Zobacz pełną wersję : Cykl redukcyjny ?
Witam, chciałem się was poradzić co będzie dobre na cykl redukcyjny ? Ogólnie będzie to mój pierwszy cykl na ssa. Słyszałem że na redukcje dobre będzie winko i deka. Czy może mi ktoś doradzić coś więcej na temat mojego pierwszego cyklu ?
fallenursus
29-12-09, 15:40
zle slyszales, poczytaj tu
http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=199
Wszystko podane jest w profilu
Staż to 12 miesięcy z przerwami, cel cyklu to rzeźba, wcześniej nie było kontaktu z ssa jak już wcześniej pisałem, wiek 20 lat ( za tydzień :) ) waga 84 kg
A taki cykl będzie doby na 1 cykl ? Znalazłem go tu na forum.
1 - 6 tyg testosteron propionicum 50mg (EOD)
1 - 6 tyg winstrol (stanazol) zastrzyki 50mg (EOD)
7 - 12 tyg clenbuterol lub salbutamo
Słyszałem że na redukcje dobre będzie winko i deka.
zle slyszales,
jesli chcesz 100% redukcji to lap sie za clen / efe,
jesli chcesz podbic suche miecho i skonczyc redukcja to celuj w prop + wins i koncowka na clen + efa,
Dokładnie , w jakim celu ta redukcja ???
skoro ma fat to powien sie na poczatku max zredukowac. zeby potem robic w miare ladna sucha mase. zrobi mase bedzie chxial redukowac i mieso tez poleci.
Dokładnie chce zredukować resztę fatu jaki mi został, kiedyś byłem bardzo gruby, sporo zrzuciłem ale jeszcze trochę zostało chce zrzucić to do końca i zacząć jechać na masę. A nie zrobić masę i potem redukując połowę mięcha przy okazji zrzucić.
clen lub helios, do tego może iść wino.
Ok, a robić potem odblokowanie ?
odblokowanie to jedynie po winku ale nie wiem czy to takie konieczne.
po winie tez powinien. chodziaz lisc cloma. aczkowleik jestem za tym zeby dac propa zamiast wina. prop+clen
prop zdrowszy niz wino podkręci metabolizm dobra dieta aeroby
do tego troche clenu, i idzie fajnie się zredukowac, winko tez
obciąży twoje stawy profil lipolidowy i wątrobę brane solo
jako antykatabolik lepiej wziąśc coś bardziej bezpiecznego.
winko jest dobre wdługich cyklach na ubicie na redukcję moim zdaniem
tez moze byc ale prop zdrowiej lepiej i taniej.
dobra to ja aby nie zakladac nowego tematu zapytam tutaj bo mam podobny problem.
jestme teraz na propie i mecie i musze uczciwie sie przyznac ze diete trzymam na 65%- wiem, ze moze byc lepiej i niestety mnie troche tluszczem zalalo. do tego na aerobach nie daje rady i kondycyjnie i kontuzyjnie. A to dlatego ze w 3 tygodnie przytylem 10kg i po prostu nie mam sily dzwigac takiego ciezaru. nie to aby byl wielki ale jest o 10kg wiecej niz jestem przyzwyczajony.
na wiosne planuje drugi cyklon prop i wino no i wlasnie wtedy chce sie poredukowac. jak technicznie to rozegrac.
co lepsze efa czy clen??
kiedy wejsc redukcje?? czy po cyklu czy pod koniec.
aeroby zaczynam robic- zajecia indoor cycling- biegac nie moge w/w
fallenursus
04-01-10, 23:20
clen 2 weeks na zmiane z e/c 2 weeks mozna leciec.
mam jeszcze 3 tygodnie bicia propa- waze juz za duzo. Chcialem wazyc 80kg a waze 88. Tak wiec jest co zbijac. teraz fajnie by bylo zbic 3kg szpeku i dojsc do 84-85 z nizszym BFem. Moze teraz poki jest jeszcze prop zaczne cos redukowac. Co sadzicie?? zrobic ostre ciecia z "suplementami" i wykozystac propa jako natykatabolik czy po prostu dieta i rower jako aeroby (biega poki co nie moge)??
fallenursus
05-01-10, 11:47
W 3 weeks nie dasz rady8 kg musial by doyebac t3 do clena
W 3 weeks nie dasz rady8 kg musial by doyebac t3 do clena
ja teraz w 3 tygodnie bym chcial zgubic 3-4kg ale przy jak najmniejszych stratach miesa.
a 8kg to dopiero do wakacji. przed wakacjami planuje propa i wino i clen i efe. ale teraz jest mi za ciezko i wiem ze z 3kg fajnie by bylo zrzucic. Pytanie czy robic soft reduction teraz czy masowac na maxa i zrobic konkret reduction przed wakacjami. Problem tylko taki, ze jesli mam to zrobic na jednej redukcji (przed wakacjami) to na pewno poeci strasznie duzo miesa. a tego nie chce.
no i szukam zlotego srodka..
