Geryon
25-12-09, 12:08
Witajcie rodacy. X czasu temu trenowałem na siłowni sporo czasu jednak czas gdy beztroskie życie ucznia poszło w zapomnienie a realna rzeczywistość dorosłego pracującego a niekiedy charującego jak wół faceta stała się faktem stanęła mi na przeszkodzie w dalszych treningach.
Sam zorganizowalem sobie domową siłownię, a mianowicie posiadam tam:
Ławeczkę
Ławeczkę do brzuszków
Modlitewnik
Atlas z wyciągiem dolnym i górnym oraz rozwiętkami
Hantle, gryfy łamane i proste
Pierwsze pytanie moje to jaki jeszcze sprzęt powinien dokupić by moja własna siłownia była dosyć dobrze wyposażona.
Teoretycznie powinno sie trenować 3x tyg co 2 dni - z tym moze być problem , czy jest to konieczne by trenować co dwa dni. Nie wiem jeszcze dokłądnie ale dni które będe miał wolniejsze to pewnie bedą poniedziałek , wtorek , czwartek , ewentualnei niedziela ale niedziela to niedziela nie wiem czy osoby mieszkające nad moją siłowniabędą zachwycone ze stukam i pukam ciężarami chociaz to nie jest wiekszy problem. :)
Następnym dylemat to taki co mam trenować, 175cm i 80kg , ogolnie rzecz boorąc mam troszkę oponki :) chciałbym ją zrzucić ale za to nabrać masy mięśniowej. Póki co nie biorę pod uwagę supli bo chce wyciągnąć z siebei max tego co mogę mieć bez supli i dopalczy.
Jak pogodzić zrzucanie oponki z brzucha i mase?
Na siłowni posiadam jeszcze rowerek stacjonarny i skakankę.
Proszę o jakieś porady w tym jak to wszystko pogodzić.
Jak tutaj pomożecie to będe układał trening i dietę też wrzucę do oceny ale póki co zacznijmy od początku :)
Sam zorganizowalem sobie domową siłownię, a mianowicie posiadam tam:
Ławeczkę
Ławeczkę do brzuszków
Modlitewnik
Atlas z wyciągiem dolnym i górnym oraz rozwiętkami
Hantle, gryfy łamane i proste
Pierwsze pytanie moje to jaki jeszcze sprzęt powinien dokupić by moja własna siłownia była dosyć dobrze wyposażona.
Teoretycznie powinno sie trenować 3x tyg co 2 dni - z tym moze być problem , czy jest to konieczne by trenować co dwa dni. Nie wiem jeszcze dokłądnie ale dni które będe miał wolniejsze to pewnie bedą poniedziałek , wtorek , czwartek , ewentualnei niedziela ale niedziela to niedziela nie wiem czy osoby mieszkające nad moją siłowniabędą zachwycone ze stukam i pukam ciężarami chociaz to nie jest wiekszy problem. :)
Następnym dylemat to taki co mam trenować, 175cm i 80kg , ogolnie rzecz boorąc mam troszkę oponki :) chciałbym ją zrzucić ale za to nabrać masy mięśniowej. Póki co nie biorę pod uwagę supli bo chce wyciągnąć z siebei max tego co mogę mieć bez supli i dopalczy.
Jak pogodzić zrzucanie oponki z brzucha i mase?
Na siłowni posiadam jeszcze rowerek stacjonarny i skakankę.
Proszę o jakieś porady w tym jak to wszystko pogodzić.
Jak tutaj pomożecie to będe układał trening i dietę też wrzucę do oceny ale póki co zacznijmy od początku :)