Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dieta do oceny dla świeżaka

Geryon
25-12-09, 20:11
Witam jak juz opisywałem to w innym temacie miałem sporą przerwę na siłowni , teraz wracam i szykuje wszystko od początku.

Zapodaje dietędo oceny:

Śniadanie 7.00

Płatki MUSLI + zimne mleko + szklanka wody pomarańczowej niegazowanej ŻYWIEC - nie lubie i nie polubie owsianki wiem ze to by bylo lepsze jednak nie bede tego jadl na sile nie bede robił tego wbrew sobie.

II Śniadanie 9.40 - przerwa w pracy

Tutaj posilek jest zróżnicowany

"Warzywa na patelnię" z piersią z kurczaka + napój (woda, sok) lub sałatki ( z tuńczyka, gyros, warzywna) lub kanapki oczywiscie ciemne pieczywo wraz z warzywami , wendlina indyczka

Przekąska przed siłownią 16.30

Jakiś napój węglowodanowy + twaróg lub tuńczyk lub kanapki

Obiad po treningu 18.00

Główny posiłek

tutaj jest różnie , wieprzowina, wołomina, w szczegolnosci piersi z kurczaka najczęściej z ryżem lub makaronem , żadziej z ziemniakami.

Kolacja 21.00

Tuńczyk , sałatka , jajka , twaróg.

ogólnie rzecz biorąc chodzi mi o ocene potraw bo nie bede jadl schematycznie ze codziennie bede jadł to samo, bede sie starał utrzymywać odpowiednią ilośc kalorii w posiłkach jednak nie twierdze ze nie bede powiedzmy na snaidanie jadl tunczyka a na kolacje płatków (aczkolwiek tego raczej nie zrobie) :)
Również nie będę robił rewolucji w domu w sensie ze tylko piersi z kurczaka nic wiecej, musze sie podstosować jeszcze do innych osobników domu (jednak to oni raczje do mnei sie stosują , bo jedza to co wyzej napisałm jesli choodzi o obiad oczywiscie)

Spis posiłków którę będe spożywał:

1.Sałatki

- tuńczyka
- warzywna
- indyka
- gyros

2. Obiady

-Wieprzowina
-Wołomina
-Ryby
-Pierś z kurczaka

3. Reszta

- Twarogi
- Serki topione
- Jogurty
- Kefiry
- Mleko
- Jaja

4. Picie

- wyżej wymienione jogurty, kefiry,mleko
- soki - wieloowocowe, pomarańczowe
- woda - firmy ŻYWIEC (smakowa ) [ Pomarańczowa, Cytrynowa]

Coś podpowiecie?

Wszystkie braki w diecie będe uzupełniam gainerem , nad którym jeszcze myślę , ale pewnie będzie to MASS XXL

jaca666
25-12-09, 20:25
Nie podajesz ilości danego produktu...
A od 9.40 masz przerwę do 16.30?

Geryon
25-12-09, 20:32
cięzko powiedziec jaka będzie tego ilośc taka zebym się najadł...

Jesli chodzi o przerwę to nie mam kolejną przerwę o godzinie 13 w pracy wtedy też zjem coś z wyżej podanych produktów.

Ilość hmmmm - kanapki to okolo 3 bułek grahamek

sałatki - to mieseczka okolo pewnie 150-200 moze troche wiecej gram
sereki , twarogi też okolo 150g , soki i napoje to 250ml.
obiady , jesli chodzi o piers z kurczaka to pewnie zjadam cała do tego torebka ryżu
inne mięsa to zależy w jakiej postaci , w postaci kotlecików , sznycli duszonych czy innej jeszcze.
Jogurty lub kefiry itp to raczej po jednym jogurcie czy fefirze podejrzewam ze jest to tez 250ml.

hans87
26-12-09, 10:49
te sałatki z tuńczyka, sałaty czy gyros sam sobie bedziesz przygotowywał?

Geryon
26-12-09, 10:54
tak wszystko przygotowywuje sam

takie sałatki skałdają sie głównie ze świezo gotowanych warzyw , danego rodzaju mięsa do sałatki , tuńczyka lub gyros lub jeszcze sałatka z indyka, majonez kilka przypraw dla smaku.
równiez tuńczyk z ananasem. Na daną porcje przewiduję mała muszkę tuńczyka to tak jakby Twoje kolejne pytanie bylo o ilość :)

hans87
26-12-09, 10:57
no podziwiam;) ja jesli chodzi o przygotowywanie takich potraw to jestem leń, bo za duzo mi to czasu zajmuję ;\ ale moze w nowym roku zmienie się ;-)

Geryon
26-12-09, 11:01
tak wiesz co ale jak zrobie sobie wiekszą porcję powiedzmy w niedziele tak mi starczy na 3 dni. A w pracy niestety trzeba troche pojesc :P