Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pas do MC

wujek_drut
23-12-09, 00:41
Robię martwy ciąg 60kg i ludzie na siłowni radzą mi założyć pas. Czy jest konieczny?
Bo jak bede pas nosił to chyba siły nie nabiore, bo pas wszystko za mnie zrobi?
Co prawda czuje już taki lekki ból w lędzwiowym, ale rozgrzewke robie zawsze.
To jak robić z pasem czy bez?
A drugie pytanie czy można rozciagać dolną część pleców?

mtm
23-12-09, 00:43
R

:yawn:

Jeśli sam czujesz że potrzebujesz pas , to go noś .

Bull2
23-12-09, 00:44
bo pas wszystko za mnie zrobi?

doloz 100kg i odpowiedz sam sobie
jak masz pieniadze to kupuj szybko

D3
23-12-09, 00:51
Przepraszam, ale jaki jest twój max w martwym? Nawet 3 cyferek nie ma, więc nie ma sensu bawić się w pas.

K***A LITOŚCI...

Bull2
23-12-09, 00:55
Przepraszam, ale jaki jest twój max w martwym? Nawet 3 cyferek nie ma, więc nie ma sensu bawić się w pas.

K***A LITOŚCI...

jak sie ma problemy z kregoslupem to przy MC 1kg wypadaloby nosic

wujek.maciek
23-12-09, 01:07
chyba sobie kolego drucie jaja robisz... jesli w pasie dobrze wygladasz, to mozesz w nim chodzic, fotki jakies porob... ale pod katem treningu, to nie wiem czy jest sens go zakladac, do powiedzmy, 3 pierwszysch serii. ja stosuje do ostatniej, najciezszej. b. dobrze, ze sie rozgrzewasz, mam nadzieje, ze solidnie... skup sie na technice, angazuj nogi schodzac dupskiem nisko, a nic nie bedzie cie bolec. oczywiscie to wszystko przy zalozeniu, ze nie masz zadnych przeciwwskazan...

np. wiszenie na drazku

pozdro

fallenursus
23-12-09, 01:09
A drugie pytanie czy można rozciagać dolną część pleców?

http://www.youtube.com/watch?v=Aag2g9GvED4

D3
23-12-09, 01:11
jak sie ma problemy z kregoslupem to przy MC 1kg wypadaloby nosic

1. Zależy jakie się ma problemy z kręgosłupem.
2. Nawet jeśli się ma te problemy z kręgosłupem to się robi mc z małym ciężarem, ale bez pasa.

wujek_drut
23-12-09, 02:02
http://www.youtube.com/watch?v=Aag2g9GvED4

A mozna tak rozciągać, że sie skłony w przód robi?

fallenursus
23-12-09, 02:18
sklony wiecej nogi rozciagaja niz plecy.

kubaCK
23-12-09, 13:00
1. Zależy jakie się ma problemy z kręgosłupem.
2. Nawet jeśli się ma te problemy z kręgosłupem to się robi mc z małym ciężarem, ale bez pasa.
a niby czemu bez pasa??? mnie plecy jebia potem tydzien. do autora rob w pasie....

D3
23-12-09, 14:33
Jak cię plecy bolą tydzień to albo:

- robisz niepoprawnie technicznie
- robisz poprawnie technicznie, a twoje plecy wymagaja takiego okresu regeneracji

Jakby robienie z pasem i bez pasa nie miało żadnego znaczenia to każdy by robił w pasie. Stosując pas hamujesz rozwój mięśni wewnętrznych brzucha (stabilizacja kręgosłupa). Podobnie jest z paskami czy hakami... nie ćwiczysz wtedy mocnego uchwytu i go osłabiasz poniekąd. Warto o tym wiedzieć.

kubaCK
23-12-09, 14:54
wole wolniej niz potem garbaty chodzic.

D3
23-12-09, 15:09
Twoja wypowiedź do mojej ma się jak pięść do nosa. Garbaty to ty możesz być na starość nawet nie chodząc na siłownię i nie robiąc żadnych ćwiczeń.
Najpierw się dowiedz czemu służą takie ćwiczenia jak mc i po co tak właściwie jest pas, a potem się wypowiadaj. Nigdy w odwrotnej kolejności :)

kubaCK
23-12-09, 15:34
buzioleeee:whistle: