PDA

Zobacz pełną wersję : Bialko i tycie

nihawk319
06-01-10, 23:59
Mam nadwage i chcialbym zaczac brac bialko, niestety nei moge uprawiac aerobow, wiec sprawa sie komplikuje, czy jesli bede bral za duzo bialka i silownia tego nie przetrawi to moge przytyc??:neutral:

niewula
07-01-10, 06:38
a wiesz po co sie bierze bialko?

dzbanekzwd
07-01-10, 07:10
nie musiałeś zakładać nowego tematu.

jak będziesz jadł za dużo białka to się odłoży jako fat.

proponuje ułożyć dietę, będziesz mieć pewność czy za dużo czy za mało.

Thunderbreaker
07-01-10, 13:38
Ile po białku nie powinno się jeść

michal_f
07-01-10, 13:42
jak będziesz jadł za dużo białka to się odłoży jako fat.

ja bym powiedzial ze zostanie przetworzony na energie wegle odkladaja sie jako fat. Ale moge sie mylic :)

Napinacz01
07-01-10, 15:26
zbyt wielka ilosc wegli = fat

białko szamaj spokojnie po 30g rozpuszczaj w wodzie albo w mleku
ile razy chcesz, wg brakow w diecie.

MolderDist
07-01-10, 16:05
No skoro zamienia się na energi, a nie wykorzystana energia zamienia się własnie w tłuszcz zapasowy.

Białko przy nadmiarze kalorii może sie odkładać ale jest to o wiele mniej prawdopodbne/mniej znaczące, gdyż jak oszacowali naukowcy prawdziwa ilość energii do wykorzystania przez organizm do jedyne jakies 1 kaloria z lekko ponad 4.

Lordunio
07-01-10, 16:25
Ja i tak dalej nie wiem dlaczego "chciałbyś brać to białko?"
Białka w proszku się nie je jak się chce, tylko jak potrzeba, jak brakuje go w diecie!

alder
07-01-10, 18:39
ja bym powiedzial ze zostanie przetworzony na energie wegle odkladaja sie jako fat. Ale moge sie mylic :)

niektóre aminokwasy mogą przeistoczyć się w tłuszcz

SEBAN
07-01-10, 22:25
Białko jest niezbędne zarówno na masie jak i redukcji. Jeśli chcesz zrzucic zbędne kg to odpowiednia dieta redukcyjna+ trening i jedziesz. Samo białko cudów nie zdziała,a w dużej ilości zaszkodzi w redukcji. Na początek to dobry plan + dieta- tego sie trzymaj.