PDA

Zobacz pełną wersję : Podciąganie się wąsko/szeroko

Lordunio
28-12-09, 23:00
Witam!
Podciąganie się szeroko, jak wiadomo, jedno z ćwiczeń które daje fajne efekty...
No właśnie tylko nie ma szans, żebym podciągnął się tak chociaż raz, a i podciąganie normalnym uchwytem sprawia mi dosyć duże problemy.

Jakimi ćwiczeniami mogę jak najszybciej dojść do odpowiedniej siły, aby być w stanie wykonać to ćwiczenie bez problemowo?

Mam do dyspozycji, maszynę z wyciągiem, więc jak założę odpowiednią ilość kilogramów to trochę się popodciągam tak... ale czy to ma sens?

Giro
28-12-09, 23:15
Podczas podciągania podkładaj sobie ławke pod nogi i lekko się odpychaj, lub poproś partnera o pomoc. Po pewnym czasie zaczniesz się sam podciągać.

Hermann
28-12-09, 23:18
Zerknij na relacje Michała on tam wprowadził ćwiczenie które może Ci pomóc.

Lordunio
28-12-09, 23:39
Damagiro:
To jak mam maszyną do podciągania się z wyciągiem (tak, że mi ona pomaga się podciągać to jak najbardziej pasuje?)

Hermann:

Chodzi Ci o tą piramidę, czy o PODCIĄGANIE (WIOSŁOWANIE) W LEŻENIU NA ŁAWECZCE POZIOMEJ:

Hermann
28-12-09, 23:48
Wujek Maciek polecał Miśkowi ćwiczenie polegające na podciąganiu sie w podparciu.Poszukaj. Misiek zastosowł ja tez bo jestem za ciężki i za słaby do normalnego podciągania.Spróbuj nie zaszkodzi po trochu wzmocnisz mięśnie i przejdziesz do cięższych ćwiczeń.Pozdrawiam.

Lordunio
29-12-09, 00:31
Ok znalazłem chyba ;)
Zapewne chodzi o to:
http://www.youtube.com/watch?v=vfTTDsBwLkk&feature=related

wujek.maciek
29-12-09, 00:37
tak, to. a jeszcze lepiej byloby jak sugeruje damagiro, tzn. zeby ktos ci pomagal (zlapal cie za stopy/pas i ciagnal/wypychal w gore). sila grzbietu dosc szybko "idzie" - na efekty nie bedziesz musial dlugo czekac. masz w sumie 3 opcje (+wyciag) - nic tylko cwiczyc!

pozdro

Lordunio
29-12-09, 00:39
Dzięki wszystkim za pomoc :)