Zobacz pełną wersję : Rzeźba/Masa
Witam. Potrzebuję od Was chłopaki pomocy w ułożeniu odpowiedniej diety. Ważę 70kg. Czy ktoś z Was ułożyłby mi odpowiednią dietę na rzeźbę?? Z góry dzięki:pray:
Napisz coś o sobie. Bierzesz jakieś odżywki, suplementy?? Rozumiem że chcesz diete na redukcję?? Ile masz wzrostu, że przy 70kg chcesz robić rzeźbe?? Co chcesz rzeźbic??
kolejny na łatwiznę idzie , :cry:
Nikt ci tu diety nie ułoży sam zadziałać musisz , ewentualnie sprawdzi i skoryguje błędy ...
- http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=7922
Miłej lekturki .
Mam 175 cm wzrostu, trenuję od pół roku. Nie biorę żadnych supli i wcale nie zamierzam zaczynać. Chcę wyrzeźbić całe ciało, a słyszałem,że odpowiednia dieta bardzo pomaga. Niestety w temacie diety jestem całkowicie zielony dlatego też proszę o jakieś konkretne plany, gdyż wiem, że sam nic nie ułożę.:neutral:
Ale skoro masz 175cm i 70 kg to jesteś bardzo chudy... Nie wolisz nabrac masy??
Nie wydaje mi się, żeby była mi potrzebna. Choć może parę kilogramów by nie zaszkodziło. Zdaje się na Was. Mam kolegę, który jest mojego wzrostu i waży ok 75kg, a jest tak zajebiście wyrzeźbiony, że to nie pojęte. Jest o połowe szerszy ode mnie i łapę ma też sporo większą. I to bez żadnych suplementów i odżywek
slim shady
18-12-09, 22:17
tylko Twój kolega ma pewnie o wiele mięśni od Ciebie więc nie masz co się sugerować wagą, żeby rzeźbić trzeba mieć z czego, jak się wyrzeźbisz to stracisz sporo masy i będziesz wyglądał śmiesznie, najpierw zrób masę np. z 10 kg i wówczas wyrzeźbisz się do tych 70 kg,
Czasami nawet nie polecam typowej rzeźby bo to głównie trening psychiki, a treningi tez nie są lekkie + restrykcyjna dieta, możesz robić masę i wykonywać aeroby dodatkowo i powinno być ok
slim shady
18-12-09, 22:20
Zmieniam nazwę tematu żeby potem było czytelniej w dziale
XmarkoX Zastanów sie dobrze...
W sumie masz rację. On ćwiczy już kilka lat a ja można powiedzieć że dopiero zaczynam:happy:. Także czy ktoś może mi pomóc w ułożeniu tej diety lub ułożyć ją za mnie:lol:???
http://www.e-kulturystyka.info/showpost.php?p=286973&postcount=13
slim shady
18-12-09, 22:29
mała uwaga DAMAGIRO w kolacji powinno być białko - kazeina np. Twaróg, serek wiejski
Jaja zawierają tłuszcz, więc spowolni wchłanianie się białka. Ewwentualnie do kolacji dodaj oliwe z oliwek 5-10ml
Dzięki Damagiro za ten plan:surprised:. Slim Shady sugerujesz że coś trzeba zmienić w tej diecie??
DAMAGIRO w tej diecie widzę jakiś suplement. A jak już wspominałem nie chce żadnych takich rzeczy stosować. Więc czym to mogę zastąpić??
Slimowi o to chodziło że w kolacji dobrze jest jakby był twaróg np: półtłusty, ale jaja także moga być (chodzi o czas wchłaniania się białka) zreszta początkujący jestes, pewnie nie wiesz o co chodzi ;P
Pozdro
Ps. Sorki nie zauważyłem, zamiast Carbo może być np miód ok 90g
Wiem o co chodzi z tym wchłanianiem;). Dzięki wielkie Damagiro:smile:
slim shady
18-12-09, 22:46
ale tłuszcz nie spowolni na tyle wchłaniania białka żeby dorównać kazeinie, ja praktykuje robienie zestawu białek o różnej wchłanialności. np. Twaróg + jajka/ Tuńczuk + serek wiejski
co do diety to proponuje rano płatki owsiane tradycyjnie + siemie lniane i orzechy np. włoskie
W II posiłku zmieniłbym źródło białka
zamiast margaryny polecam masło orzechowe, jak nie ufasz sklepowym to zrób sam w dziale w książce kucharskiej jest nawet przepis
kiedy masz trening bo bym trochę inaczej rozłożył ten posiłek po treningu
Chciał przykładową diete ;) Napisz kiedy trenujesz, o ktorej wstajesz itd. Jutro ułoże
slim shady
18-12-09, 22:53
dieta ogólnie jest ok, to już są tylko moje uwagi podparte doświadczeniem, bardzo dobrze że jest dużo warzyw i jest urozmaicona
Wstaje o 7 rano, poźniej pon-pt siedzę w szkole zwykle do 15;/. Następnie nudzę się trochę w domu. Godzina 18-19 idę na siłownie. 22 śpię
slim shady
18-12-09, 22:58
jedzenie w zamykane miski - można się przyzwyczaić
Ważne abys pierwszy posiłek spożywał ok 6-7, a ostatni 22-23.
Da się zrobić. Myślę, że z tym nie będzie problemów
I śniadanie 6.30 – 7.00
Płatki owsiane 100g
Orzechy włoskie 5g
Sok grejpfrutowy 250ml
Jaja kurze całe 120g
II śniadanie 9.30 – 10.00
Chleb żytni pełnoziarnisty 70g
Polędwica sopocka 90g
Gruszka lub jakiś inny owoc 150g
III posiłek 13.00 - 13.30
Makaron czterojajeczny 80g
Mięso z piersi kurczaka bez skóry 100g
Brokuły 50g
Brukselka 50g
Kalafior 50g
Marchew – kombinuj sam z warzywami, to jest tylko przykład (surówki etc.) 50g
Oliwa z oliwek 10ml
Posiłek przed treningiem 16.30
Ryż brązowy 80g
Mintaj świeży 120g
Kapusta biała 50g
Kapusta czerwona 50g
Kapusta pekińska 50g
Cebula 20g
Oliwa z oliwek 10ml
Trening 18.00
Posiłek po treningu 19.15
Miód pszczeli 80g
19.30 – 19.45
Ryż biały 60g
Wołowina, polędwica 120g
Papryka czerwona 60g
Papryka zielona 60g
Kolacja 22.00
Ser twarogowy chudy 150g
Oliwa z oliwek 10ml
22.30 – 23.00 Sen
Białko: 2,5g (ok. 1,9 zwierzęce)
Tłuszcze: 1g
Węglowodany: 5,5g
Kombinuj z warzywami, wymieniaj, komponuj surówki itd :)
Ważne abys pierwszy posiłek spożywał ok 6-7, a ostatni 22-23.
Co to za bzdury?
ostatni posiłek jakis twarog,serek wiejski albo białko z wodą jakies 30-40min przed snem
Co to za bzdury?
D.pa i do HP !! Masz jakieś swoje mongolskie teorie ??
Dzięki wielkie DAMAGIRO:lol: