy gdy się rozgrzałem . i co?
w ciągu 3 min to najwyżej mogę pojechać na ręcznym, żeby rękę rozgrzać:twisted:
Dobra rozgrzewka to min. 20 min ( 10 min np. trucht itp + 10 min krążenia, a dodatkowo polecam przed każdym ćwiczeniem 1 serie rozgrzewkową z lżejszym ciężarem)
ROZGRZEWKA TO PODSTAWA!! Teraz sobie pewnie mocno uszkodziłeś rękę ( nie wiem w jakim miejscu):twisted: Masz nauczke!
piterossx2
10-01-10, 18:02
Moja rozgrzewka trwała 20 minut. Krązenia ramionami, nadgarstki, skłony itp taka jak na zykwłym wf.
mumin1992 jak ty rozgrzewasz sie 3 minuty to po ch*j Ci ta rozgrzewka dawaj odrazu 200 KG na klate :)
Szybka rozgrzewka była, ale wiadomo taka byle jaka.
coś tu nie gra...
piterossx2
10-01-10, 18:10
grochos miałem napisać ze zawsze po 20 minut sie rozgrzewam a tamto to na szybko moze 10-15 minut i machanie rekami.
piterossx2
10-01-10, 22:04
Prawy coś jak by strzeliło . W barku
Miałem dobra rozgrzewkę bo na siłownie troszkę mam do rowerek czy z buta 10 minut siekam. I tam potruchtałem i w worek pobiłem, a nawet malutkim ciężarem pomachałem. Wypadek przy pracy i tyle. ... -.-
piterossx2
11-01-10, 17:58
Dzisiaj juz jest lepiej, juz prawie nie boli od srody zaczynam cwiczyć na małych ciezarach.
No pewnie coś Ci przeskoczyło( ścięgienko) i to wywołało ból. Ale bądź ostrożny w ćwiczeniach i pamiętaj że musisz sie zajebiście rozgrzać !!!