Zobacz pełną wersję : Dieta na Masę waże 72 Kg pomocy...
Witam... ważę 72 kg i chodzę na siłownie oraz trenuje MMA
chciał bym przytyć do 80 kg masy mięśniowej, oczywiście wiadomo ze nie w miesiąc:))
Zakupiłem Gainer 2 ale potrzebuje do tego dietę... Pomocy !
Dziękuje za odp... Szczęśliwego Nowego Roku!
Możesz zastosować tą diete
http://www.e-kulturystyka.info/showpost.php?p=286973&postcount=13
i dodaj jeszcze do tego Gainera po treningu.
niech włozy jeszcze tam węgli na noc twaróg chudy 250g i rano oraz przed snem oliwa z oliwek i tyle pieczywa nie koniecznie
A wytłumacz, dlaczego jajka na noc sie nie nadają?? I dlaczego nie tyle pieczywa??
hmm zobacz ser twarogowy ma na 100g az 22g białka jedna kostka ma 250g jak zje ją organizmowi dostarczy 55g białka organizm w ciągu dnia przyjmnie mu tą ilosc białka ???? całą napewno nie , w nocy to co innego dlatego ja wole walnąc jaja z rana na śniadanie 3 omlet , a szkoda zrezygnowac z tak dobrego produktu jak twaróg dla jaj na noc . Co do pieczywa są lepsze i bardziej wartosciowe produkty od pieczywa jesli chodzi na mase dlatego ja pieczywa nie uznaje a ze swojej diety jestem zadowolony ( tym chlem razowym zawsze sie zapychałem 3 kromki i juz pełny byłem)
Znasz wogole wartości odzywcze tego pieczywa? Wiesz jakie ma IG? Propos przyjmowania białek przez organizm, to niedawno była gadka i chyba wszystko zostało wytłumaczone ;) Ser, jaja, ryba + tłuszcz i jest posiłek na noc (najlepiej zmieszac wszystko na raz).
jesli na mase to ja jestem zwolennikiem węgli na noc 2 łzyki miodu szklanka mleka łyzka oliwy z oliwek o 250g twarogu
jeszcze takie pytanie czy na kolacje dużo jeść czy za bardzo się nie obżerać ?
Na kolacje nie obżerać się i jeść produkty białkowe + tłuszcz. Węgle raczej odpadają.