PDA

Zobacz pełną wersję : Plan treningowy dla poczatkujacego

marshallo
01-01-10, 23:15
Witam, mam dosc zaniedbywania swojego ciala i mysle ze czas najwyzszy na zmiane.
Mam 16 lat, 178 cm wzrostu i !! 86 kg !!
To jak dla mnie o duzo za duzo ;]
Hmm.. "Tluszcz" glownie zgromadzil sie na brzuchu, posladkach i udach wiec na nie chcialbym klasc najwiekszy nacisk.
Od poniedzialku bede stosowal diete redukcyjna ( zero slodyczy, napojow typu pepsi, cola. mieso gotowane na parze zamiast smazonego i inne rzeczy ktore znalazlem opisane na internecie (http://www.fight-club.pl/art/22/Dieta_redukcyjna_-_odchudzanie )
Taak.. A wiec, moja prosba, ile razy w tygodniu mam chodzic na silownie i jak mam cwiczyc ? W domu takze chcialbym cwiczyc tzn. aerobic + cwiczenia na brzuch.
W szkole mamy wf 2x w tygodniu po 2x45minut.

Gangsta Latino
01-01-10, 23:23
Na siłkę choć 3x w tygodniu + codziennie aeroby po 30-40 min ( rower stacjonarny, skakanka, bieżnia itp);)

Ułóż sobie dietkę według zapotrzebowania kalorycznego i odejmij 200-400 kcal:happy:

Nie zagładzaj się!! Jedz "dobre" rzeczy a nie słodycze, frytki itp!!!

Aha prawdopodobnie jest to TWÓJ POCZĄTEK Z SIŁOWNIĄ, więc zrób najpierw trening ogólnorozwojowy ( GOOGLE)!!!!!!

Powodzenia;)

marshallo
01-01-10, 23:31
Choci np. o to http://www.strongmani.pl/pokaz_artykul.php?id_artykulu=68 ?
I bardzo dziekuje za tak szybka odpowiedz ;]

Gangsta Latino
01-01-10, 23:35
Dobry ten trening;) Ja miałem podobny, ale klatka ćwiczona na pompkach u mnie była;)

Pamiętaj jeszcze: jak chcesz wyrzeźbić brzuch to DIETA TO PODSTAWA!!!!

marshallo
01-01-10, 23:45
Yhym, no dobra ;]
A dieta moze byc taka ze musze sie ograniczyc do np. 1800 kalori ? tak ?
Mysle ze nie musze przeliczac tego co jem xD (wg mnie) tylko zamiast jesc jakies rzeczy typu smazone piersi z kurczaka, frytki itd. zastapie tymi co tam w tym liknu podalem (np. gotowane na parze... ) i bez kolacji. jak sadzisz ?

Gangsta Latino
01-01-10, 23:50
WŁAŚNIE TO JEST BŁĄD:happy: Jedz nie 2 albo 3 posiłki tylko aż 5-6 ale mniejszych;) Do tego pij dużo wody niegazowanej albo herbat np. zielonej ( rano polecam od razu po przebudzeniu 2 szklaneczki wody wypić na metabolizm)!

Ja osobiście też nie przeliczam dokładnie, ale wiem, że jakbym przeliczał to efekty miał bym szybsze;)

Ale jak chcesz to tylko tak " na oko" sobie wylicz ile kalorii potrzebujesz normalnie na dzień ( DZIAŁ DIETA - TEMAT KALKULATORY) i odejmij 200-400kcal i jedz tak, że mniej więcej się zgadzało:happy:

maly25
02-01-10, 09:40
ostatni posilek 20-30 minut przed spaniem bialkowy np.serek wiejski,twarug mozesz warzyw dorzucic

marshallo
02-01-10, 12:07
O to bardzo dziekuje za kolenje rady ;]
Czyli np. rano wstaje 2 szklanki wody niegazowanej (nic innego staral sie bede nie pic) potem w szkole lekka kanapka ze skladnikow ktore moge jesc.
po szkole coss lekkiego, lekki obiad (np. pirs z kurczaka na parze i warzywa) lekka kolacja (kanapka lub platki z mlekiem)
No i to zeby jesc 20-30 minut przed snem to u mnei bedzie problem. Bo czesto nie moge zasnac i jak sie poloze o 00:00 to moge nie moc zasnac az do 02 ;((

Gangsta Latino
02-01-10, 13:35
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=7922

Tu masz wszystko o redukcji:happy:

Hmm... trochę za mało tego jedzenia... zjedz rano sniadanie, w szkole 2 śniadanie, obiad, przed treningowy posiłek, po treningowy posiłek, kolacja:twisted:

Wtedy organizm nie będzie magazynował tłuszczu, gdyż zarejestruje sobie, że co kilka godzin dostarcza mu się składniki odżywcze, a jak będziesz jadł 2-3 posiłki to tłuszcz będzie magazynował na zapas;)

Jedź często, ale mało i zdrowo!!;)

maly25
02-01-10, 14:47
jedz 5-6 posilkow,jedzac czesciej przyspieszasz metabolizm,przed polozeniem poprostu zjedz to co ci napisalem a o ktorej zasniesz to zasniesz

Wyrzykov
02-01-10, 14:55
Według mnie nie potrzeba robić aerobów codziennie wystarczy 3 razy w dni na przemian z siłownią

mtm
02-01-10, 14:59
Na początek 3x tydzień będzie dobrze , następnie stopniowo zwiększaj czas i ilość .
np. 3x35 , 3x40 , 4x25 itp.

Do autora :
- http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=24563

na dole masz tabele .:twisted:

BULLI
02-01-10, 15:14
Mozez smialo zaczac cwiczyc kazda partie 2x w tyg gdyz zaczynasz swoja przygode z silownia. Jestes mlody miesnie nie obciazone twoje cialo regeneruje sie szybciej. Potem np po np polroku czasu-jak wytrwasz mozesz zmienic trening na partie raz w tyg ciezej. Dlaczego tak 2x partia na tyd.? musisz ruszyc swoj organizm. Nie znaczy toze masz szalec z ciezarami na poczatku. Podziel serie w odpowiedni sposob tak aby to mialo ses.( Na klatke robi sie zazwyczaj 16serji podziel to na 2 i masz po 8.) Aeroby mile widziane po treningu ok 40 min.

marshallo
02-01-10, 16:11
Hmm. dziekuje ;]
Mysle ze to bedzie dobry plan http://www.strongmani.pl/pokaz_artykul.php?id_artykulu=68 i narazie mi wystarczy.
Czytalem ze najlepiej poniedzialek, sroda, piatek.
Jednak poniedzialek mi zupelnie nie odpowiada bo wracam do domu dopiero o 17.
A aeroby moge na poczatek 4 razy w tygodniu ( w te dni co na silke nie bede chodzil)
Co do jedzenia to gadalem z mama to powiedziala ze pomysli jak to wykombinowac bo w koncu to ona kucharzy xD
No ale dzis zakupilem parowar wiec nie bedzie wiecej tlustych smazonych kotletow .. ;p