Zobacz pełną wersję : co do kreatyny?
Witam co byście dorzucili do kreatyny L-glutamine czy też BCAA lub jedno i drugie?
jedno i drugie i do tego dextroza :smile:
O szklana kulo, powiedz nam co dla tego osobnika będzie najbardziej odpowiednią suplementacją, uwzględniając staż treningowy, ilość posiłków, ich aminogram i stężenie związków odżywczych, masę ciała oraz rodzaj bieżącego cyklu treningowego.
mam 2lata stażu 183cm 85kg
[ Dodano: 20-01-2007, 21:16 ]
ups zapomniałem grubo ponad 20lat :cry:
on chciał sie dowiedziec co brac do kretyny a nie czy i co brac :wink:
Jeżeli chodzi o trening i dietę to mam trochę pojęcia gdyż trenowałem już wcześniej 2lata :mrgreen: Także myślę że nie muszę pisać co jem i jak często jem. :wink:
OK, ale samo pytanie "co do kreatyny" wydaje mi się troszkę mało sprecyzowane.
Co do kreatyny, żeby.
1. Polepszyć jej transport i przyswajalność ?
2. Zsynergizować działanie z innym anabolem?
3. Uzupełnić dietę tak, aby najefektywniej wykorzystać jej działaniei?
5. Jestem w trakcie cyklu na masę.
6. Jestem w trakcie cyklu na siłę.
Osobiście nie preferuję łączenia kreatyny z antykatabolikami, bo ich zastosowanie w trakcie nasycenia mięśni kretką jest mało efektywne i niegospodarne budżetowo :]
Przykładowa suplementacja diety w czasie cyklu na masę.
1. Monohydrat kreatynki
zawsze z sokiem (wyrzut insuliny) +
2g tauryny do każdej porcji ( polepsza transport)
2. Gainer bazujący na białku serwatkowym (zawsze po treningu)
3. Gainer bazujący na albuminach jaj (pomiędzy posiłkami)
4. Wysoko% białeczko ( nie serwatkowe ) przed snem w dni treningowe.
5. 2g tauryny na 30 minut przed treningiem (dobra koncentracja i fajny power)
6. Witaminy ze szczególnym uwzględnieneim grupy B i minerały ze szczególnym uwzględnieniem magnezu.
Co do
a) Aminokwasy rozgałęzione.
Taki izolat o wiele taniej i bez strat jakościowych najlepiej zrobić we własnym żołądku z białka serwatki.
b) Glutamina
Sprawdź sobie ile glutaminy jest w produktach pochodzących ze zbóż i pomnóż średnią ilość dziennego spożycia tego aminokwasu w zwykłych posiłkach przez koszt spreparowanych izolatów.
Pozdrawiam
Ludzie czego tak dużo komplikujecie chodzi mi o połączenie kreatyny tak że współgrało razem i ewentualnie przyniosło lepsze efekty w masie i na przykład w sile.Bez obrazy ale nie lubię osób które niby chcą pomóc a nie potrzebnie filozofują.
P.S.
Saddamus sorry ale już troszeczkę bawię się w tym sportem.
Także znam się na diecie.
Zadałem jedno krótkie pytanie a mam rozpisywać swoją dietę :shock:
Ja bym dozucił l-glutamine:) zawsze bylem zadowolony z takiego połączenia:)
Do samej kreatyny dorzuć jakiś transporter jeśli masz fundusze o oczywiście dobrze bedzie jesli dokupisz bcaa i l-glutamine może być z trecka t6 dobra i w przystepniej cenie mozesz też kupić peptyd glutaminy w zależności od tego o jakich porach chcesz ja przyjmować
rano i przed/po treningu l-glutamina podczas dnia i na noc peptyd Pozdrowiona :wink: