Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jak zmienić plan 4 dniowy na 3 dniowy?

wujek_drut
23-12-09, 00:35
Mam taki 4 dniowy trening.
Pon Klata barki
Wt plecy
Czw bic + tric
pt nogi

Chciałbym go zamienić na 3 dniowy. Jak najlepiej to połączyć? Bo poprostu nie daje rady, 4 dni to za dużo, męczące bardzo a do tego drożej wychodzi karnet i bilety na siłke.

pure
23-12-09, 08:32
Trening powinieneś ułożyć pod siebie, więc metodą prób i błędów sam zdecyduj co z czym robić. Nie opieraj się na wyssanych z palca opiniach, to ty powinieneś znać swoje ciało i organizm najlepiej, więc kto będzie w tym temacie lepszym doradcą. Obserwuj reakcję na trening, wyciągaj wnioski, wprowadzaj zmiany, a w niedługim czasie optymalnie dobierzesz ćwiczenia pod siebie. Jezeli nie wyrabiasz 4 razy w tygodniu to na początek przy 3dniach/tydzien możesz po prostu wydłużyć czas trwania pojedynczego treingu załóżmy o pół godziny, co pozwoli ci bez zwiekszego obciazenia organizmu wejsc w nowy cykl.

hans1237
23-12-09, 08:46
P-R-O-S-T-O

P klata bic

S plecy tric

P barki nogi

lub

P klatka nogi

S bic tric

P barki plecy

fallenursus
23-12-09, 20:23
albo hardcore
klata/plery
nogi/bary
bic/tric

hans1237
23-12-09, 22:07
klata plery robiłem ok 4 tyg i powiem szczerze ze miękkie jajo jestem,nie dałem rady

fallenursus
23-12-09, 22:11
a podobalo sie? ile cwiczen na partie i jakie? ja wiecej jak 6 tyygodni tego nie pociagne, ale to 3 dni przerwa 1 , i 3 dni zawsze robie. 2x na tydzien kazda partia..

hans1237
23-12-09, 22:19
podobało sie w huj,ale z czasem zauważyłem ze nie jestem w stanie zrobic dobrego treningu np klaty bo plecy mne wykończyły,

robiłem tak
klatka
-wycis płasko
-wycis skos
-pompki poręcze
-rozpiętki

plecy

-drązek
-wiosło
-mc