Zobacz pełną wersję : masa tluszcz miesnie
witam. mam pytanie. jak cwiczyc i odzywaic sie aby budowac mase miesniowa jednoczesnie spalajac tluszcz?
slim shady
29-12-09, 01:33
to trudna sztuka, jak dopiero zaczynasz sił w tym sporcie to radze najpierw spalic tłuszcz i potem robic mase, lepiej masa idzie po odchudzaniu
mam 20 lat. wzrost 187. cwiczylem ok pol roku tylko w domu. pompki drazek i takie sprawy. przytylem z 70 do 80kg. brzuszek tez troche poszedl. terazz chcem zaczac cwiczyc i nie wiem od czego zaczac bo ten brzuszek rosnie
fallenursus
29-12-09, 01:43
lekki deficyt kal. ale naprawde -lekki, aeroby 3 razy na tydzien i trening typowo na mase.
powodzenia.
Slim wydaje mi sie że w jednak łatwiej będzie metodą Fallena,ponieważ młodzi są niecierpliwi. Gość zacznie odchudzać sie bez planu i podstawowej wiedzy ,straci tłuszcz i mięśnie.Ja stosowałem metode Fallena i co prawda przez długi czas waga nie drgnęła ale ciuchy stawały sie lużne, portki spadały, zegarek latał na ręce. Co prawda tych aerobów dałem troche więcej ale jak wiesz ja jestem lekko stuknięty na punkcie wagi bo za długo byłem grubasem. Metoda Twoja Slim jest dobra jeżeli ma sie Twoją wiedze, pojęcie o suplementacji, bcaa i te sprawy. Metoda Fallena prosta: mniej jeść ,więcej ruchu, dżwiganie na mase. Podsumowanie i propozycja byłego grubasa: spróbuj jak radzi Fallen, jak Ci starczy zapału obserwuj posty Slima odnośnie żarcia i sublementacji przejrzyj dział dieta , suplementy .
slim shady
29-12-09, 11:19
Herman ale Ty lecisz na soku, a sprawa wówczas wygląda inaczej, nie ma, aż tak wielkiego problemu z katabolizmem i jest szybsza regeneracja ciała co pozwala trenować ciężej i skuteczniej i recomp to nie jest prosta sprawa, trzeba uważać na dietę, oczywiście jak ktoś chce to może spróbować może mu się uda nie zaprzeczam ze nie ;) tylko szkoda, żeby ten czas nie okazał się zmarnowanym przez braki wiedzy i doświadczenia
Miałem na myśli właśnie Twoje doświadczenie i przyznaje nie wziąłem poprawki na mój wiek i saa. Chodziło mi jedynie o to że gość opacznie zrozumie Twoje słowa odnośnie redukcji. Teraz tyle jest różnych diet, głodówek, kopenchaskich,które prowadza do wyniszczenia organizmu, a jak ktoś chce szybko coś osiągnąć to sam wiesz jaki może byc rezultat.
slim shady
29-12-09, 11:40
wiem o co chodzi i masz racje ;) ale niech sie zdecyduje którą drogę wybierze to bede wiedział w którym kierunku pomaga
mniej jesc wiecej ruchu a trenowac na mase? z czego w takim razie ta masa sie zbuduje? czy po porstu cwiczyc ale dostarczajac wiecej bialka i wegli a zdecydowanie mniej tluszczow i do tego duzo ruchu?
Musisz znać swoj organizm... Dużo białek, umiarkowana ilość węgli (niski indeks glikemiczny) i tłuszczy... Staraj sobie wyznaczyć jaka ilość potrzebna Ci jest do budowania masy, stosuj diete, obserwuj organizm... Jeśli będzie Cie zalewać tłuszcz, zmniejsz węgle i tłuszcze (tylko nie zbyt drastycznie, bo doprowadzisz do katabolizmu). Opcja Falena jest cięższa i raczej dla zaawansowanych zawodników. Polecam na początek metode Slima.
fallenursus
29-12-09, 15:26
Herman ale Ty lecisz na soku,
mylisz pojecia Slim:) HTZ kochany Htz...:smile:
slim shady
29-12-09, 17:03
nawet nie wiem czym go faszerujesz bo nie czytałem wszystkich tematów :P
Slim ,Ja sie niczym nie faszeruje poprostu biore testosteronum prolongatum w dawce dla starszych mężczyzn aby wyrównać poziom testosteronu . Z racji tego poziom mojego teścia zbliżony jest do poziomu młodego człowieka który nie bierze saa. Cóż wiek kolego ma swoje prawa a ja dzięki radom kolegów staram sie zachamować starość .
slim shady
29-12-09, 20:52
Ale ja nic nie mam do tego, że używasz teścia, dla mnie to normalne, że w pewnym wieku trzeba zadbać o zdrowie. Też pewnie będę brał propa jak odczuje, że zaczyna mi spadać poziom testosteronu. Może złego słowa użyłem mówiąc, że faszeruje ;)
fallenursus
29-12-09, 21:02
Też pewnie będę brał propa jak odczuje, że zaczyna mi spadać poziom testosteronu.
ten srodek nie nadaje sie na htz:twisted:
slim shady
29-12-09, 22:09
nie wiem Fallen nie znam się na tym więc nie wypowiadam się