PDA

Zobacz pełną wersję : Wzmocnienie kości/stawy

dzbanekzwd
20-12-09, 15:30
Co możecie polecić na te sprawy ? Przeważnie tak mam po ok. 2 miesiącach treningu łamie mnie w kręgosłupie tydzień czasu. Dodam że robota fizyczna do tego.

michal_f
20-12-09, 15:33
Animal Flex i glukozamina zapobiegawczo.

MolderDist
20-12-09, 17:21
Sam akurat robie sobie co jakieś 2 miesiące kuracje z Arthreo-free z Activlaba, biore wtedy 5-6 kaps, do tego stosuje dużo przypraw takich jak imbir i kurkuma (te 2 udowodniono, że pomagają na stawy). I czuje po takiej kuracji znaczącą poprawe.

pamietaj zawsze o dobrej rozgrzewce przed treningiem, odpowiedniej technice podczas treningu i prawidłowym rozciąganiu po treningu.

dzbanekzwd
20-12-09, 20:50
o imbirze wiem ale o tym drugim to pierwszo słyszę, da się to gdzieś w sklepie dostać? Zobaczę tego Animal Klexa:smile: nigdy nic nie brałem z Animala.

Sosna91
21-12-09, 14:35
Ostercal

MolderDist
22-12-09, 00:13
Dzbanek: są preparaty z połączeniem własnie imbiru i kurkumy.

Pamiętaj jednak, ze to wszystko dzieje się stopniowo ;-)

dzbanekzwd
22-12-09, 07:25
Dzbanek: są preparaty z połączeniem własnie imbiru i kurkumy.

Pamiętaj jednak, ze to wszystko dzieje się stopniowo ;-)

Właśnie zobaczyłem że w Animal flexie jest ta kurkuma.

Mógłbyś trochę rozwinąć ?

burn
22-12-09, 10:24
Kurkumę dostaniesz w każdym sklepie gdzie jest stoisko z przyprawami.
Jak Cię łamie w kręgosłupie, a nie w stawach, to lepiej udaj się do lekarza.

michal_f
22-12-09, 10:26
Kregoslup to nie zarty, wiem o czym mowie. Moze to byc tylko lekko przeciazony kregoslup a moze to byc jakas wada o ktorej dowiesz sie jak odwiedzisz lekarza. Tez tak mialem obciazylem nadmiernie kregoslup i dzieki temu dowiedzialem sie ze mam wade kregoslupa i dzieki temu moge cos z tym zrobic :) Do lekarza i bez gadania :)

Hermann
22-12-09, 11:39
Nutrend flexit, żelatyna ,dużo wody. Wzmacniaj mięśnie brzucha i grzbiet.

dzbanekzwd
22-12-09, 19:22
ehh jakoś do lekarza nie zbyt lubię zachodzić, ale jak może to być coś poważnego to idę:smile: