Zobacz pełną wersję : jakie odżywki ??
- wiek, 17
- wzrost, 177
- waga, 69
- rekordy, wyciskanie 105 kg
- staż treningowy, 2 lata
- jak wygląda twoja dieta(czy ją masz) mam, wziąłem jedna z tego forum chyba od by zizu xD :) czy tak jakoś tak ...
a wiec prosił bym o pomoc z odżywkami jeszcze nigdy nic nie brałem nie licząc oczywiście białka i wegli bo to nie uznaje za odżywki ;] mam w domu mono vital-maxa i chciał bym je jakoś wykorzystać ...
W DT
5g mono na czczo rano
5g mono po treningu
W DNT
5h mono na czczo rano
Hmm, napewno z tą dietą wszystko jest ok? bo jak dla mnie to po dwóch latach treningów 69kg to trochę mało ;/
Jeśli chodzi o te mono to tak jak kolega wyżej napisał.
Coś grubo nie tak.
Od czego zaczynałeś, jaka dieta, jak sie jej trzymałeś?
Trening jak wygladał, jaki BF?
diete wziął z tego forum wiec nie dawno a 2 to w wieku 15-17 lat raczej wielkiej masy nie ma nikt wieć okej, ważne ze ją teraz ma. nie ma sensu sie teraz zastanawiać czemu waży tyle i czy klamie czy nie, zadał pytanie i podstawowe info o sobie i jest wporzo.
po 2latach spokojnie mozesz zrobic cykl na mono i dawkowanie takie jak 2 posty wyżej będzie okej,
nom ta diete to dopiero od 2 mieschów xD ale przytylem jeszcze dzieki gainerowi w 2 misiace 6 kg xD wiec chyba dobrze ... a tak to ja trenuje juz od 4 lat kajakarstwo lecz teraz sie sezon skonczył ... . a cos do tego mono moze dodać ?? chciałbym moze jakies przedtreningowe odzywki ...
argininę sobie zapodaj, boostery większość zawiera już kilka rodzajów krety wiec ja bym zostawił na później.
arginine i nic wiecej ??a jakieś bcaa ??
BCAA przedtreningowym nie jest. nie jest też konieczne na masie. choć sm stosuje wiec jak nie masz na co kasy wydac to mozesz sobie kupić.
wiem ze nie przed treningowa no ale kolega mówił ze dobre ... ;] a ten xpand dobry jest wracajac do ty przed treningowych ... ??
Dobry, ale myślę że teraz Ci nie jest potrzebny :) zostaw go sobie na później
Tak jak ktoś wyżej napisał jak chcesz to daj sobie argininę, ale też myślę że niekonieczne tak bardzo :)