Zobacz pełną wersję : Trądzik...
Witam... mam taki nietypowy problem mam troszke na twarzy trądzika a nigdy nie brałem koksów... gdy zaczełem ćwiczyć zaczeły obskakiwać moje całe plecy .... mam ich strasznie dużo... czy spotkał sie już ktoś z takim problemem ?... Dzieki za pomoc :(
to normalne tzw tradzik kulturystyczny czy jakos tak. Pewnie jakas diete tez masz lepsza niz przed cwiczeniami bogatsza w wegle i bialko a to tez moze byc przyczyna :) Proponuje zakupic cynk w tabletkach i jakas masc na syfy np Benzacne.
ja stosuję na mordę srebro koloidalne i wodę toaletową (alkohol).
mi tylko to pomaga... jakieś maści i inne gówno nawet tego nie ruszyły...
misiu, tendencja do trądziku jest dziedziczna akurat, coś może to jedynie pobudzić.
i nie mowa tu o pojedynczych krostkach, ale o obfitym trądziku jak tu kolega napisał.
mój wujas miał cale barki i plecy tak... a nie trenował, szczypior.
zanim zaczałem cwiczyć miałem jakies tam pojedyńcze krostki, od rozpoczenia zaczęlo mi wyskakiwać mnóstwo na plecach. teraz już jest lepiej i gdyby nie te przebarwienia było by super. Dobry dermatolog. bo do państwowych nie warto, byłem 2x i baba mniej ode mnie wiedziala.
Sosna91 a co tobie przepisała ?
po około 6miechach jak zaczałem cwiczyć i mialem juz sporo syfów na plerach poszedłem do dermatologa, wypisała mi Tetralysal antybiotyk, brałem 2 miechy pozniej był wakacje. mało dawał jak go brałem, po odstawieniu wróciło. ale przez wakacje wiadomo słońce troche to zatuszowało. po wakacjach zaczłęo wracać ale zaczłąem brać 60mg\ed cynku i przestało mnie wysypywać. brałem ponad 3miesiace tyle cynku czasem 90mg nawet. aktualnie biore tylko witamin i mam pare masci jak cos wyskoczy. generalnie jest żle, na plecach. czasem coś ale nie jest źle. na twarzy też mało. ale we włosach mam od gumy do włosów i kurde musze ograniczać stawianie ich.
własnie ja tez stawian na zelu ale nie mam z tym problemu... troche na policzkach mam a na pelcach to nawet nie mowie :(( a co do włosów to kupuje zel z " TAFT Power Gel Extreme " bardzo mocny jak guma i mi sie syfy nie robia od tego :) pozdrawiam dzieki za pomoc
hmm ale powiem Ci że uzywam gumy z tego względu że się nie błyszczy ani nic, wygląda wmiarę natutalnie, a jak używałem żelu joanny z brylantyną to tak średnio mi sie podobało. tzn na impreze okej ale do sql średnio. fakt faktem zatyka mi pory i wywala krosty a nie któe pozniej wyskakuje na rogu czołajak sie włosy kończą bo tak na twarzy to nie mam.
niestety trzeba z tym żyć poki co..
dodam jeszcze że nie pakuj sie w antybiotyki, no chyba ze rzeczywiscie masz masakre na plecach i nic nie pomorze to zawsze lepiej jak chociaz przez okres brania będzie go mniej.
Murzyn 42cm
27-12-09, 22:18
sorrka ze nie zorientowany jestem ale jakie sa dobre witaminki na zapobieganie tradzikowi lub na walke z nim i odrazu napiszcie jakie wy stosujecie vitaminki przy codziennych cwiczeniach,kabiec b6 czy cos?
cynk w tabletkach i dobry sok marchowiowy w kartonie i będzie napewno lepiej
polecam mydło protex kosztuje 2zł i działa, lepsze to niz jakieś chemikalia za 30zł