rower kolego(kto mowi ze bieganie dobre to pi....li ) HR 60-70% po 50min 2 razy dziennie
Dieta na maxa docisnieta
antykatabolicznie moze byc nawet meta
Ale sie zalałes 10kg w 3 tygle to w najlepszym razie 5 kg fatu
Nie rozumiem tego
Lepiej mniej robic a czysto
lepiej na cyklu 1-6prop meta zrobic 4-5 kg miesa niz np 8 miesa i 4 fatu bo potem redukujac 4 kg fatu stracisz ze1- 2 miesa a ile niepotrzebnej roboty
Wez sobie obrazowo rzuc do mizski 4 kg piersi z kuraka i wyobraz jak bys to po sobie porozklejał Malo to to nie bedzie a przy niskim BF wyglad jak trzeba
masz absolutna racje- swoja droga to sam sie zdziwilem jak w pierwszy tydzien 4kg poszlo- roslem i roslem- nadal rosne.
z tym obrazowym wyobrazeniem to fajne porownanie. Tragedii nie mam i wiem ze sobie poradze z tymi nadmiarami tylko chce to zrobic madrze. czas mam do wakacji. teraz pytanie czy robic to na raz czy na dwa??
fallenursus
05-01-10, 13:09
Zostaw walke z fatem na nastepny cykl.woda ci zejdzie bedziesz ladniejszy!
meta prop to wiesz zew moich oczach porazka...
a ciagnac nadal dietę z nadwyzka kaloryczną??
fallenursus
05-01-10, 14:43
rosnij ile wlezie, bo spadek bedzie duzy. ajak bedzie wpieprzal po cyklu jak na cyklu to bedzie mniejszy;)
A ja jeszcze się w trące czy przy cyklu clen i wino może być tak że 2 tyg clen 2 tyg jakiś spalacz np. scorch i tak 2 razy (8 tyg) i przez cały cykl wino ? Czy lepiej zamiast spalacza dać efe ?
fallenursus
05-01-10, 14:57
efe, i zamiast wina propa
prop ? bo już się pogubiłem prop = Testosteron propionate ?
A 100mg x 10ml to ile porcji ? Sorry za głupie pytania ale to będzie pierwszy cykl i jestem zielony. A kto pyta nie błądzi :smile:
clen po cyklu, efe mozesz teraz jechać jak i na clenie przed treningami.
fallenursus
05-01-10, 18:12
A 100mg x 10ml to ile porcji ? Sorry za głupie pytania ale to będzie pierwszy cykl i jestem zielony. A kto pyta nie błądzi :smile:
zalezy ile bedzie brac:) powinno ci styknac na 10 strzalow. za malo towaru na cykl
Zalecana dawka na początek to chyba 50mg Eod więc chyba 3 takie powinny styknąć ? A niech mi jeszcze ktoś napisze jak brać efke ?
Efe bierzesz codziennie , np 2 x dziennie ale nigdy przed snem lub tylko przed treningami z kofeiną , zajebisty pover ja tak stosuje.
Codziennie 2x 1 tab - 30 mg ?
fallenursus
05-01-10, 22:21
efa na spalanie fatu? 20mg efy+200mg kofy 3x dziennie przez gora 3 tygodnie
dawka 50mg eod propa to dla mojego kota
A ile proponujesz ? A co do efy to przecież przyspiesza metabolizm i podnosi temperaturę ciała
fallenursus
05-01-10, 22:48
jak dla ciebie 100 bedzie ok.
A jeszcze niech mi ktoś napisze jak to brać ? Np. propa w dni treningowe czy nie treningowe, przed treningiem czy kiedy ? Tak samo clen i efke
fallenursus
06-01-10, 18:45
propa sie bije co drugi dzien, nie ma ze trening czy do kosciola na sume.
codziennie bierzesz przez 3 tygodnie 20mg efredyny+200mg kofeiny trzy razy dziennie. potem zmieniasz na clen. zacznij od 25mcg zebys sie nie przestrzszyl dzialania::) i dawke sie zwieksza srednioo co 3 dni jak juz przestanie toba rzucac o sciany. jesli za duzo toba telepie dodaj potas(banany np.) dluzej jak 2-3 tygodnie clenu sie nie bierze bo traci na dzialaniu, chyba ze doadajesz ketotifen. mozna robic na zmiane- 2 tygodnie efa+kofa/dwa tygodnie clen.
cos mi sie zdaje ze zanim cokolwiek wbijesz powinienes poczytac na temat tego co chcesz wbic.
Tak planuje na zmianę 2 tyg clen 2 tyg efa. Czytam cały czas i się uczę i dowiaduje nowych rzeczy cykl planuje na wiosnę - marzec/kwiecień więc do tej pory myślę że wszystko ogarnę ;]
Kiepski pomysł efa z clenem po 2 tyg ale rób jak chcesz,
podstawą jest aby nie brac efy przed snem,
jak wspominałem najlepiej cykl na clenie a efa z kofeiną przed treningami.
.
Czyli clen i efe na raz po 2 tyg 2 tyg przerwy i znowu 2 tyg efa i clen ?
