Zobacz pełną wersję : Jaki wybrac gainer
arturroboss
01-01-10, 17:37
Witam! Zaczne od tego ze nigdy nie jadlem gainera w zyciu. Jaki dobry jakosciowy byscie polecili taki ok 30g bialka. Myslalem nad Mass xxl ale nie slyszalem dobrych opinii. (Ponoc sam cukier) Ludzie polecaja Mutant Massa (duzo rodzajow bialek i dobre wegle), tez kolega polecal Dymatize i juz zglupialem kompletnie. (Te maja z tego co wiem mniej bialka?) Gainer chce popijac jak zlapie mnie glod i nie bedzie prowiantu, i mysle ze po treningu zamiast bialka. Co mozecie mi zaproponowac? Prosze o wypowiedz osoby kompetentne w tym temacie. Celem jest zwiekszenie masy, ale nie tluszczu :smile:
fallenursus
01-01-10, 17:53
http://www.buildingbrawn.com/product_images/Nutrabolics/Pics/3510067.jpg
http://www.buildingbrawn.com/product_images/Optimum_Nutrition/Pics/517.jpg
:)
arturroboss
01-01-10, 18:35
No miedzy innymi o wasze rady mi chodzilo :smile: Fallen te twoje pewnie sa dobre ale pierwszy to bulk z tego co widze, a drugi to w ojczyznie ciezko dostepny chyba. Narazie faworyt Monster Mass chyba, ze ktos jeszcze mnie do czegos innego przekona do jutra.
fallenursus
01-01-10, 19:08
pierwszy to bulk z tego co widze, .
hmmmmm
http://www.buildingbrawn.com/product_images/Nutrabolics/Labels/3510071.jpg
fallenursus
01-01-10, 19:18
Gainer chce popijac jak zlapie mnie glod i nie bedzie prowiantu,
jesli tak, to najlepsze jest to. mialem 2 wory kiedys, wypas palce lizac i sklad miodzio, ale do najtanszych nie nalezy...
http://www.buildingbrawn.com/product_images/Optimum_Nutrition/Pics/385.jpg
http://www.buildingbrawn.com/product_images/Optimum_Nutrition/Labels/385.jpg
arturroboss
01-01-10, 20:16
Faktycznie nie jest to bulk. Myslalem ze 60g proteiny na 100 prochu. Tego produktu co proponujesz Falen nie widze na allegro. A co sadzicie o firmie Dymatize? Kolega bardzo mi polecal i mowil wmiare madrze, a i wygladal przekonujaco :smile: To chyba z usa wiec moze Falen tam ci sie gdzies o uszy obilo na silkach za oceanem. Chodzi mi o Super Mega Gainer.
fallenursus
01-01-10, 20:22
kiedys byla hryja ze dymatize nie pilnowlo skladow jakie wypisywali na etykietach. podobno juz sie poprawili. ja uzywam ich izolatu i nocnego 12h bialka. gejnera nigdy nie mialem.w smaku sa bardzo dobre produkty.
arturroboss
01-01-10, 20:37
Ktos moze probowal tych dwoch Super Mega Gainer czy Monster Mass i potrafi mi co doradzic?
swego czasu jak jeszcze kupowalem takie rzeczy to monster mass zjadłem ponad 6kg,
rozpuszzalnośc dobra, smak wanilia miodzio dla mnie ;]
arturroboss
01-01-10, 21:40
No to mam dylemat :evil: Sory Sosna, ale jakos caly czas ten Dymatize bardziej do mnie przemawia.
"Swego czasu jak kupowalem takie rzeczy..." to znaczy ze znalazles sposob zastapienia tego dieta tak, czy jakies niechciane problrmy byly typu otluszczenia?
A i jeszcze jedno pytanko... :silenced: gazy sa? :whistle:
ja szamałem 5 kg monster massa i był git, duzo kg na tym zrobilem
z tym ze smak niezaciekawy, szybko sie przejada
i tylko czekoladowy mozliwe
No to mam dylemat :evil: Sory Sosna, ale jakos caly czas ten Dymatize bardziej do mnie przemawia.
"Swego czasu jak kupowalem takie rzeczy..." to znaczy ze znalazles sposob zastapienia tego dieta tak, czy jakies niechciane problrmy byly typu otluszczenia?
A i jeszcze jedno pytanko... :silenced: gazy sa? :whistle:
tak dokladnie, wiecej żarcia normalnego i po co mi proszek, tym bardziej ze dużo cukrów ma wieszkosć jak by nie było i troche wbrzuch jakby szło wiec masa sredniej jakosci.
gazów nie mialem.
arturroboss
01-01-10, 22:19
Wlasnie tego pojscia w brzuch sie boje. Kupie kilo Monster Masa, albo Dymatiza jak beda mieli u mnie w miescie, na probe i zobacze jak to jest. Jak mowilem nigdy nie probowalem gainerow, zawsze tylko szama bialko i jakies kreatyny ewentualnie, a poki nie sprobuje sam to nie bede mial swojego zdania. Dzieki wszystkim za sugestie.
Heh ja osobiscie podjadam -własnie tak jak Ty jak nie moge zjeść normalnego posiłku, czasem po treningu nie wracam od razu do domu to szamam
ACTIVLAB Gainbody 30 Machine-Man smak orzech - naprawdę smak jest dla mnie wypasik
MolderDist
02-01-10, 14:58
Ja daje na zmiane.
Przez jakiś czas daje carbo np. BX + białko odrazu po treningu
A potem przerwa i daje gainera np. GainBody Machine Man z Activlaba <również uważam, najlepsze orzech włoski> + odrobina białka.
Wtedy mam zawsze inne smaki i mi się nie nudzi ;-)
arturroboss
02-01-10, 18:47
A co mi powiecie o tym massie xxl? faktycznie ze sam cukier i laktoza? Moze W konfrontacji z mutantem jak to sie prezentuje oprocz tego ze mutant tanszy? Dymatize odpadl z rywalizacji :smile:
fallenursus
02-01-10, 22:29
kup sobie zwykle bialko. pakujesz miarke bialka do blendera, dodajesz owocow jakie lubisz, 100gr platkow owsianych, miod,maslo orzechowe naturalne, lub oliwe z oliwek, 20sec mixujesz i masz o wiele lkepszy gejnerek niz jaki kolwiek co kupisz.
arturroboss
04-01-10, 22:42
Dzieki Fallen za rady, ale decyzje juz podjelem, bo za pozno przeczytalem twoj post. Ja jak zwykle planujac wszystko od kilku dni jak poszedlem do sklepu to zdecydowalem co innego :smile: Kupilem Carbo Olimpu i do tego sam bede sobie dodawal bialeczko 80-dziesiatke i zaleznie jak bede chcial, (czy bedzie otluszczac) bede robic sobie bulka albo cos 30/70 lub nizej zobaczymy jak organizm zareaguje na takie cos :smile: Co o tym myslicie dobrze to wymyslilem? :smile:
Ja ładuje zawsze Trec Mass xxl i wcisnełem tego od cholery (10kg mass xxl miesięcznie+inne suple) i nienażekam z efektów jestem zadowolony.
( W ramach wyjaśnienia wcinam tyle gainera bo ciężko mi przy takiej wadze dostarczyć odpowiednią iliść kalori ze zwykłego pożywienia).