Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : bradykardia

tadeusz1964
09-01-10, 11:50
witam
Potrenowałem 2 miechy i juz mam bradykardię -tętno 40na min.
Trenować dalej

kubaCK
09-01-10, 12:08
idz do kardiologa.

pey
10-01-10, 02:24
Leczenia wymaga tylko bradykardia objawowa, tzn. powodująca np. omdlenia, utraty przytomności itp

tadeusz1964
10-01-10, 10:04
Lekarz rodzinny zrobił mi EKG i aż się złapał za głowę .Wcześniej przez rok 2razy w tygodniu basen i i cwiczenia z gumowym ekspanderem .Od 2 miesiecy sztanga i hantle. Jutro idę do kardiologa.

Lordunio
10-01-10, 20:53
Ja Ci od razu powiem:
Gram w piłkę nożną już 10 rok.
W 2 gimnazjum, wyszły mi złe wyniki EKG, oprócz "bloku lewej odnogi pęczka hisa" - czy coś takiego wyszła mi asymetria komór sercowych, lewa jakoś miała 15g ponad normę, natomiast prawa była ok (jeżeli obie są ponad i waga ich jest taka sama jest ok). Całą resztę badań miałem robioną w Katowicach Ligocie - Próba Wysiłkowa, Holter itd...
Próba wysiłkowa - najważniejsza podczas wysiłku wyszła ok!
Natomiast zabroniono mi uprawiać jaki kolwiek sport, przez pół roku.
Dałem sobie spokój na miesiąc i co dalej?
Zacząłem trenować, jeszcze bardziej intensywnie, pojechałem na kontrolę i... nagle wszystko wróciło do normy, lekarze byli pewni, że nie trenowałem, a ja sobie pomyślałem "zajebistą służbę zdrowia mamy" - od tamtego czasu nie poszedłem więcej do kontroli.

tadeusz1964
11-01-10, 18:16
No i dzisiaj zaliczyłem wizytę u pana od serc .
Pooglądał wyniki ,Ekg ,Ekg sprzed 5 lat ,zmierzył mi cisnienie,pokiwał głową i stwierdził ,ze bradykardie mam juz od dawna ,bo na starym sprzed 5 lat EKg jest juz bradykardia.MOŻNA ĆWICZYC .Jutro idę do garażu przeżucać żelastwo.Dzięki za to że byliście ze mną.