Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Od czego zaczynać?? Mam 15lat

magnum1992
14-01-07, 01:50
Siemka. Od niecałego miesiąca chodze na siłke. Wszystkie moje dane macie w moim opisie. I mam pytanko jakie brać odżywki? Kolega mi poleca NO-XPlode. A jak wy myślicie?? Z góry dzienx za odpowiedz :)

CreativePL
14-01-07, 02:10
a ja polecam pocwiczyc jeszcze 5mce i dopiero zabrac sie za odrzywki, a w miedzyczasie cwiczyc pozadnym treningiem i przestrzegac porzadnej diety

magnum1992
14-01-07, 02:32
Ale właśnie od pocżatku chce brać jakieś odżywki, to co najlepiej mi sie wydaje że jakieś kreatyny ale jakie ? I co jeszcze? A i jaka dieta ??

bejnar
14-01-07, 08:50
Diete na mase znajdziesz w dziale dieta.
W wieku tym nie bierz sie za odrzywki, bedziesz mial 17-18 lat nic nie bedzie Ci szlo po odzywkach to co koks?
Co do kreatyny to po 6 miesiacach cwiczen, wczesniej najwyzej Gainer.

Pozdrawiam

damiano
14-01-07, 09:58
dokladnie narazie to dieta i trening regeneracyjny.ewentualnie jak sie bardzo spierasz o te odywki mozesz sobie wziac gainera do uzupelnie nia diety.

Scott
14-01-07, 10:18
a ja slyszalem ze kreatyny nie powinno sie brac conajmniej przed 9 miesiacem rzetelngo treningu... ponadto moim zdaniem samej krety brac sie nie oplaca, chociaz pomijam juz te kwestie, musisz pocwiczyc jeszcze CONAJMNIEJ 6-7 miechow...a teraz tak jak wszysscy wyzej: najwyzej gainer i pozadna dieta. Z profilu widze ze wzrost/waga jest w odpowiednim stosunku, wiec wydaje mi sie ze powinienes utrzymac taka wage, ewentualnie ciut nabrac masy, ale starac sie w granicach jakie masz teraz bo przypuszczam ze teraz (na poczatku kariery na silce) jest wiecej tluszczyku niz "mieska" :P wiec staraj sie tym "balansowac" zeby balast zamieniac na miesien, nie tracac wagi, lub przybierajac, zeby potem przy rzezbie zrzucic i zeby nie brakowalo wagi. pzdr

Punisher
20-01-07, 16:37
Na poczatek to moze jakies białeczko ale nie za ostro...
Ale proponuje pocwiczyc najpierw na czysto(tak jak koledzy wyżej piszą, chociaż z 5 m-cy), a dopiero potem wziaść się za wspomagacze..
Pozdro

NIKOLIS 168
23-01-07, 19:11
na początku trening dobra dieta ewentualnie gainer, później weź krete a później co chcesz! :smile:

tice
23-01-07, 20:02
Ja bym ci polecał diete i do diety np Mass XXl Albo Gain bolic 6000

Prezydent_1c
23-01-07, 20:54
Jak ci juz nic nie bedzie szło na sucho to wtedy sie weż za odzywki ;) narazie dieta + gainer i bedzie b. dobrze :grin:

FAZI 48
23-01-07, 21:38
Ja polecam GAIN BOLIC 6000:

-1 kg za około 26 zł
-a 4 kg za około 95 zł
*na 100g produktu mamy 15g białka i 79,9g węglowodanów ( 0,5g tłuszczy ) warto dodac ,że ten gainer przeznaczony jest dla HARDGAINER'ów.

GAINBOLIC 6000 + D I E T A + (i ewentualnie) rozpiska ćwiczeń ... i powinno być SI :P .