Zobacz pełną wersję : Bialko i tycie
Mam nadwage i chcialbym zaczac brac bialko, niestety nei moge uprawiac aerobow, wiec sprawa sie komplikuje, czy jesli bede bral za duzo bialka i silownia tego nie przetrawi to moge przytyc??:neutral:
a wiesz po co sie bierze bialko?
dzbanekzwd
07-01-10, 07:10
nie musiałeś zakładać nowego tematu.
jak będziesz jadł za dużo białka to się odłoży jako fat.
proponuje ułożyć dietę, będziesz mieć pewność czy za dużo czy za mało.
Thunderbreaker
07-01-10, 13:38
Ile po białku nie powinno się jeść
jak będziesz jadł za dużo białka to się odłoży jako fat.
ja bym powiedzial ze zostanie przetworzony na energie wegle odkladaja sie jako fat. Ale moge sie mylic :)
Napinacz01
07-01-10, 15:26
zbyt wielka ilosc wegli = fat
białko szamaj spokojnie po 30g rozpuszczaj w wodzie albo w mleku
ile razy chcesz, wg brakow w diecie.
MolderDist
07-01-10, 16:05
No skoro zamienia się na energi, a nie wykorzystana energia zamienia się własnie w tłuszcz zapasowy.
Białko przy nadmiarze kalorii może sie odkładać ale jest to o wiele mniej prawdopodbne/mniej znaczące, gdyż jak oszacowali naukowcy prawdziwa ilość energii do wykorzystania przez organizm do jedyne jakies 1 kaloria z lekko ponad 4.
Ja i tak dalej nie wiem dlaczego "chciałbyś brać to białko?"
Białka w proszku się nie je jak się chce, tylko jak potrzeba, jak brakuje go w diecie!
ja bym powiedzial ze zostanie przetworzony na energie wegle odkladaja sie jako fat. Ale moge sie mylic :)
niektóre aminokwasy mogą przeistoczyć się w tłuszcz
Białko jest niezbędne zarówno na masie jak i redukcji. Jeśli chcesz zrzucic zbędne kg to odpowiednia dieta redukcyjna+ trening i jedziesz. Samo białko cudów nie zdziała,a w dużej ilości zaszkodzi w redukcji. Na początek to dobry plan + dieta- tego sie trzymaj.