Zobacz pełną wersję : Problem ze zmeczeniem
Silowo trenuje 3 razy w tygodniu, a 2 razy muay thai i tam mam spory problem, najpierw rozgrzewka, pozniej zadaniowki takie tam. Problem w tym, ze brakuje mi sily, jestem tak zmeczony, ze nie mam pod koniec sily na wykonywanie poprawnie cwiczen. Prosze o porade co jesc przed treningiem, potrzebuje powera : ) A najlepiej jezeli byla by do tego jakas odpowiednia suplementacja, nie musialbym przygotowywac posilku na co mam malo czasu przed treningiem.
slim shady
05-01-10, 19:25
Z 2 h przed porządny posiłek bogaty w węglowodany. Przed i po treningu Bcaa + witamina C. Po treningu również węgle proste i białko. Możesz brać jakiegoś przed treningowca.
Biore BCAA, po treningu tak jak napisales, ale z tym posilkiem troche problem : /
Nie ma jakiejs odzywki czy cos takiego co by zalatwilo problem ?
slim shady
05-01-10, 21:59
którym posiłkiem ? po treningu możesz gainera wrzucić
przed treningiem to MUSISZ się nażreć odpowiednio. inaczej szkoda zdrowia ;)
Śniadanie jest najważniejsze jedz regularnie przed treningiem odpowiednio ale zawsze w stronę więcej piszesz ze nie masz czasu na przygotowanie posiłku i chcesz zastąpić czym innym nie tędy droga staraj się jeść 5 posiłków regularnie plus jak masz pieniądze odżywki
kofeine polecam.
tabsy czy tam kawke wypij zawsze power jest
Po kawie power jest, ale na krótki czas
nie wolno generalizować za pomocą subiektywnej oceny ;)
zalezy jakiej:) jak ktos nie pije kawy to pobudzi go i nie na krotki czas;p
roznie to bywa z ta kawa;p
Mialem nadzieje, ze mi powiecie tu sobie kup takie i takie i szam przed treningiem, no ale coz : ) Trzeba zrec to trzeba, dzieki wielkie.
Sprawdzilem. Przed ostatnimi treningami jadlem 2h przed rozpoczeciem torebke ryzu + troche bialka w roznej postaci. Bylo troche lepiej, ale ciagle jestem zbyt zmeczony by moc przez caly trening skupiac sie na technice. Wiec jak zjem to podejrzewam, ze bede przejedzony i to zle wplynie na samopoczucie na treningu : / Co robic ?
Napoje hipotoniczne, izotoniczne, napoje zawierające polimery glukozy.
probowales z ta kawa/kofeina w tabletkach?
Nie probowalem kofeiny. Napoje troche za drogo by wychodzily...
Ostatnio też miałem problemy ze zmęczeniem. Walnij sobie godzinę przed siłownią mocną kawę i Cie kopnie. :happy:
Nie jestem przekonany do kawy, no ale na pewno dzisiaj sprobuje : ) Dzieki.
Poczytalem i chyba bede musial kupic w tabsach, bo trzeba z godzine przed treningiem, a z domu wychodze 2h przed. Do tego nie poleca sie stosowania przed kazdym treningiem, a jedynie okresowo (np. przed zawodami) : /
Sprawdzone. Bardzo dobrze sie czulem, zmecznia minimum, ale kawe moge walnac raz na jakis czas : / Nie ma nic innego ?
Ostatnio też miałem problemy ze zmęczeniem. Walnij sobie godzinę przed siłownią mocną kawę i Cie kopnie. :happy:
godzinę przed ? z tego co wiem, to kawa nie dość, że działa prawie natychmiastowo, to działanie nie utrzymuje się bardzo długo. a już na pewno nie szczyt działania. więc nie wiem skąd aż godzina przed :| chyba że jestem inny
slim shady
16-01-10, 12:36
prześpij się godzine przed, walnij energy drinka po przebudzeniu i jedziesz
nie każdy poleca energy drinki :|
Snu probowalem, zly pomysl : )
za czasów gdy mogłem spać przed, to mi dawał dużo ;)
Niektórzy nie mogą zasnąć za dnia ;/ Nawet po całonocnej imprezie mam problem ze snem w czasie dnia. Kawa z 3 czubatych łyżeczek 15minut przed siłownią - ok :)
godzinę przed ? z tego co wiem, to kawa nie dość, że działa prawie natychmiastowo, to działanie nie utrzymuje się bardzo długo. a już na pewno nie szczyt działania. więc nie wiem skąd aż godzina przed :| chyba że jestem inny
Wiesz ja bardzo rzadko piję kawę , może dlatego mnie tak długo trzymało.
Spróbuję zaraz przed treningiem. :happy:
slim shady
16-01-10, 14:54
ja bez problemu zasypiam, po całym męczącym dniu, po godzinie snu jestem ospały ale zupełnie inaczej się ćwiczy niż bez drzemki, widziałem, że niektórzy olimpijczycy też tak robią.