Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Odpowiednie połączenie

Emce12
08-01-10, 11:28
Witam! Jako iż potrzebuję porady specjalistów (lub osób doświadczonych) postanowiłem zadać pytanie tutaj, na tym forum. Tak więc przechodząc do sedna sprawy, trenuje boks tajski, i od około tygodnia zacząłem uczęszczać na siłownię. Jestem bardzo wysoki i przy tym chudy, dlatego potrzebuję nabrać masy. Teraz moje pytanie, czy da się połączyć obie rzeczy? Czy chodzenie na siłownie oraz trenowanie boksu nie będzie kolidowało? Bo przeciez masę którą będe robił na siłowni (mam zamiar także spożywać odżywki masowe, jakąś kreatyne, czy białko), będe chyba spalał na treningach tajskiego. Proszę was o pomoc!

kubaCK
08-01-10, 11:43
jak bedziesz mial dobra diete, czyli taka ktora dostarczy duzo kalorii to napewno przytyjesz. jesli dieta bedzie lipna bedziesz stal w miejscu albo chudl.

pure
08-01-10, 11:56
Odżywki są dla ludzi którzy mają dobrą dietę i dopadł ich chwilowy zastój. W każdym innym przypadku to wywalanie pieniędzy w błoto więc lepiej przelej mi na konto a ja ci oddam jak dojdziesz do tego momentu...

Emce12
08-01-10, 14:18
Dlaczego uwazasz ze odzywki to wyrzucenie pieniedzy w bloto? Dziwie sie, poniewaz prawie kazda osoba ktora pytalem, odzwyki wlasnie mi zalecala (masowki).

mtm
08-01-10, 14:32
No tak ale przy diecie dopiętej na 99 % , w innym wypadku to oddaj komuś suple bo nic sie nie kopną :)

Micek185
08-01-10, 18:09
rozumiem że siłownia będzie jako rekreacja a nie coś poważnego cel to tylko nabrac masy,więc nie zawracaj sobie głowy odżywkami.dopasuj tak dietę żeby przed treningiem ok30-40min dobrze sie najeść (pełnowartościowy posiłek)staraj się jesć mniejsze posiłki ale w mniejwięcej równych odstępach czasu szamaj dużo skoro chcesz tylko nabrać masy a nie osiągnąc niewiadomo jaką rzeźbę mięśni.to takie podstawy podstaw w skrócie.jesli nie bedziesz miał możliwości jedzenia np 4posiłków to jeden możesz zastąpić gainerem (tutaj wujek google)

druga sprawa to trening sam trenuje sztuki walki więc wiem jak tam dostajesz w dupe szczególnie przy kopnieciach czy na rozgrzewce więc samym treningiem boksu zastępujesz aeroby,cwicz 3razy w tyg na dużych obciążeniach jestes endomorfikiem wiec tylko duże ciężary dadzą ci szybkie efekty ułóz sobie taki plan treningowy żeby siłownia nie była w tym samym dniu co boks musisz miec siłe na treningi i czasna regeneracje(to wtedy mięśnie rosną)
teraz pytania ode mnie:
1.ile razy w tyg trenujesz boks?
2.jakim sprzętem dysponujesz?
3.dasz rade utrzymać dietę?
4.masz już jakiś konkretny plan treningu na siłowni?
pozdro

Emce12
08-01-10, 22:53
@micek185
Dziekuje za odpowiedz, sporo sie dowiedzialem dzieki tobie.

Tak wiec tajski trenuje trzy razy w tygodniu (poniedzialek, sroda, piatek), a silownie dwa (wtorek i czwartek), na silce nie mam jeszcze treningu gdyz bylem zaledwie 3 razy. Tak jak pisalem chce osiagnac mase, a nie rzezbe (oczywiscie nie chodzi mi o zwaly tluszczu). A co do pytan to:

1. Odpowiedzialem wyzej
2. Jezeli chodzi ci o silownie, jest to w pelni profesjonalna sala, z prawie wszystkimi maszynami.
3. Mysle ze dam, ale musialbym najpeirw zglosic sie do trenera na silce, lub kogos zeby mi rozpisal, bo tak nie jestem w stanie powiedziec
4. Nie mam jeszcze planu treningu, jestem totalnie zielony

Jeszcze raz dzieki

Micek185
08-01-10, 23:03
Męcz trenera niech ci ułoży dobry plan bo bez tego nie ruszysz skoro dysponujesz tylko dwoma dniami na siłke to ide w ciemno że albo bedzie to trening całego ciała na jedej sesji z użyciem tylko złozonych cwiczen albo bedziesz cwiczył "góre" na jednym treningu a "dół" na drugim,ja innego rozwiązania nie widzę,jesli trening ma ci kto ułóżyc to tutaj na forum zerknij do działu dieta tam masz dużo przykładowych diet i napewno coś znajdziesz,bez konkretnej szamy nie ruszysz z miejsca tym bardziej że boksujesz i cwiczysz siłowo,
pozdro