Zobacz pełną wersję : Gainer
Jaki Gainer polecacie na zwiększenie masy ? Brałem Hi tec super mass 4kg przytyłem 5 kg. To dobrze ?
Gainery z jak największą ilością węglowodorów dają efekt "chudzielcom" ?
Na zwiększenie masy to diete polecamy .
A suple typu gainer to żarcie w proszku gorszej jakości .
Osobiście kiedyś jadałem Mutant Mass'a w miare dobry ,
Jak masz więcej sosu rozglądnij się za jakimś Bulk'iem np. Hard Mass ,
Najlepsze wyjście to białko + węgle z diety ...
Tu masz polecane i sprawdzone :
- http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=6440
Gainery z jak największą ilością węglowodorów dają efekt "chudzielcom" tak ?
w ogołe na sucharów to gainery dają przyrost wagi bo łatwo dobiają kcal.
jednak bądz pewien że ta masa nie będzie najczystej jakości,.
ainery z jak największą ilością węglowodorów dają efekt "chudzielcom" tak ?
węglowodorów hmm, jeśli chodzi o węglowodany to dają one paliwo ale nadmiar zostaje odłożony w postaci tłuszczu.
w ogołe na sucharów to gainery dają przyrost wagi bo łatwo dobiają kcal.
jednak bądz pewien że ta masa nie będzie najczystej jakości,.
węglowodorów hmm, jeśli chodzi o węglowodany to dają one paliwo ale nadmiar zostaje odłożony w postaci tłuszczu.
Sory chodziło mi własnie o węglowodany. Błąd
Tak jak Sosna powiedział jak za duzo wegli to odkładaja sie w postaci tłuszczu lub też wody podsórnej. Jak jest zle złożona dieta tz. jak jest w niej za duzo weglowodanow to bedziesz miał wrazenie ze rosniesz a bedzie to tak naprawde woda pod skórna a nie masa miesniowa i twoim przypadku z gaynerem hi tec było tak samo. Nie mozliwe zebys nabrał 5kg massy miesniowej na tym proszku. To jest gayner słabej jakosci.
A jak chodzi ci o wegle to kup sobie carbo!
A jak chodzi ci o wegle to kup sobie carbo!
Ale czy po tym nabiore masy ? jeżeli zebrała mi się woda pod skórą to gdy przestałem brać powinienem wrócić do wcześniejszej wagi tak ? Waga zdobyta tym gainerem nie spada mi.
To nie jest tak ze naszła ci sama woda. Woda,tłuszcz i miesnie ale nie same miesnie rozumiesz?
I wiedz ze odrzywka całej sprawy nie załatwi.
Jak to co?
DIETA DIETA i jeszcze raz DIETA !
Ludzie kórwa czy do was nie dociera że w tym sporcie dieta to podstawa. Jak jest dobra dieta to odrzywki nie sa potrzebne a słuza one do uzupełnia braków w diecie.
Akurat ja nie mam możliwości za bardzo by przestrzegać diety. Dlatego szukam odżywki która jak najlepiej mi uzupełni braki w diecie.
nie ma takiej niestety. zacznij jeść
Akurat ja nie mam możliwości za bardzo by przestrzegać diety. Dlatego szukam odżywki która jak najlepiej mi uzupełni braki w diecie.
W kulturystyce dieta jest po prostu konieczna ....
Czego ci dokładnie w niej brakuje ?
teraz szamam Hard Mass'a i zadowolony jestem ..
Nie mam możliwości by jeść rybkę unikać tego tamtego. Jem co się da w jak największych ilościach, nie unikam tanich wędlin czy wieprzowiny. Bo poprostu to jest w lodówce to biorę to i jem.
AnalTerror
26-12-09, 21:13
Plaro, rozumiem Cie z stu procentach. Mam to samo co ty. Np. w przykładowej diecie jest napisane że rano o 7 mam jeść kurczaka, makaron i 10ml oliwy z oliwek O.o? Lub do o godzinach w których jestem w szkole mam żreć chudy twaróg i rybę w wodzie. Sory, ale nie mam takiej możliwości. Ale teraz ostro pracuje nad realna dietą. Jak będzie gotowa na pewno się pochwalę;)
sory za off topa.