Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Powrót po długiej przerwie.

Geryon
25-12-09, 12:08
Witajcie rodacy. X czasu temu trenowałem na siłowni sporo czasu jednak czas gdy beztroskie życie ucznia poszło w zapomnienie a realna rzeczywistość dorosłego pracującego a niekiedy charującego jak wół faceta stała się faktem stanęła mi na przeszkodzie w dalszych treningach.
Sam zorganizowalem sobie domową siłownię, a mianowicie posiadam tam:

Ławeczkę
Ławeczkę do brzuszków
Modlitewnik
Atlas z wyciągiem dolnym i górnym oraz rozwiętkami
Hantle, gryfy łamane i proste

Pierwsze pytanie moje to jaki jeszcze sprzęt powinien dokupić by moja własna siłownia była dosyć dobrze wyposażona.

Teoretycznie powinno sie trenować 3x tyg co 2 dni - z tym moze być problem , czy jest to konieczne by trenować co dwa dni. Nie wiem jeszcze dokłądnie ale dni które będe miał wolniejsze to pewnie bedą poniedziałek , wtorek , czwartek , ewentualnei niedziela ale niedziela to niedziela nie wiem czy osoby mieszkające nad moją siłowniabędą zachwycone ze stukam i pukam ciężarami chociaz to nie jest wiekszy problem. :)

Następnym dylemat to taki co mam trenować, 175cm i 80kg , ogolnie rzecz boorąc mam troszkę oponki :) chciałbym ją zrzucić ale za to nabrać masy mięśniowej. Póki co nie biorę pod uwagę supli bo chce wyciągnąć z siebei max tego co mogę mieć bez supli i dopalczy.

Jak pogodzić zrzucanie oponki z brzucha i mase?

Na siłowni posiadam jeszcze rowerek stacjonarny i skakankę.

Proszę o jakieś porady w tym jak to wszystko pogodzić.

Jak tutaj pomożecie to będe układał trening i dietę też wrzucę do oceny ale póki co zacznijmy od początku :)

GhosT
25-12-09, 12:32
Cześć i wesołych świąt przede wszystkim :happy:

Co do siłowni, to ogólnie rzecz biorąc na sam początek masz to, czego Ci trzeba, ewentualnie możesz do tego dokupić drążek, bo nie widziałem, żeby pisało.

Co do tego treningu, to owszem jest pewien okres odpoczynku, ale myślę, że jeśli umiejętnie ułożysz plan tak, aby grupy mięśniowe były odpowiednio wykorzystywane to myślę, że trening z dnia na dzień jest realny.

Oponka? Aeroby + dieta redukcyjna + jak sądzę trening rzeźby ...
Rowerek i skakanka na pewno się przyda.

Zdecyduj co najpierw, oponka czy masa bo jedno z drugim nie idzie w parze, a jednocześnie nie da się tego wykonać.

Podsumowując czytaj forum, pytaj czego nie wiesz i bierz się za machanie :lol:

Geryon
25-12-09, 12:39
wsumie jak będe redukował oponkę to boje sie ze stanęsie ogólnie "szczupakiem" jestem ogolnie szczupły wiec chyba zdecyduję sięna masę początkowo, do tego bede robił aoroby i brzuch 2x tyg głównie skośne brzucha mi "przeszkadzają" po powrocie z dzisiejszego dnia świąt naskrobie szczegółowo trening.

Na początek bym chciał coś takiego:

Pon

Klatka , Bic , Przedramię + AOROBY po treningu rowerek i skakanke w tej chwili tylko to mam

Wto

Plecy Tric Brzuch

Czwartek

Barki , Brzuch , Nogi + AOROBY po treningu rowerek i skakanke w tej chwili tylko to mam

mutant
27-12-09, 15:51
Na początek bym chciał coś takiego:

Pon

Klatka , Bic , Przedramię + AOROBY po treningu rowerek i skakanke w tej chwili tylko to mam

Wto

Plecy Tric Brzuch

Czwartek

Barki , Brzuch , Nogi + AOROBY po treningu rowerek i skakanke w tej chwili tylko to mam

zamien czwartek z wtorkiem , tylko aero zostaw na czwartek , po nogach to raczej nie poszalejesz na aerobach ( rowerek i skakanka )