Zobacz pełną wersję : Początkujący , masa
Niebawem ukończę 17 lat a ćwiczę od 1 roku.
Ważę 66 kg mam 177,5 cm wzrostu. Mój problem to mała waga. Jestem bardzo chudy. Więc chciałbym abyście mi pomogli przybrać na masie. 2 miesiące temu brałem Gainer " Hi Tec super mass" dzięki niemu przytyłem 4 kg , nie wiem czy to dobrze czy źle. Jem dość dużo ale mam szybką przemianę materii. Ćwiczę 4 razy w tyg. Na klatke , biceps , motyle i triceps. Chciałbym abyście mi pomogli wybrać jakiś suplement bym przybrał szybko na masie.
Moja przygoda z forum dopiero się zaczyna dlatego proszę o wyrozumiałość.
aby poszla masa musisz cwiczyc duze partie miesniowe o ktorych zapomniales m.in plecy, nogi. tam najwiecej miecha wejdzie przez co w krotkim czasie waga skoczy w gore :) Suplementy zbedne. Diete uloz i w razie brakow kup jakiegos gainera lub bialko.
michał, przecież motyle (najszersze) to są plecy:D co prawda, jeden rodzaj mięśni no ale jednak:D nóg brakuje, misiu wspomniał:)
a tak na poważnie, kolego dietę z nadwyżką kaloryczną i jazda:) nie ma czegoś takiego jak zbyt szybka przemiana materii... jesz za mało, albo nie to co trzeba, warto poczytać:)
dział Dieta, zapraszam:)
gainer i białko według braków w diecie:)
szerokości życzę na święta:P
motyle to malo. Tak jak wspomniales to jeden rodzaj miesni. To tak jakbys cwiczyl nogi uwzgledniajac tylko dwojki :) Troche bez sensu. Zaatakuj cale plecy, cale nogi i masa powinna pojsc jak dieta bedzie :)
A jakie polecacie gainery lub białka ? Dodam że biceps mam 33,5 , klatka 96 , pas 81 , udo 52 więc jestem chyba chudzielcem a jem już długi czas dużo i często. Gdy brałem Gainer to może dużo nie przytyłem ale efekty były widoczne. Nogi aż tak bardzo nie są dla mnie ważne, chciałbym by góra była widoczna. Ale na nogi też zacznę cwiczyć jeżeli to ma zwiększyć wage.
nie ćwicząc nóg, nie będzie dużych efektów na górze... czemu?
bo organizm jest tak zaprogramowany, że dąży do proporcjonalnej sylwetki;)
bzdura tyle ludzi znam co nóg nie ćwiczą i jakoś wyglądają.
Dopóki nie rozbiorą sie na basenie lub plaży.Są to atleci na bocianich nóżkach.Wszystkie partie miesniowe są ważne.
bzdura tyle ludzi znam co nóg nie ćwiczą i jakoś wyglądają.
tak,owszem wyglądają jak oszołomy
wcale nie bocianich mówię o takich co nie mają nóg jak patyki dla tego ich nie ćwiczą :)
Ale czy na nogi jest dobrze ćwiczyć w moim wieku ? Słyszałem że trening na nogi poważnie obciąża kręgosłup. Prawda to ?
A czy ktoś mówi że masz targać duże ciężary? Jest wiele ćwiczeń które nawet ludzie chorzy moga wykonywać. Rower przysiady z niewielkim obciążeniem wspięcia. Rób to rozważnie przestudiuj dział trening i coś znajdziesz.
Ale czy na nogi jest dobrze ćwiczyć w moim wieku ? Słyszałem że trening na nogi poważnie obciąża kręgosłup. Prawda to ?
Jeśli mówisz o siadach , to tak obciążają go w jakimś stopniu , rób mniejszymi ciężarami , za tym lepsza technika pójdzie .
Czemu sosna sądzisz że nie obciążają go ?
nie twierdzę że go nie obciążają bo wiadomo że tak, ale nie ćwicenie nóg i pleców a ćwiczenie reszty jest jeszcze gorszę dla kregosupa, cwiczać obciążasz go przez pare minut w tygodniu a nie ćwicząc pleców kręgosłup dostaje po dupie cał czas,.
ja to porównuje do czegoś takiego.
jest rusztowanie które pozniej się otynkowuje, muruje itp. jak rusztowanie jest słabe a grubo i mocno sie go otynkuje, obmuruje itp bo wcale nie musi oznaczac że bedzie mocniejsze. jak ktoś nie zrozumie to przełoże mu to na język kulturystyczny.
ma chłopak 17lat już, gdyby miał 15 to okej, przy niewielkich cięzarach i poprawnej technice bedzie okej, pozniej stopniowo zwiększa ciężar i lajt.
nawet lekarz mi mówił że dobrze ze ćwicze plecy i nogi.
A jakie odżywki do tego ? Wolałbym żebyście mi podali dokładną nazwę a nie typu Gainer czy białko... Z góry dzięki.
zacznij jeść. a jak wolisz proszek to
pomijajać megabol737 i firme oxygen to kupuj gainera jakiego chcesz.
MASS XXL 3 KG+KREATYNA+DEXTROZA MOCNY ZESTAW TREC
Znalazłem takie coś nie wiem czy można wrzucać linki z allegro więc nie wrzucam. Czy ten zestaw jak dla mnie będzie dobry ?
nie,
dextroza nic nie warta.
kreatyna za 2miesiące bo dopiero zaczynasz.
Mass XXL moze byc ale lepiej kupic go samego, będzie taniej.
o dextrozie zapomnij, lepiej kup 20 filetow z kurki :) iiiii wcinaaaaj ;)
nie,
dextroza nic nie warta.
kreatyna za 2miesiące bo dopiero zaczynasz.
Mass XXL moze byc ale lepiej kupic go samego, będzie taniej.
Czemu kreatyna aż za 2 miesiące cwiczę około 11 miesięcy. Czemu dextroza nic nie warta ?
aha myślałem że dopiero zaczynasz, jak tak to możesz kupić i krete.
A zamiast Dextrozy co moge kupić ? I czemu tak nie polecacie dextrozy ? Przeciesz to jest środek transportujący kreatynę. Więc chyba dobrze jest to pić razem z kreatyną ?
A dobrze jest pić Gainera + kreatyne + dextroze (lub HMB) razem ?
dekstroza to zwykly cukier nie wart swej ceny
Ale czy dekstroza transportuje kreatyne ? Bo to jest dla mnie ważne. Ja za 167zł mam własnie ten komplet Mutant mass 3kg + kreatyna+ dekstroza