PDA

Zobacz pełną wersję : Mięśnie brzucha

Plaro
29-12-09, 21:10
Kupiłem sobie niedawno ławkę skośną do robienia brzuszków. Zauważyłem że po każdym treningu boli mnie brzucho, nie mięśnie brzucha tylko brzucho. Odczuwam głód ale czuję się napompowany. Czy to świadczy o tym że źle robie powtórzenia ?

Micek185
29-12-09, 22:12
jak robisz te brzuszki?jeśli robisz normalne brzuszki czyli w pełnym zakresie ruchu to źle,rób spięcia brzucha,wpisz w YT zobaczysz jak wygląda technika

2.kiedy robisz trening brzucha?może być tak że robisz brzuch bez posiłku lub bezpośrednio po spożyciu to też źle.opisz swój trening to zobaczymy w czym leży problem.tak na sucho nic nie wywnioskujemy

Plaro
30-12-09, 15:20
Robie brzuszki dokładnie na takiej ławce http://allegro.pl/item856214397_lawka_do_brzuszkow_lawka_skosna_klj_ 101.html

Robie tylko spięcia brzucha. Ćwiczę w pon. w srody i piątki na brzuch, dodam że to są dopiero początki. Może mi ktoś podać link żeby był pokazany obrazek jak to robić na takiej ławce bo nigdzie nie znalazłem jak się ćwiczy na takiej ławce.

Gangsta Latino
30-12-09, 16:11
Eee tam... rób ABS albo ABS2

lCs
30-12-09, 20:36
jjeśli robisz normalne brzuszki czyli w pełnym zakresie ruchu to źle
Nie wiem co Ty widzisz złego w wykonywaniu pełnego zakresu na ławce skośnej?? Jak bys nie wiedział to pełen zakres wykonywania ruchu na ławce skośnej zapobiega skracaniu mięśni :) Pozdro

DJ Browar
30-12-09, 20:41
Jeśli już chcesz robić te brzuszki na ławeczce to rób je z prostymi plecami według mnie lepsze efekty a brzuch nie boli tylko mięśnie brzuch. Rób też spięcia.

mtm
30-12-09, 20:42
Nie wiem co Ty widzisz złego w wykonywaniu pełnego zakresu na ławce skośnej?? Jak bys nie wiedział to pełen zakres wykonywania ruchu na ławce skośnej zapobiega skracaniu mięśni :) Pozdro

Źle browar mówisz , nie rób z prostymi plecami ...

- http://www.youtube.com/watch?v=T6_at7PC4Vs

DJ Browar
30-12-09, 20:52
Czemu z prostymi ma nie robić ?? Co w tym złego. Możesz też se robić brzuszki z obciążeniem tak jak na filmiku który 11mtm dał.

lCs
30-12-09, 20:53
Najwyraźniej miałem inne wyobrażnie o spięciu.... W każdym razie mówiąc pełny zakres chodziło mi o ruchy które wykonuje ten siwy dziadek w tym filmie

mtm
30-12-09, 20:55
ten siwy dziadek

w 5 % chciał byś mieć jego wiedzę , siłę , budowę ...
Więc nie pyerdoll .

Nie robić z prostymi bo tak prawidłowa technika nie wygląda ...

Micek185
30-12-09, 21:30

przy pełnym zakresie nadmiernie obciązasz część lędźwiową a do tego zamiast mięśni prostych brzucha pracujż czwrogłowe uda,to dlatego po wstaniu z ławki czujesz napięcie nóg.prawidłowo robi się spięcia brzucha trzymając przez ten cały czas napięcie mięsni w obu fazach cwiczenia.

"Możesz też se robić brzuszki z obciążeniem tak jak na filmiku który 11mtm dał."
zbędne,nie ma az takiej masy ciała i napewno nie na tym mu zależy bo taki sposób treningu zwiększa obwód pasa,prościej mówiąc dupsko rośnie i ginie kształt "V",
Elo