Zobacz pełną wersję : Hmb ;<
Hmmm od marca planuje przerzucić się na trening rzeźbę. Więc do tego chce dorzucić jakieś odżywki aby tłuszcz zbędny przerobić na mięśnie. Obecnie jadę bez żadnych odżywek, jedynie białko serwetkowe. Ważę teraz 81 kg, chcę tak dojść do 85-87 kg, potem wziąć za ostro redukcje. Jakie odżywki mi proponujecie? I Czy przy treningu na rzeźbę porzucić białko czy brać dalej?
Słyszałem że HMB poprawia formę i przyśpiesza proces redukcji. Co wy na to?
Mój staż to 1 rok. Obecnie robię masę.
białko na redukcji bardzo potrzebne, musisz palić fat nie mieśnie wiec antykataboiliki sie przydadzą a białko konieczne chyba ze w diecie tylko dostarczasz.
HMB hmm jako antykatabolik w sumie może być ale przerabiac tłuszczu w miesnie nie przerabia jak piszą. z tym ze lepsze moze bedzie kupno BCAA zamiast HMB.
hmb udowodniona naukowo ze w cwiczeniach siłowych to poprostu placebo szkoda zachodu bcaa juz lepiej albo po prostu dobry izolat
damian8913
06-01-10, 00:40
Ej kumpel bral nitrobolon a chce zrobic rzezbe ale jest na to uczulony i nie moze tego brac, wiec pomyslalem nad bcaa albo wlasnie hmb a moze cos innego doradzicie.
Jak wyżej napisał cielu hmb to tylko placebo. Nie ma także dowodów naukowych na temat skuteczności BCAA, ale jeśli już to BCAA bym wybrał. Na redukcje może coś z kofeiną i żen-szeniem sobie załatw.
bralem hmb 3 miechy nie polecam.Od poniedzialku i ja wchodze na ostro redukcje suple juz mam wziele WPC -WPI BIALKO 80,XPANDA ,BCAA i CLENBUREXIN co otym myslicie?
osobiście wydaje wydaje mi sie ze szkoda xpanda, rozumiem ze jako antykatabolik ale jesli rzeczywiscie ma sie juz sporo dobrej jakos miesa pod tluszczem a na Twoim miejcu raczej jechałym z wagą w dół i z supli bcaa i białeczko powinno starczyć..
co do clenburexin sie nie wypowiem bo na temat supli do redukcji ekspertem nie jestem gdyż jeszcze nie musiałem nigdy jej robić.
a moze cos dokupic do tego jak jest cos dobrego piszcie