Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Masa ?!

RemiRemi
02-01-10, 23:41
Witam mam taki problem i chce sie Was poradzic.
Mam 21 lat, wzrost 178 i 87kg wagi, czyli jestem zalany. Od 3 miesiecy cwicze na domowej siłowni (jesli cos nie ma problemow moge sie przeniesc na normalną) ławka,sztangi, hantle... Dodam ze pracuje fizycznie. To moze tyle. Teraz przejdę do sprawy. Więc jak wczesniej wspomnialem jestem zalany, brzuszek mam i chce przybrac na masie na siłowni ale takiej beztłuszczowej (wiem ze niemozliwe ale chce przybarac miesni przy malym wzroscie tkanki tluszczowej) Dodam ze mam tendencje to tycia. Jaki mam stosowac trening? i jak ma wygladac dieta bym osiagnal zamierzona mase, przy spaleniu odrobiny tluszczu ?

Za bardzoe nie wiedzialem gdzie to napisac? czy w dziale dieta czy trening... bo jakby nie mowiac to pytania na te 2 działy chciałem uzyskac.

Giro
02-01-10, 23:44
Radziłbym Ci najpierw spalić tłuszcz, a potem budować suchą masę mięśniową. Poczytaj w tematach podwieszonych o redukcji tłuszczu.

http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=24353

pablo28
02-01-10, 23:51
trening mozesz 3x w tygodniu po 2 partie miesniowe w 1treningu
dieta ułuż sobie unikaj tłuszczy nic z pateli itp(olej zastap oliwa), wulicz sobie zapotrzebowanie kcal i odejmij z 300kcal
do tego mozesz dozycic bieganie w dni nie treningowe'
i mysle ze bedzie ok a i przenies sie na normalna siłke bo domowe to nie to samo

pablo28
02-01-10, 23:52
ale czemu najpierw spalic tłuszcz?
niech chodzi na siłowni tez spali

RemiRemi
02-01-10, 23:54
bieganie odpada (choć bardzo lubiłem/ lubie)... chyba ze tylko w weekendy. W pracy niekiedy sie nachodze po pare kilosów w nienajlepszych warunkach. To nogi wysiadają.

DAMAGIRO
A co myslisz ze nie ma sensu cwiczenie teraz na siłowni ? z odpowiednia dietą?
tzn jakbym ćwiczył trening na mase, a dieta była hmmm na utrzymanie wagi ?

Giro
03-01-10, 00:01
Oczywiście ze jest sens ćwiczyć. Ale stosowac diete na redukcję tłuszczu, a jak już go zrzucisz, to wtedy budować mase

RemiRemi
03-01-10, 15:47
Kiedys duzo czytałem na temat połaczenia spalaczy z kreatyną i czy to bedzie dobre rozwiazanie ? W podobnym poscie na innym forum takie polaczenie polecaja ludzie i bardzo chwala a Wy jak myslicie ?

A i jesli nie ten dział to zaraz napisze w prawidłowym.

RemiRemi
03-01-10, 15:59
a i w moim przypadku dieta tez bedzie troche dziwna... jesli chodzi o godziny
tzn. 1 posiłek 4:10
2 8:00 posiłek w pracy- kanapki bo cos innego bedzie wielkim problemem i oczywiscie jakis owoc czy cos
3 koło 11-12 ale cos szybkiego np gainer albo jakis owoc... wszystko inne odpada
4 koło 14:30 - 15:00 tzn obiad.
siłka o 19 i właśnie cos za duza przerwa... jeszcze wypadało by cos zjesc przed siłką