Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jak zacząć

kozaxx
07-01-10, 09:50
Witam
Mam 17 lat i waże 80 kg.
Zakupiłem taki sprzęt :
1) http://allegro.pl/item870827798_super_wyciag_3_uchwyty_mega_gruuuuby _profil.html

2) http://allegro.pl/item867519078_zestaw_lawka_spokey_gryfy_obciazenia _95kg.html

I chciałbym cwiczyć tylko nie wiem jaki trening stosować (siła,masa,rzeźba)?
Dodam że mam troszkę brzuszku :surprised: i chciałbym troche schudnąć

1)Jak ułożyć sobie trening
2)Jaka dietke stosować?

mumin1992
07-01-10, 10:30
I podaj wzrost :)_ Na początku zrób sobie ogólno-rozwojówke . Zależy co chcesz osiągnąć, jak chcesz zajefajnie wyglądać to rób rzeźbe rób, znajdź w dziale trening coś dla sibie, a dietę ułóż i ktoś Ci pomoże ją poprawić w razie czego. Możesz też robić masę, to wtedy trening 3-4 razy w tygodniu i tak samo dieta i jedziesz. Ale na początku zaplanuj sobie trening ATP.

kozaxx
07-01-10, 10:48
Dzieki za szybka odpowiedz.Mój wzrost 182cm
Chyba na mase pojade ;d

maly25
07-01-10, 16:50
ja bym ci radzil wez kup karnet na silke pochodz z miesiac lub dwa podpatrz jak inni cwicza, dowiedz sie wszystkiego na kazdej silce sa osoby ktore maja za to placone,chodzi glownie o to zebys wykonywal cwiczenia dobrze technicznie,a pozniej u siebie bo sprzecik kupiles sobie calkiem niezly.cwicz 3 razy w tygodniu na poczatku ogulnorozwojowy trening czyli kazda partia miesni po 3-4 (3 na male partie miesni 4 na duze) serie od 8 do 12 powturzen przez okres jakiegos 1 miesiaca

kozaxx
07-01-10, 19:20
Nie musze wykupywać karnet na siłke gdyż mój kolega też ma siłke i cwiczy na mase.I czesto u niego jestem gdy cwiczy i wszystkie cwiczenia znam na pamieć .Oczywiscie na poczatku bede robic sobie lzejsze treningi .
Jego trening wyglada nastepujaco :
Poniedzialek
Klata i triceps
Środa
Plecy i biceps
Piątek
Barki

Nóg nie cwiczy bo ma kontuzje
Do tego dochodzi kreatynka i dietka:D

maly25
07-01-10, 19:27
jak wiesz jak to wszystko wyglada i kolega tez wie to ok.cie poprowadzi.a co do nog to ty je rob

kozaxx
07-01-10, 20:12
Ok dzięki kolego za odpowiedz
Pozdrawiam