Zobacz pełną wersję : słodzik z biedronki
mefisto888666
23-12-09, 21:16
[Witam, ostatnio znalazłem słodzik w biedronce
skład
cyklaminian sodu E952, sacharynian sodu E954, wodorowęglan sodu E500ii, regulator kwasowości E331
Czy srodek ten jest szkodliwy, czy tez moge zarzywac go bez obaw?
Pozdrawiam
Nie lepiej słodzić miodem ?
ja by najmiej tak robie , jeszcze jak masz własnej roboty to wogule super .
E952,E954,E500,E331 w miodzie tego nie znajdziesz .
mefisto888666
23-12-09, 21:28
Chodzi zeby bylo malo kaloryczne, bez wegli itp i jak najmniej szkodliwe i mogl tego uzywac bez ograniczen
Jaca kupuje słodzik w biedronce, 1200 piguł za 5 zł i chyba nie narzeka. Słodzik wydaje się być wporządku, nie ma aspartamu...
mefisto888666
23-12-09, 23:59
Fajna sprawa z tym slodzikiem, dzisiaj naprawde popilem sobie zielonej z cytryna i slodzikiem, zastepuje slodycze;]
Jednak nadal czekam na opinie odnosnie szkodliwosci...
Wiadomo, do bialek tez pewnie dodaja akies slodziki, nie bylyby takei smaczne;]
ja mam wyjebkę na słodziki. jak będę redukować to już wolę nie słodzić. a jeszcze jak są te z aspartamem to już w ogóle ..... powyższy jednak ma chemii w ciul i ja w to wbijam. jak chcesz rób ;)
mefisto888666
24-12-09, 00:18
Wbijasz?Tzn bedziesz kupowal?
Wbijasz?Tzn bedziesz kupowal?
nie. wbijam ogólnie w słodziki. o to kaman ;) ale każdy robi jak uważa. u mnie na półce nigdy nie było i mam nadzieję, że nie będzie słodzika.
IMO
Nie slodzic/miod.
Slodziki to scierwo bot u zmniejszysz kalorycznosc diety a tu pierdol.. co innego wiec wiesz jak tam wolisz;p
Czytałem ostatnio test który robiła jakaś klientka, która zajmuje się żywieniem i wypowiadała się, że słodzik jest gorszy od zyczajnego cukru, ponieważ jest przetważany chemicznie i już lepiej słodzic normalnym cukrem.
Czytałem ostatnio test który robiła jakaś klientka, która zajmuje się żywieniem i wypowiadała się, że słodzik jest gorszy od zyczajnego cukru, ponieważ jest przetważany chemicznie i już lepiej słodzic normalnym cukrem.
ale zwykły biały cukier też jest do dupy bo jest zanieczyszczony przez chemiczne oczyszczanie. lepiej już brązowy, który jest jednak troszkę mniej słodszy.
ta miód taki co w markecie kupujesz to jest syf i sam cukier więc przestańcie
teraz wszystko jest przetwarzane koksowane itp chyba że masz swoje gospodarstwo i nie używasz pestycydów, kury jedzą robale i ziarenka itp. Tak więc jak macie takie problemy top najlepjej nic nie jedzcie.
slim shady
25-12-09, 11:31
mowa o nie przetworzonym miodzie
no chyba że masz kogoś kto jest pszczelażem bo tak to raczej same oszukane
ta miód taki co w markecie kupujesz to jest syf i sam cukier więc przestańcie
teraz wszystko jest przetwarzane koksowane itp chyba że masz swoje gospodarstwo i nie używasz pestycydów, kury jedzą robale i ziarenka itp. Tak więc jak macie takie problemy top najlepjej nic nie jedzcie.
poczytaj trochę o miodach i normach UE to trafisz na miód a nie gówno.
jak będziesz wiedzieć co to krystalizacja to wróć do wątku ;)