Sam już nie wiem :) każdy pisze co innego a na necie znalazłem
Clenbuterol jest silnym środkiem antykatabolicznym/termogenicznym, który zaliczany jest do grupy beta-2-sympatykomimetyków. Poprzez stymulację beta receptorów podnosi termogenezę ciała dzięki czemu ma znakomite właściwości spalające tkankę tłuszczową. Dodatkowo powstrzymuje niszczący wpływ kortyzolu/kortyzonu na tkankę mięśniową oraz zwiększa syntezę białka co skutkuje silnym efektem antykatabolicznym nawet podczas redukcji kalorii. W połączeniu ze sterydami działa synergistycznie. Jest często stosowany w cyklach redukcyjnych razem z propionatem testosteronu oraz winstrolem. Podczas stosowania clenbuterolu niektórzy mogą doświadczyć przyrostów beztłuszczowej masy ciała oraz siły, szczególnie w powiązaniu z kreatyną. Jako, że dość szybko wysyca receptory powinien być brać cyklicznie - dwa tygodnie stosowania i dwa tygodnie przerwy. Dawki powinny zaczynać się na 60-80mcg w pierwszych dniach poczym należy je sukcesywnie zwiększać aż dojdzie się do 160mcg. W czasie przerwy można zastosować efedryne (4x25mg) z kofeiną (4x200mg), których działanie jest podobne jednak nie wysycają tak silnie receptorów. Istnieje możliwość dłuższego stosowania jednak tylko gdy do kuracji dołączy się ketotifen, który uwrażliwia receptory adrenargiczne. Do najczęstszych skutków ubocznych należy zaliczyć drżenie rąk, nadmierną potliwość, bóle głowy, podniesione ciśnienie krwi, zwiększone tempo uderzeń serca oraz skurcze mięśni i bezsenność. Można zminimalizować te skutki spożywając duże dawki magnezu, tauryny oraz uzupełniając potas. Dobrym rozwiązaniem są termogeniki. Jako, że clenbuterol stymuluje centralny układ nerwowy należy łączną dawke rozłożyć w ciągu dnia i nie brać po godz 17.
fallenursus
06-01-10, 22:15
hameryki nie odkryles :) bedzie dobrze. .
fallen biblioteko chodzaca. Jako ze nie za bardzo wiem jak zrobic aby odczytac sobie ten temat w maju to po prostu napisze do Ciebie w maju i jeszcze raz mi to samo powtorzysz bo planuje zrobic dokladnie tak jak piszesz. Juz widze ze bedzie dobrze.
fallenursus
06-01-10, 22:32
jak dozyje, bo tren na kicka :rockon:
To jak to jest jedni piszą że można łączyć efe z clenem na przemian inni piszą że lepiej nie, czytam na innych stronkach i forach i to samo :twisted:
prosze nie bierz mnie za wyznacznik bo nie mam zadnego doswiadczenia w tej materii ale powiem jak ja to widze.
skoro i efa i clen to srodki bardzo mocne to po co je lączyc???
skoro sa tak mocne w dzialaniu to nalezy robic przerwy aby nie przyzwyczaic ogranizmu i abyc dac odpoczac receptorom.
ja to tak wlasnie widze ale podkreslam ze nie mam zadnego doświadczenia w tej kwestii.
Może i masz racje ale widzę że ludzie łączą te środki żeby wycisnąć z cyklu jak najwięcej. Chociaż z tego co mi wiadomo clen odstawia się dlatego że organizm się przyzwyczaja i po dłuższym stosowaniu nie daje on efektu.
zobaczysz jak cie bedzie telepac kazdy z tych srodkow solo. nie bedziesz wtedy myslal o powiekszeniu bomby tylko bedziesz chcial aby wreszcie skonczyc
fallenursus
07-01-10, 02:07
na wszystko sa sposoby ,nawet na zanikajace dzialanie clenu-ketotifen. Oczywiscie ze bralem clen z efa, chooya warte i tyle. najpierw efa/kofa, potem przeskok na clena. sa lepsze srodki,ktore jak najbardziej mozna a nawet trzeba:)laczyc z clenem, ale to juz inny temat...
ps. nigdy nie dawalem wiecej jak 100mcg clena dziennie. nie widze takiej potrzeby.
Myślę że prop + clen i efka starczą na 1 cykl i będą dobrze telepać :)
efa z kofeiną przed treningami Cały czas,
clen zgodnie z rozpiską bo opcji jest wiele.
A jeszcze zapytam, bo czytam o tym heliosie i widzę że opinie ma na +, lepszą od clena. Czy da rade zrobić takie połączenie że zamiast clena dać helios'a, tj. prop+helios+efa z kofą przed treningiem ?
Można , jak dajesz heliosa to nie dajesz clena bo jest juz w składzie, ale jak chce ktoś mega redykcje to po co ten prop?
Prop żeby zabezpieczyć mięśnie i żeby co nieco od razu złapać, od propa chyba mnie nie zaleje ?
a jadł ktoś salbutamol, daje rade czy raczej kiszka ??