PDA

Zobacz pełną wersję : Mój pierwszy skromny zestaw po dlugiej przerwie

Geryon
25-12-09, 22:00
Witam , jak juz pisalem w innych tematach po długiej przerwie wracam na siłownię.

Nie wskakuje odrazu w jakieś odżywki jednak pytanie do Was co powinien braćna początek?

Na pewno bede regulował dietę gainerem jestem prawie w 100% pewny ze kupie mass xxl co Wy na to?

Do tego myślałem o L-Karnityna,ZMA, HMB,BCAA, Witaminy ale czy to nie za dużo jak na poczatek?

Ogolnie plan będzie masowy, jednak będę intenswynie robił aeoroby i staral sie spalić tłuszcz który mam na brzuchu. Ale poki jest zima to zdecydowałem sie na masowy a nie na redukcję. Wiadomo z tłuszczu nie mięśni wiec aeroby będą złużyć tylko spaleniu tego co mi osiadł na brzuchu.

m@bi
25-12-09, 22:04
mass xxl DObra sprawa

Mam podobna sytuację co ty :) Powróciłem po rocznej przerwie szczerze przez 3 miechy nic nie biore dopiero od stycznia chcę zaczac MONO. Na twoim też bym odłozył wszystko na bok ( poza gainerem jeśli kula diete) i wrócisz spokojnie do tego co było przed przerwą. a potem zaczał od Mono i dalej leciec z koksem ;q

Geryon
25-12-09, 22:07
hehe, gainerka nie odpuszczę własnei dla tego że z dietą nei jest tak rewelacyjnie, owszem jest jaka jest utrzymywać ją będę ale mogę mieć braki.

Tak samo jak Ty myślałem o tym żeby tak przez miesiac bądź dwa potrenować i wrócić do "wprawy" dopiero później zacząć coś wiecej, jednak naczytałem się , że to co wyzęj napisałem nie bedzie złe na początek

m@bi
25-12-09, 22:11
Może i tak ale moim zdaniem szkoda kasy bo wrócisz w mgnieniu oka do tego co było przed przerwą tylko i wyłącznie z dieta. Jesli masz duzo kasy to owszem ale nie wiem czy jest sens.

Geryon
25-12-09, 22:20
nie no to w taim razie pewnie zrobie jak mówisz. Zostanę przy gainerku tylko.

A jesli chodzi o kasę to czy ktoś w dzisiejszych czasach może powiedzieć ze ma jej dużo? I , że nie ma co z nią robić? ;)

m@bi
25-12-09, 22:25
Raczej to jest tak jesli można wrócic do tego co było za free to po co wywalać 200 zł :D

Geryon
25-12-09, 22:34
a myslisz ze taka L-Karnityna lub jakiś lekki wspomagacz spalania nie jest potrzebny? Niestety narosla mi oponka tluszczowa i zalezy mi aby ona zniknęła.

m@bi
26-12-09, 09:15
Ja jestem surowo nastawiony na wszelkie spalacze, Dobra dieta, różnorodne areoby i powinno być dobrze :)

MolderDist
26-12-09, 14:38
Witam , jak juz pisalem w innych tematach po długiej przerwie wracam na siłownię.

Nie wskakuje odrazu w jakieś odżywki jednak pytanie do Was co powinien braćna początek?

Na pewno bede regulował dietę gainerem jestem prawie w 100% pewny ze kupie mass xxl co Wy na to?

Do tego myślałem o L-Karnityna,ZMA, HMB,BCAA, Witaminy ale czy to nie za dużo jak na poczatek?

Ogolnie plan będzie masowy, jednak będę intenswynie robił aeoroby i staral sie spalić tłuszcz który mam na brzuchu. Ale poki jest zima to zdecydowałem sie na masowy a nie na redukcję. Wiadomo z tłuszczu nie mięśni wiec aeroby będą złużyć tylko spaleniu tego co mi osiadł na brzuchu.

Nie da się robić mase jak Ty chcesz robić i palić zmagazynowany tłuszcz bez wspomagania farmakologicznego, niestety. Jak chcesz robić areoby to ok ale raczej w celu nie przybierania następnego fatu. W takim wypadku przyda się dobry antykatabolik jakim jest bcaa, np. Bcaa Xtra z Activlaba w dużych dawkach spełni role, hmb nie kupuj - nie warto!. Witaminy i minerały warto brać cały czas.

l-karnityna zależy czego od niej oczekujesz tak naprawde na tym etapie?

Geryon
26-12-09, 21:26
tak też pomyślałem, że spalanai i masa nie idą razem w parze. Jedyne co chce osiagnąć to spalić trochę tłuszczu z brzucha wiec nie bede spalał dużo, także od L-karnityny bym oczekiwał pomocy w tym:)

Czyli jednym słowem wspomogę to spalanie BCAA Witaminy oraz l-karnitynę. Karnitynę stosowałbym okolo miesiaca. Bo nie chce zbyt duzo tego spalić.

MolderDist
27-12-09, 01:30
Kolego, a więc najpierw spal, jak tak chcesz i zacznij etap masy.

Bo aby była masa to jednak potrzeba kalorii na plusie

A do redukcji tłuszczu potrzeba kalorii na minusie, aby energi czerpana była właśnie z tego tłuszczu z brzucha ;-)

l-karnityna może pomóc napewno w cięśzych trening, ale typowego spalania nie oczekuj.